• Volgend seizoen opnieuw Hoofdklasse voor Wageningen 1 na nipt verlies bij AW.DTV

13 apr 2022
  • Dinsdag stond de derde wedstrijd in the best of three op het programma tegen AW.DTV en dat betekende dat Wageningen opnieuw richting Amsterdam moest afreizen. Vorige week dinsdag had Wageningen de eerste wedstrijd binnen gehaald, maar afgelopen zaterdag speelden de blauwwitten ver onder hun kunnen en moesten de eer laten aan de Amsterdammers.
    De tweede uitwedstrijd betekende trouwens niet dat de supporters het lieten afweten. Zij waren weer in grote getale aanwezig om hun club tot de laatste seconden aan te moedigen.
    Dinsdag liet Wageningen zich over het geheel genomen van haar beste kant zien. Er werd geknokt voor elke bal en de Amsterdammers, die dachten dat het wel " appeltje eitje" werd voor hen hadden tot vijf minuten voor tijd alle moeite om de
    blauwwitten van zich af te schudden. Wat ook opviel aan Mokumse zijde dat zij het voornamelijk van drie stakeholders moet hebben, al jaren spelend in de hoofdmacht, terwijl Wageningen over veel meer schijven de aanvallen kon opzetten en daardoor het hele team weer bijdroeg aan de score. Verder stond het arbitrale duo vooral de eerste helft veel overtredingen toe aan de thuisploeg, terwijl Wageningen niets goed kon doen en hierdoor oa verschillende vrije ballen en stippen tegen kreeg, waardoor de trainers nog wel eens van de bank kwamen.

De 1e helft begon al vanaf de uitworp met een rake knal van AW.DTV. De Wageningse aanval had in die beginperiode wat meer moeite en tot tweemaal toe lukte het niet om iets te veranderen op het scorebord. De thuisploeg had meer succes en andermaal was het raak van afstand. Meteen daarna was het wel raak aan Wageningse zijde via Pim, maar AW.DTV bracht opnieuw het verschil op twee.
    De Amsterdammers bleven weliswaar aan de leiding, maar de blauwwitten bleven in hun kielzog. Tim bracht de stand op 3-2. AW.DTV scoorde via Ilona vd Berg, maar weer had Wageningen meteen het antwoord klaar via Steven. Wouter scoorde de vierde treffer en Ilona vd Berg mocht een aan haar toegekende vrije bal verzilveren. Trouwens, Danieke speelde top tegen deze dame. De jongste in het veld tegen de oudste dus. Steven maakte nummer vijf en het lukte de thuisploeg niet om echt afstand te nemen van Wageningen mede door de verdediging die er deze avond bijna de gehele wedstrijd "stond". Via een uitstekend opgezette aanval scoorde Jiske.
    Bij de stand 8-7 (Nena van afstand) leek Wageningen even de weg kwijt. Aanvallend liep het wat minder: oa pech door ballen die weer uit de korf draaiden. Mede hierdoor keek Wageningen tegen een 10-7 achterstand aan. Tim zorgde voor 10-8 met zo'n kleine tien minuten nog op de klok. Voor de zoveelste maal mocht de thuisploeg een vrije bal nemen omdat het arbitrale duo guller was
    met het uitdelen aan Amsterdamse zijde. Bij de stand van 11-9, gemaakt door Nena, was er opnieuw zo'n voorval. Twee spelers van de thuisploeg liepen elkaar in de weg, maar Wageningen kreeg een vrije bal tegen. De laatste vijf minuten kwam Wageningen weer goed op gang. Wouter kon na een prima rebound van Tim de trekker overhalen. AW.DTV had hier weliswaar meteen een antwoord op, maar het was Wageningen die de eindfase naar zich toetrok. Danieke, Steven en Saskia zorgden er zelfs voor dat Wageningen op een nipte voorsprong kwam. In de slotseconde trof de thuisploeg alsnog de korf zodat beide ploegen met 13-13 de rust ingingen.

De tweede periode begon Wageningen zoals het de eerste helft geëindigd was, uitstekend dus. Dit wisten zij zo'n tien minuten vast te houden. Pim kon op aangeven van Steven de stand op 13-14 brengen en nadat AW.DTV opnieuw langszij kwam was het Wouter die binnen de minuut zijn ploeg op 14-16 bracht. De thuisploeg nam hierna een time-out en scoorde bij de voortzetting meteen.
    Wageningen liet ee n vrije bal liggen, maar Pim maakte dit al snel goed van afstand. Bij de score van 18-17 was het aan Wageningse zijde tijd voor een noodzakelijke time-out , wat opnieuw resulteerde in een doelpunt van Pim.

De laatste tien minuten stond oa in het teken van wissels aan Wageningse kant. Klae kwam in het veld voor Nena, die in het andere vak werd geposteerd voor Saskia. Een minder prettige wissel moest plaats vinden toen Wouter met een blessure het veld moest verlaten. Joost was zijn vervanger. Met nog vijf minuten op de klok, werd helaas alsnog het oordeel geveld over Wageningen.
    Jiske zette de stand nog op 19-19. Tim met een doorloopbal en Pim konden weliswaar nog iets doen aan de eindstand maar het was tenslotte AW.DTV die ervoor zorgde dat zij volgend seizoen in de tussenklasse mogen uitkomen. Eindstand 23-21.

Wageningen heeft zonder meer één van haar betere wedstrijden laten zien. Dit in tegenstelling tot afgelopen zaterdag toen zij voor eigen publiek een zwakke pot speelden. Het was toch wel een rommelig seizoen. Begonnen aan de reguliere competitie met acht ploegen. Na drie wedstrijden de coronastop. Opnieuw begonnen met vier poules van vier in de Hoofdklasse. Tussentijds besloten een tussenklasse in te voeren zodat er door alle teams play-offs moesten worden gespeeld. Zonder meer positief is dat de youngsters aan de bel trokken in zowel Eén als Twee. Rechtstreeks uit de junioren en je al zo laten gelden. Volgend jaar dus weer Hoofdklasse, terwijl het Tweede wel op het één na hoogste niveau gaat acteren na het behaalde kampioenschap.

Wageningen gaat zich nu opmaken voor de tweede helft van het veldseizoen, dat voor zowel het Eerste als de Reserves op zondag 8 mei begint bij Mid Fryslãn.

Doelpuntenmakers: Pim5x, Wouter4x, Tim en Steven 3x, Jiske en Nena2x, Danieke en Saskia 1x.

Media overzicht:
    Livestream terugkijken