• Weer geen winst thuis voor Wageningen 1

29 mei 2022
  • Wageningen heeft zich zaterdag opnieuw niet van haar beste kant laten zien voor eigen publiek. In de tot nu toe gespeelde uitwedstrijden werd de volle buit binnen gehaald, maar thuis wil het maar niet lukken dit voorjaar.

Voordat de hoofdmacht aantrad om vijf uur tegen Meervogels speelden de reserves tegen de tweede uitgave van de Meervogels. Bij winst konden de blauwwitten kampioen worden en de hoge verwachting werd dan ook waargemaakt. Na het kampioenschap in de zaal, kon de vlag opnieuw uit. Met de 16-12 zege blijven zij tevens nog steeds ongeslagen.

De eerste aanval van Wageningen kwam heel moeilijk op gang. Tot vijf maal toe bleef de bal amper in het vak door slechte passes en dito afronding. Bij de stand 0-2 werd eindelijk de korf wel snel gevonden door Wouter, die na een lange blessure weer voor het eerst in de basis stond en met zijn allereerste schot trefzeker was. Via een vrije bal liep Meervogels weer iets uit, maar Nena en Steven zorgden voor een gelijke stand (3-3). De kleine achterstand die al snel volgde werd weer goed gemaakt door Wouter. Wageningen leek eindelijk na zo'n twaalf minuten het juiste ritme gevonden te hebben al was de afronding nog steeds matig. Via twee treffers van Michelle en één van Wouter werd de voorsprong naar 7-4 getild. Helaas stokte het opnieuw aanvallend, waardoor Meervogels weer gelijk kon komen. Ook miste Wageningen in die periode nog een strafworp. Jiske schoot haar ploeg toch weer op voorsprong, maar weer werd het gelijk(8-8). Het werd 9-8 via Pim, waarna Wageningen een uiterst moeizame periode doormaakte.Het duurde welgeteld vijf minuten waarin Wageningen voortdurend in de aanval was en uiteindelijk mede door het prima rebounden van Pim de ruststand via Nena naar 10-8 kon schieten.

De tweede helft hadden beide partijen moeite te korf te vinden . De vijf minuten waren al weer om toen Jiske het eerst aan zet was. Door twee stippen binnen de minuut kwam Meervogels tot op één punt terug en van afstand stond niet veel later 11-11 op het scorebord. Na tien minuten en een time-out aan Wageningen-zijde, zette Daniek de blauwwitten weer op voorsprong, maar ook dit keer schoot Meervogels direct daarop raak. Steven en Danieke via een stip zorgden tot tweemaal toe dat een achterstand weer werd weggewerkt. Met nog tien minuten te gaan werd aan Wageningen-zijde gewisseld.Jeroen maakte plaats voor Tim en Saskia verving Nena. Danieke maakte nog 15-16, maar daarna was het helemaal gebeurd met de aanvallende acties aan de blauwwit-zijde. Deen kwam nog in het veld voor Steven bij de stand 15-19, maar de tijd was te kort om nog tot een positief resultaat te komen. De eindstand werd nog enigszins draaglijk door doelpunten van Jiske, Pim en Deen (18-19). Oost Arnhem kon na deze uitslag feest gaan vieren en mag volgend seizoen uitkomen in de Ereklasse.

Nog twee wedstrijden zijn er te gaan. 11 juni wordt er weer thuis gespeeld tegen Heerenveen en de competitie eindigt op 18 juni bij Tempo in Alphen aan den Rijn.

Opstelling en doelpunten:
    A Pim 1x, Steven 2x Nena 2x, Michelle 2x
    V Wouter 3x, Jeroen, Jiske 3x, Danieke 3x
    R Saskia, Tim 1x Deen 1x.