• Volle buit voor KV Wageningen

  14 mei 2023
 • Na de toch wel teleurstellende en onnodige nederlaag veertien dagen geleden bij SCO/European Aerosols, ontving Wageningen zaterdag DALTO/Klaverbladverzekeringen uit Driebergen, dat op een haar na de league miste afgelopen zaalseizoen. Een flinke klus stond de blauwwitten dus te wachten. De uitwedstrijd werd destijds weliswaar met 13-20 gewonnen, maar Wageningen was goed voorbereid op stevige tegenstand en een ploeg die uit was op revanche. 

  De eerste helft liet de eerste aanval het teveel afweten. Er werd te statisch gespeeld wat de tegenstander in de kaart speelde en mede hierdoor bleef Wageningen achter de feiten aanlopen. Na vier minuten stond 0-2 op het scorebord. De tweede aanval van Wageningen legde duidelijk meer spirit aan de dag en dat resulteerde al snel in een tegentreffer van Rinske. Dalto bracht het verschil weer op twee, naar Kim zorgde opnieuw voor de aansluitingstreffer. De tweede aanval stond nu onder de korf en Rinske maakte haar tweede. Nadat Tim even later vanaf de stip miste, zette hij dit snel recht met een afstandschot wat tevens een gelijke stand betekende.
  Bij de stand 4-5 miste Wageningen opnieuw een stip, maar nu was het Wouter die alsnog voor de 5-5 zorgde. Wel moet gezegd worden dat Wageningen in die fase tien minuten droog stond. Vlak voor het rustsignaal was het Dalto toch nog gelukt om te scoren en zo konden zij met een kleine voorsprong van 5-6 de tweede helft in gaan.

  Het was Wageningen dat in de tweede helft het eerst trefzeker was. Nadat Tim zijn vrije bal miste, werd deze door Iris dusdanig afgevangen dat zij deze door kon spelen naar Rinske die hier wel raad mee wist. Rinske leek zich verdedigend even later te verstappen, maar na verzorgd te zijn kon zij gelukkig verder. Aanvallend werd Deen nu ingezet voor Pim. Er kwam zo meer loopvermogen in het vak en al snel resulteerde dit in een aan hem toegekende stip. Ook deze (de derde) ging helaas mis. Wageningen leek even van slag en Dalto profiteerde hier dankbaar van door driemaal te scoren (6-9).
  Pim had verdedigend inmiddels Deen weer vervangen. Nadat Joost de 7-9 voor zijn rekening had genomen, werd de eerder genoemde wissel opnieuw toegepast en nu had Deen al snel de korf weten te vinden. Opnieuw kwam Wageningen langszij via Klae die van afstand raak schoot. Evenlater maakte Joost een ongelukkig val, maar ook hij kon gelukkig weer door. 

  Het laatste kwartier nam Wageningen de regie in handen. Van afstand (Tim) namen zij de leiding en nadat Rinske een paar keer mocht aanleggen stond 11-9 op het scorebord. Mede door de dynamiek van Deen in het aanvalsvak kon Wouter zuiver aanleggen en voor de twaalfde treffer zorgen. Weliswaar kreeg Dalto nog enige hoop door op twee treffers verschil te komen, maar Tim dacht hier het zijne van door zijn teller op vier te brengen (13-10). Toch werd het nog even spannend toen het Dalto lukte tot één doelpunt verschil in te lopen. De toegekende vrije bal aan Klae ging er echter loepzuiver in en Iris liet even later zien hoe je vanaf de stip moet scoren. Nog tweemaal was het raak bij Dalto en terwijl Deen en Pim nogmaals wisselden was het Wouter met twee doelpunten die voor de eindstand 17-13 zorgde. 

  Opstelling en score:
  A Pim Steenbergen, Wouter ter Maten 4x, Klae Dekens 2x, Kim Janssen 1x
  V Tim Dekker 4x, Joost van Milligen 1x, Rinske van Haarlem 3x, Iris Ilekhomon 1x
  R Deen de Jong 1x.