• Wageningen 2 nog steeds aan kop

    8 mrt 2020
  • Na 2 weken rust werd er gestart aan het laatste blok van 4 wedstrijden, stuk voor stuk finales in de strijd om het kampioenschap en daarmee promotie naar de langverwachte Reserve Hoofdklasse. Deze week stond TOP/SolarCompleet 3 op het programma, de vorige wedstrijd tegen de Sassenheimse ploeg werd pas laat in de wedstrijd in Wagenings voordeel beslist en dus wist het Tweede dat het geen makkelijk potje zou worden.

    Wageningen begon verdedigend prima aan de wedstrijd maar aanvallend lag het afrondingspercentage niet hoog genoeg om direct afstand te kunnen nemen van de bezoekers, mede door wat kleine foutjes kon TOP lang bijblijven. Tot 8 minuten voor de rust was het gat maximaal 3 doelpunten, tot de Wageningse dames er met 5 van de 7 goals voor zorgden dat het gat met rust 5 was (16-11). 

    Na rust duurde het weer een tijdje tot de wedstrijd los kwam, slechts 1 goal in de eerste 4 minuten. TOP startte anders met verdedigen waardoor Wageningen even moest zoeken naar de oplossing hiervoor. Deze werd gevonden en de tweede helft kwam weer tot leven. TOP speelde fysiek maar Wageningen wist er slim mee om te gaan door er strafworpen uit te halen en zo eenvoudig te scoren. Mede daardoor is de 2e helft nooit echt meer spannend geworden en werd het gat van 5 doelpunten gehandhaafd. Eindstand 28-23. 

    Volgende week staat de volgende finale op het programma, ditmaal tegen ODIK 2, De vorige wedstrijd is het Tweede zeker niet vergeten, dit werd een vrij pijnlijke 22-30 nederlaag, dus Wageningen zal er alles aan doen om sportieve wraak te nemen. Echter zal dit niet makkelijk gaan aangezien het voor de thuisploeg de laatste strohalm is om zich te handhaven in de Reserve Overgansklasse. Aanvang wedstrijd 18.00 uur in Barneveld.