• Wageningen boekt belangrijke zege op SKF

  26 mei 2024
 • Nadat de reserves een verdiende 20-12 overwinning hadden geboekt op Fortuna, ontving het eerste zaterdagmiddag SKF uit Veenendaal. Twee weken geleden resulteerde deze ontmoeting voor de blauwwitten in een teleurstellend gelijkspel en dat werd dit weekende dubbel en dwars recht gezet met een knappe overwinning.
  Ondanks de voorspellingen liet het weer zich gelukkig ook van haar beste kant zien en om half drie kon het arbitersduo Huijsman en Willemse het startsein geven voor een aantrekkelijke wedstrijd.
   
  Wageningen leek de tegenvallende uitwedstrijd snel recht te willen zetten, want ze hadden slechts vijf minuten nodig om een voorsprong te nemen van 4-0. Deen had daar maar twee minuten voor nodig en Klae en Milko knalden beiden van afstand raak.
  Een stip, verzilverd door een SKFheer betekende het eerste doelpunt voor de gasten, maar al snel was het opnieuw Deen die voor 5-1 zorgde. Wageningen stond daarna zo'n tien minuten droog en daar wist SKF goed van te profiteren. Het moet gezegd worden, de Veenendalers knokten zich in die periode flink terug (5-5). Joost zorgde met twee fraaie treffers voor de ruststand van 7-5.
   
  Gezien het spelbeeld was die ruststand zeker verdiend. Aanvallend liep het weliswaar een tijdje niet zo soepel aan de blauwwit-zijde maar verdedigend gaven zij geen krimp. De inhaalslag van de gasten lieten zij niet langer toe en veel ballen werden daardoor onderschept. 
   
  De uitworp door SKF bracht aanvallend niets op, maar Wageningen had slechts vier minuten nodig om verder uit te lopen naar 9-5. Pim van afstand en Deen met een doorloopbal zorgden voor deze stand.
  Uiteraard bleef SKF knokken om iets aan die achterstand te doen en het lukte hen zelfs de aansluitingstreffer te scoren (10-9).   In die periode had Milko trouwens nog wel een korte kans weten te benutten en het was opnieuw Milko die het verschil weer op twee bracht.
   
  Waar Wageningen zich in de uitwedstrijd van een ruime achterstand moest terugknokken, was er dit keer geen vuiltje meer aan de lucht. Rinske verving aanvallend Lily en liet meteen zien waarom (12-9).
  En nadat Pim de dertiende had verzilverd kwam Lily weer in het veld voor Rinske. Joost was het die voor 14-9 zorgde en na de vakwissel, SKF maakte  nummer tien, werd de eerder genoemde wissel weer toegepast.
  Isa van afstand en een  haar toegekende stip betekende 16-10.
  Nadat SKF nog éénmaal vanaf de stip mocht aanleggen, was het Danieke die eveneens van de stip de eindstand op 17-11 bepaalde.
   
  Alles bij elkaar een verdiende overwinning en Wageningen blijft zicht houden op de eerste plaats.
   
  Volgend weekend gaan de blauwwitten op bezoek bij MIA in Amersfoort en 8 juni staat al weer de laatste wedstrijd op het programma. Dan wordt er gespeeld op Het Binnenveld tegen NRC'22 uit Enschede. Laatst genoemde, waarvan de uitwedstrijd destijds verdiend werd gewonnen, staat slechts één punt achter Wageningen. 
   
  Opstelling en doelpunten;
  A Pim Steenbergen 2x, Deen de Jong 4x, Isa van Bergen 2x, Lily Illekhomon. 
  V Joost van Milligen 3x, Milko van Golberdinge 3x, Klae Dekens 1x, Danieke vd Hoef 2x
  R Jelle van Terwisga,  Rinske van Haarlem 1x