• Wageningen 1 start competitie met nederlaag

12 sep 2022
  • De vraag bij de aanvang van het nieuwe seizoen was, hoe gaat het team van Ron Steenbergen het er vanaf brengen in de Hoofdklasse A met geduchte tegenstanders als AW, Dalto, Groen Geel en Unitas. Maar ook de Noordelijke ploegen SCO, NIC en Mid Fryslãn kunnen het de blauwwitten moeilijk maken.

Wageningen heeft in vergelijking met het vorige seizoen een totale metamorfose ondergaan. Diverse spelers verlieten Wageningen of hingen de korfbalschoenen aan de wilgen. Aan de dameszijde keerden twee oudgedienden terug. Iris Ilekhomon stopte enkele seizoenen geleden vanwege studie en Rinske van Haarlem wilde het wat rustiger aan gaan doen en besloot lager te gaan ballen. Daar kwam zij na een paar jaar gelukkig op terug en sloot weer aan bij de selectie. Aan de herenkant werd er duidelijk verjongd doordat de talenten Deen de Jong en Joost van Milligen hun opwachting maken in de hoofdmacht. Johan van Haut, vorig seizoen coach van de reserves werd toegevoegd aan de staf.

In de voorbereiding liep alles crescendo en met een positief gevoel ging men richting Mid Fryslân/ReduRisk om deze goede voorbereiding een vervolg te geven in Friesland. Maar "om het echie" bleek toch andere koek en de eerste wedstrijd ging helaas verloren. Nee, zondagmiddag stonden de blauwwitten niet echt op scherp. Positief: Er werden voldoende kansen gecreëerd. Negatief: Maar die moeten nog wel door de mand. En daar ontbrak het helaas deze middag aan. Voeg daarbij dat niet alle spelers top waren in tegenstelling tot in de voorbereiding en de nederlaag is hierbij eigenlijk wel verklaard.

Wageningen trad nog aan zonder Joost, die in de voorbereiding een enkelblessure opliep en Iris die eveneens geblesseerd is en langzaam maar zeker weer wat trainingsarbeid verricht. Al in de eerste de beste minuut mocht Deen vanaf de stip aanleggen 0-1. Met een doorloopbal van een dame stond de 1-1 al snel op het scorebord. De tweede blauwwit-aanval had duidelijk meer moeite met de afronding Het duurde even maar uiteindelijk was het Rinske die met een doorloopbal weer voor een voorsprong zorgde. Weer werd het gelijk, maar nu was het Klae, die na goed reboundwerk van Kim Janssen (die overigens evenals Joost en Deen de overstap maakte van de reserves naar het Eerste) opnieuw voor een voorsprong zorgde. Nadat Wouter tot tweemaal toe de korf had gevonden (3-5) was het even schrikken toen Deen geblesseerd uit moest vallen met een enkelblessure. Ernstjan de Vries verving hem en het was duidelijk even wennen weer het juiste ritme te pakken te krijgen. Mid Fryslãn maakte de aansluiter, maar Ernstjan bracht het verschil weer op twee.

Tot zo'n tien minuten voor de rust bleef Wageningen aan de positieve kant van de score en bij de stand van 5-7 via Wouter nam de thuisploeg zijn eerste time-out. Meteen bij het uitnemen nadat er weer ingefloten was bleek Wageningen niet voldoende bij de les en met een doorloopbal kwam opnieuw de aansluiting tot stand. Zoals eerder vermeld, brak toen een periode van voldoende kansen creëren en niet scoren aan bij de blauwwitten. En ja, als de tegenstander daar veel minder moeite mee heeft, heb je het nakijken. Klae scoorde weliswaar nog eenmaal, maar de ploeg uit Reduzum liet wat dat betreft zien over meer kwaliteiten te beschikken. Ruststand 12-8.

De tweede helft kwam Deen toch weer terug in het veld.De fysio had hem nagekeken, er bleek niets ernstigs aan de hand en ingetaped kon hij weer meedoen. Via Pim was het Wageningen die het eerst scoorde, maar daarna nam Mid Fryslãn wat het scoren betreft het heft weer in handen. Bij de stand 17-9 was de wedstrijd weliswaar gespeeld, maar Wouter en Danieke (beiden vanaf de stip) verkleinden de achterstand enigszins. Er werd aan Wageningen kant onderling gewisseld. Ernstjan kwam even in de ploeg voor Wouter, die weer ingezet werd voor Pim. Nadat Deen voor 17-12 had gezorgd maakte Ernstjan weer plaats voor Pim. Bij de dames werd ook nog gewisseld. Anouk Homan nam tien minuten voor tijd de plaats in van Rinske. Alhoewel er niets meer te halen was voor de blauwwitten bleven ze er toch voor gaan. Met een stip van Pim, 1x Wouter en 2x Tim werd de eindstand bepaald op 20-16.

Opstelling en score:
    A Klae 2x,Kim, Pim 2x, Deen 2x
    V Danieke 1x, Rinske 1x Wouter 5x, Tim 2x
    R Ernstjan 1x, Anouk

Zaterdag komt SCO op bezoek in Wageningen. Weer een geduchte Friese opponent, Aanvang wedstrijd 17.00 uur.