• Wageningen 1 opnieuw naar Amsterdam na verlies 2e play-off tegen AW.DTV (16-22)

10 apr 2022
  • Zaterdagavond stond op Het Binnenveld de return op het programma, in de "best of three", tegen AW/DTV. Dat de blauwwitten het moeilijk zouden krijgen stond bij voorbaat vast na de overwinning in Amsterdam afgelopen dinsdag. De Amsterdammers waren toen duidelijk niet op hun best en Wageningen kon hier toen dankbaar van profiteren.

Zaterdag was het andere koek. De Wageningers zaten eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd en de geboden kansen, die er voldoende waren, werden helaas te weinig verzilverd. AW/DTV had de opstelling ook aangepast, zo liepen hun beste dames in hetzelfde vak, die dan ook uitgespeeld moesten worden. Uiteraard werd er door hen gescoord, maar ze werden toch redelijk in bedwang gehouden door de "blauwwitsters".

De eerste vijf minuten hadden beide partijen nog moeite om de juiste richting te vinden. Er gingen aan beide kanten welgeteld vijf aanvallen voorbij zonder maar één keer raak te schieten. Daarna kwamen beide ploegen wat beter in de wedstrijd en werd er om en om gescoord. AW/DTV was het eerst die doel trof, maar Danieke zorgde dezelfde minuut al voor de gelijkmaker. Weer namen de gasten een voorsprong, maar door het goede rebounden van Tim kon Wouter zuiver aanleggen. Steven zorgde voor een kleine voorsprong. Daarna waren het de Amsterdammers die via 2 stippen en een afstandschot de leiding namen. Nena zorgde voor de aansluiting en Pim profiteerde van een foutje van zijn heer en tikte de stand weer in evenwicht.

Tot zo'n vijf minuten voor rust leek Wageningen nog aardig bij te kunnen blijven. Het werd nog 6-6 via Tim, maar daarna ging het weer helemaal mis bij de blauwwitten. Te snel raakten ze aanvallend de bal kwijt, waardoor de verdediging teveel onder druk kwam te staan. De ruststand 6-9 leek echter nog niet onoverkomelijk.

Na de rust kwam Klae in het veld voor Nena, die even later weer werd ingezet voor Saskia. AW/DTV ging helaas verder waarmee ze de 1e helft waren geëindigd, scoren, terwijl Wageningen in die periode nog alle kans had om bij te blijven. Maar o.a. een stip bleef onbenut. Na zo'n vijf minuten werd een AW/DTV heer getrakteerd op een groene kaart toen hij Tim hardhandig tegen de grond werkte en moest naar de kant voor 5 minuten. Meteen na dit incident maakte Wouter vanaf de stip 7-12. De Amsterdammers misten een stip, maar dat werd al snel goed gemaakt met een afstandschot.

Wageningen kreeg toen een periode waar het scoren wel lukte en er werd ingelopen tot twee doelpunten (11-13) via Pim van afstand, Danieke en Jiske op identieke wijze en uit een vrije bal van Nena. Bij die stand mocht de boosdoener van de groene kaart het veld weer in. Weer liep AW/DTV uit naar vier doelpunten, maar Jiske en Tim vanaf de stip konden opnieuw scoren (13-15). Steven maakte halverwege die tweede helft plaats voor Jeroen.

Tot zo'n kleine tien minuten voor tijd werd er weer om en om gescoord. Het was Danieke die de veertiende treffer maakte. Wageningen had alle kans op de aansluiting, maar een toegekende strafworp ging helaas de mist in. Er werd weer gewisseld bij Wageningen, Wouter maakte plaats voor Steven. Doordat Wageningen het daarna weer liet afweten was een time out noodzakelijk. Nena tikte van korte afstand de stand op 15-17, maar de laatste vijf minuten kwamen de blauwwitten er helaas niet meer aan te pas. Wageningen kwam nog op zestien treffers via Jiske die nog een stip kreeg toegewezen, maar AW/DTV liet in die slotfase zien wie er het meeste recht had op de overwinning.

Samengevat, een verdiende overwinning voor AW/DTV dat zich duidelijk revancheerde op het eerdere verlies in Amsterdam.

Media overzicht:
    Livestream terugkijken