• Wedstrijdverslag KV Wageningen 3

  1 dec 2023
 • De Meeuwen 2 – KV Wageningen 3

  Zaterdag 25 november, tijd voor een eerste kraker in onze competitie. Beide ploegen hadden tot nu toe nog geen wedstrijd verloren (goed, dat zijn er dan 2 maar toch…). Op de parkeerplaats bij KV Wageningen kon ik nog net voorkomen dat onze superwissel Sypke van Terwisga per ongeluk in de auto zou stappen om mee te gaan met Wageningen 2 naar Driebergen. Dus geheel compleet stapten we gelukkig in de auto richting het “mooie”? “pittoreske”? Putten. Eigenlijk allebei niet, maar er was wel een groot feest aan de gang en als je de spelers van KV Wageningen 3 ergens blij mee kan maken, dan is het wel bier en feest. Er werd dus nog kort getwijfeld of we de wedstrijd zouden gaan spelen of toch maar meteen naar de feesttent zouden gaan, maar er werd toch besloten die wedstrijd te spelen. Coach Steven stak nog snel even een sigaretje op richting de sporthal, het is toch ook wel dik een half uur rijden en dus even zo lang zonder nicotine. 

  Aangekomen in de hal van de Meeuwen, wist ik al dat het een zware avond zou worden. En niet omdat ik extreem onder de indruk was van de tegenstander, maar wel van de temperatuur in de hal. Na 5 minuten waren mijn handen al wit van de kou en besloot ik maar mijn handschoenen aan te trekken. Gelukkig voor de rest mochten zij wel lekker rennen en zal de temperatuur wat aangenamer zijn geweest. Mila, Sypke, Martijn, Anouk en ik namen plaats op de bank, waar gelukkig nog snel voor de wedstrijd over de relatie status van Martijn gepraat kon worden. Foto’s werden beloofd na de wedstrijd. De wedstrijd begon en Wageningen begon meteen sterk aan de wedstrijd, er werd een voorsprong van 4 punten gepakt en het spel liep lekker. Ernst (u weet wel, die vriend van Anouk) zat er lekker in en maakte binnen een korte tijd 4 doelpunten. Helaas kwam er gaandeweg de eerste helft wat zand in de motor en werd er gerust met een stand van 7-7. Verdedigend stond het erg goed, alleen de doelpunten vielen niet meer zo makkelijk als in het begin van de wedstrijd.

  De tweede helft begon weer erg goed, met direct doelpunten van Jory en Chris. Dit was de voorbode voor de rest van de 2e helft, waarin eigenlijk de overwinning nooit meer in gevaar kwam. Martijn kwam tijdens de 2e helft in het veld voor Jesse, en scoorde meteen 2 heel belangrijke doelpunten. Zal wel door zijn nieuwe relatiestatus komen denk ik? Jesse speelde zeker verdedigend een erg goede wedstrijd en kwam dan ook vrijwel meteen weer terug in het veld. Ik weet alleen niet precies voor wie, er werd zo vaak gewisseld dat zelfs de scheids op een gegeven moment de tel kwijt was. Zo werd ook Maxime aanvallend maar gewisseld, want zoals Els zou zeggen het was weer 100% vandaag. Gelukkig mocht ze 2 minuten later weer terug het veld in te gaan om lekker te gaan verdedigen. En wat betreft dat wisselen: de wedstrijden van Wageningen 3 worden tegenwoordig gefilmd, dus je zou het kunnen terugkijken denk je dan. Waar het niet dat Sypke het laatste kwartier achter de camera stond en die meer dan eens vergat de camera mee te draaien met de wedstrijd. Het is dan toch maar goed dat hij niet het veld in is gekomen, want de focus was ver te zoeken. 

  Na de wedstrijd werd er onder het genot van een biertje gedoucht en kwam de volgende relatie status aan bod, die van Sophie. Maar Sophie wist het wel te vertellen, break-up season is over, het is nu relationship season. Na deze wijsheden van de jongste speler van Wageningen 3 vertrokken we richting de kantine, waar nog even een drankje werd gedronken op de overwinning. Nadat ik in de kantine nog even alle features van mijn Garmin Vivo active 4s, wit bandje met rosé gouden details, had laten zien aan Fay-Lynn, was het tijd om weer met een goed gevoel naar Wageningen af te reizen. Volgende week wacht ons een nieuwe kraker tegen OVVO 3. 

  Wie weet tot de volgende keer!

  Wageningen 3