• Wedstrijdverslag Odik 2 - KV Wageningen 3

20 sep 2022
  • Odik 2 – Wageningen 3

Zaterdag 17 september, 14:00 stond wedstrijd nummer 2 voor de deur voor Wageningen 3. We mochten dit keer afreizen naar het verre Barneveld, althans dat was de gedachte van onze teamleider Martijn toen we om kwart over 12 klaar stonden voor vertrek. Ruim op tijd, omdat Barneveld dus maar een klein half uur rijden schijnt te zijn, kwamen we aan. Het verhaal met Odik is dat er aardig wat nauwe banden zijn tussen spelers van Odik en die van Wageningen, waarover ik verder niet teveel zal (of mag) uitwijden in dit verslag. Feit blijft wel dat ons allemaal op het hart gedrukt was er absoluut niet over te praten en al helemaal niet te wijzen naar de desbetreffende persoon.

In erbarmelijke en stormachtige weersomstandigheden was het tijd om in te schieten. Sam had de gouden tip voor iedereen nadat hij als enige gescoord had: “je moet naar rechts schieten”, waarna zijn volgende schot ongeveer 5 meter rechts langs de korf vloog. Na het inschietfiasco snel weer naar binnen voor een goede teambespreking en gelukkig waren de coaches deze week wat positiever gestemd. De hoop was er deze week al voor de wedstrijd dat we vandaag konden winnen, op voorwaarde dat we niet tegen de wind in zouden gaan schieten. De wedstrijd was nog geen 20 seconden begonnen en Sam had al een strafworp versierd met een actie naar binnen, hoe zou het toch komen dat hij weer zo goed was? Zou het iets te maken hebben met de nauwe banden met Odik? Het feit dat Timon een goede wedstrijd speelde kan ik wel makkelijk verklaren, het is denk ik best fijn om na jaren eens zonder allemaal schurend zand in je schoenen te spelen. Dit was in ieder geval het startschot voor een goed begin, waarin we makkelijk konden uitlopen naar een 0-5 voorsprong door goede goals van dichtbij vanaf de goede kant. Helaas vond ook Odik na 15 minuten eens de korf, maar er kon gelukkig gerust worden met een comfortabele 2-7 voorsprong. Na de rust was de wedstrijd gespeeld en was de hoop op een goede afloop bij de meeste spelers van Odik wel weggevloeid. Eén heer daarentegen bleef de moed erin houden en was, bij een stand van 3-13, van mening dat het erg goed ging omdat wij vooral een-schots aanvallen speelden. Ik denk daarentegen dat deze heer misschien meer talent heeft voor judo, getuige de worp waarmee hij Niek vloerde. De wedstrijd kabbelde een beetje voort. Doorloopballen die niet te missen waren werden gemist (zoals Martijn tegen mij zei: “makkelijker ga je ze niet krijgen”) en het advies om vanaf de goede kant te schieten, werd in de wind geslagen. Maar toch stond er na 60 minuten spelen een 14-6 eindstand op het scorebord. Een mooi moment om toch nog even te vermelden was het debuut van Lola in Wageningen 3. Al met al een mooie zakelijke overwinning!

Tot volgende week!