• Winst in laatste wedstrijd voor Wageningen 1

19 jun 2022
  • Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Zowel Eén als Twee moesten het opnemen tegen en bij Tempo. Stond er nog iets op het spel? Nou eigenlijk niet. Toch wilden de reserves de competitie zonder puntverlies afsluiten en zou de hoofdmacht winnen dan zouden zij definitief als tweede eindigen. De reserves hadden het lange tijd moeilijk maar onder het motto "nooit opgeven" werd hun inzet alsnog beloond met een 19-20 zege. Een uitstekend resultaat door zowel in het zaalseizoen als het veldseizoen als eerste te eindigen.

Daarna dus Tempo 1 tegen KV Wageningen1. Beide ploegen evenveel punten op de tweede plaats staande achter Oost Arnhem. Wageningen met aanvoerder Steven Landman als toeschouwer ivm een blessure en twee heren, Jeroen en Pim ook niet geheel fit keek zo goed als de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Het enige positieve, althans wat de stand betreft, was de 2-2 in de beginfase door treffers van Danieke en Wouter. Wageningen deed qua spel helemaal niet onder ten opzichte van de tegenstander, maar Tempo schoot meerdere malen van afstand raak ondanks de druk die de blauwwit-verdediging toch echt wel gaf. Van afstand maakte Tim de derde treffer, maar het was steeds Tempo dat de wedstrijd aanvallend dicteerde. Eindelijk lukte het Wageningen de achterstand iets te verkleinen. Pim was de eerste die de korf vond, Nena schoot van afstand nummer vijf door de korf en na uitstekend samenspel tussen Wouter en Jeroen werd de stand via Wouter weer wat acceptabeler. Toch lukte het Tempo de stand weer op vijf doelpunten verschil te schieten. Via Nena vanuit een vrije bal kwam Wageningen weer iets dichterbij. En terwijl Tempo een stip miste en Wageningen legio kansjes liet liggen was het Jeroen die vlak voor het rustsignaal de stand op 11-8 bracht.

De tweede helft kwam Jeroen niet meer terug in het veld. De niet gehele fitheid en de warmte hadden zijn tol geëist. Ernstjan de Vries , die al een hele wedstrijd bij het tweede in de benen had, verving hem. Beide ploegen leken na de rust maar langzaam op gang te komen, maar Ernstjan liet zich al snel gelden door de stand op 11-9 te brengen. Opnieuw liet Tempo een stip liggen. Het daarop volgende doelpunt van Tim was een hele mooie. Geheel uit balans gebracht en half struikelend zorgde hij voor de aansluitingstreffer. Toch lukte het Wageningen nog steeds niet door te drukken en de minieme achterstand om te buigen. Het werd zelfs weer 16-11 en 17-12. Doelpunten aan blauwwit-zijde in die periode van Danieke en Saskia. Nena van afstand en ErnstJan met zijn tweede treffer brachten het verschil weer op drie, maar Tempo liet het er opnieuw niet bij zitten en scoorde dezelfde minuut al weer tegen. Er werd daarna om en om gescoord. Wageningen schoot daar natuurlijk nog niet veel mee op. De stand 20-18 kwam op naam van Pim, ErnstJan, Nena en Tim. Saskia, die alsnog terugkeert naar DVO, maakte plaats voor Jiske. Na de stand 21-18, zo'n vijf minuten voor tijd, leek Wageningen de langste adem te hebben. Danieke, Tim en Michelle zorgden voor 21-21. Bij deze stand kwam Stijn Aarts nog in het veld voor Wouter en er volgden nog enkele spannende slotminuten. Allereerst kreeg Wageningen nog een stip, die helaas door Jiske werd gemist, maar Danieke toonde andermaal haar waarde voor de blauwwitten door met een doorloopbal de winnende treffer te scoren. Eindstand 21-22.

De laatste competitiewedstrijd dus en tevens voor veel spelers voor het laatst in het "blauwwit". Ook voor "duotrainer" Johan van Beek. Van hem werd na de thuiswedstrijd vorige week al op gepaste wijze afscheid genomen. Johan van Haut, de huidige succesvolle trainer van het Tweede gaat het nieuwe seizoen met Ron Steenbergen samenwerken bij Wageningen 1. Nu even vakantie en in augustus weer opmaken voor een hopelijk volledig zaal en veldseizoen.
    Doelpunten: Nena Ellermeijer en Danieke vd Hoef 4x, Pim Steenbergen, ErnstJan de Vries en Tim Dekker 3x, Wouter 2x Saskia vd Zee, Jeroen Hukema en Michelle van de Tempel 1x.