• Wageningen 1 spoelt met grote overwinning nare smaak van mislukte seizoenstart weg

18 sep 2022
  • Zaterdag ontving Wageningen SCO/European Aerosols uit Oldeholtpade. Tijdens de oefencampagne speelden beide ploegen ook al tegen elkaar, toen met winst voor Wageningen. Ervan uitgaande dat SCO enkele weken later beter voor de dag zou komen, waren de Wageningers al van het begin af aan duidelijk op hun qui-vive.

Wageningen begon wel heel voortvarend, want binnen de minuut gaf Rinske haar dame al het nakijken. Deze verdedigde onreglementair, met een stip tot gevolg. SCO leek die beginfase beter op schot en met een stip en een afstandsschot namen zij een kleine voorsprong. Dat dit gebeurde kwam op dat moment mede door het tweede aanvalsvak, dat ondanks voldoende mogelijkheden nog niet voor de juiste afwerking zorgde. Die kleine voorsprong van de gasten bleek in de loop van de wedstrijd het enige wapenfeit, want nadat Deen voor de gelijkmaker had gezorgd, bleef Wageningen tot aan de rust aan de positieve kant van de score. Danieke bleek in het verloop van de wedstrijd het zuivere schot niet thuis te hebben gelaten en schoot Wageningen van afstand weer op voorsprong. Rinske maakte haar tweede treffer en Deen zorgde voor 5-2. Bij de stand 5-3 had SCO de mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar een toegekende stip werd gemist. Danieke schoot opnieuw raak en nadat de gasten daarna wel de korf wisten te vinden vanaf de strafworpstip, was het Kim die hier ook wel raad mee wist. Nog éénmaal kwam SCO terug tot twee doelpunten verschil. Rinske met haar derde en eveneens Danieke met haar derde treffer zorgden voor een 9-5 ruststand.

De eerste helft werd er goed aangevallen, maar toch had er nog meer ingezeten als alle kansen die zich voordeden waren benut. Verdedigend stond het als een huis en hier mag Klae wel extra genoemd worden die hun "sterspeelster" geheel uit de wedstrijd hield. Ook Tim manifesteerde zich met zijn tomeloze inzet en onderscheppingen waardoor SCO het zelfs nodig achtte een andere heer tegen hem te posteren.

Wat zou de tweede helft brengen. Zou Wageningen een goed gevolg kunnen geven aan de eerste periode. Wel daar was geen speld tussen te krijgen. Van afstand had Pim al snel de tiende treffer genoteerd. Opnieuw miste SCO een stip en hoewel het even duurde voordat de mand weer gevonden werd, was het Deen die na een kleine tien minuten de stand op 11-5 bracht. Danieke was een minuut later haar dame weer te slim af en dit werd verzilverd met een doorloopbal. Opnieuw mocht SCO scoren, nu ging een toegekende stip er wel in. Daarna volgden de twee minuten van Pim. Rustig aanvallend en de bal goed rondspelend in het vak resulteerde dit in twee treffers van hem. Terwijl SCO wanhopig probeerde aan te vallen en soms ook pech had met de afronding, hield Wageningen verdedigend goed stand. Aanvallend liep het op rolletjes en dit resulteerde in drie treffers van Danieke, Tim(stip) en Deen uit een vrije bal.

Terwijl bij de gasten de moed in de schoenen zakte, bleef Wageningen lustig door scoren. Vanaf afstand en een stip was het Wouter die voor de stand van 19-7 zorgde. En nadat SCO hun achtste doelpunt had gescoord, bleek dit tevens hun laatste wapenfeit. Wageningen had er echter nog niet genoeg van. Met nog zo'n kleine tien minuten te gaan werd de voorsprong alleen nog maar verder uitgebouwd. Bij de stand 20-8 via Pim, kwamen Anouk en Ernstjan nog in het veld voor Rinske en Deen. Tim bekroonde zijn uitstekende middag met een uitgekiend doelpunt. Danieke, Pim en Ernstjan zorgden voor de meer dan verdiende 24-8 zege.

Opstelling en doelpunten:
    A Wouter ter Maaten 2x Tim Dekker 2x, Rinske van Haarlem 3x, Danieke vdHoef 6x.
    V Pim Steenbergen 5x, Deen de Jong 4x, Klae Dekens, Kim Janssen 1x
    R Anouk Homan , Ernstjan de Vries 1x