• Wie we zijn

  KV Wageningen is ontstaan op 30 juni 2012 toen de fusie van 3 Wageningse korfbalverenigingen een feit was. Een succesvolle fusie tussen SSS, SKV en VADA 1925. Meer informatie over deze mooie oude clubs vind je bij 'Historie'.
  KV Wageningen is een grote vereniging en behoort qua ledenaantal tot de 10 grootste korfbalverenigingen van Nederland. Ook een ambitieuze korfbalvereniging, gericht op plezier en waar iedereen welkom is. Bekijk hier onze visie en missie.

  Kennismaken
  Wil je kennismaken met korfbal in Wageningen, dan ben je hier op de juiste plek voor meer informatie.

  Afhankelijk van de tijd van het jaar kan je komen kennismaken met korfbal in de zaal (herfstvakantie tot begin april) of buiten op het veld (rest van het jaar). Dit kan door:
  - Mee te trainen bij leeftijdsgenoten
  - Deel te nemen aan de schiet-maar-raak trainingen, onze kennismakingstrainingen voor kinderen van de basisschool

  Ook dit schooljaar doet KV Wageningen mee aan SAM Moves, het initiatief van Sportservice Wageningen, om zoveel mogelijk kinderen van Wageningse basisscholen te laten kennismaken met sport & cultuur. In ons geval is dat vanzelfsprekend met korfbal. En je vindt ons aanbod terug in het boekje dat meestal in september wordt verspreid op de scholen. 

  Meetrainen bij leeftijdsgenoten
  Vanaf de herfstvakantie tot begin april zijn dit de mogelijkheden (binnen in de sporthal van Het Binnenveld):
  - 4-6 jaar                > Kom meedoen bij onze Kangoeroe Klup, elke zaterdag van 9:00-10:00 uur
  - 6-8 jaar                > Kom meedoen bij de training van de F-instroom, elke woensdag van 17:00-18:00 uur
  - 8-10 jaar              > Kom meedoen bij de training van de E-instroom, elke woensdag van 18:00-19:00 uur
  - ouder dan 10 jaar  > Meld je aan bij jeugdtc@kvwageningen.nl om een keer mee te trainen en dan zullen wij aan je doorgeven bij welk team je kan meetrainen, of we organiseren een paar speciale trainingen.

  Van eind augustus tot de herfstvakantie, en in de periode april-juni zijn dit de mogelijkheden (buiten op de kunstgrasvelden van Het Binnenveld):
  - 4-6 jaar                > Kom meedoen bij onze Kangoeroe Klup, elke zaterdag van 9:00-10:00 uur
  - 6-8 jaar                > Kom meedoen bij de training van de F-instroom, elke woensdag van 17:30-18:30 uur
  - 8-10 jaar              > Kom meedoen bij de training van de E-instroom, elke woensdag van 17:30-18:30 uur
  - ouder dan 10 jaar  > Meld je aan bij jeugdtc@kvwageningen.nl om een keer mee te trainen en dan zullen wij aan je doorgeven bij welk team je kan meetrainen, of we organiseren een paar speciale trainingen.

  Wil je/ jouw kind meetrainen bij leeftijdsgenoten tijdens een reguliere training, of heb je vragen? Meld je dan aan bij jeugdtc@kvwageningen.nl of neem contact op met Alien Jalvingh (0644348874).

  Schiet-maar-raak trainingen - kennismakingstrainingen
  In verschillende perioden van het jaar organiseren we onze kennismakingstrainingen, die in de KV Wageningen volksmond schiet-maar-raak trainingen heten. Dit is voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar (groep 3 t/m 8).
   
  In april 2024 zijn er op de volgende dagen schiet-maar-raak trainingen: 
  - vrijdag 5 april, 17:30-18:30 uur, buiten op het kunstgras
  - vrijdag 19 april, 17:30-18:30 uur, buiten op het kunstgras
   
  Bij voorkeur van tevoren aanmelden voor de schiet-maar-raak trainingen. Aanmelden kan door te mailen naar korfballen@kvwageningen.nl of door te bellen/appen met Alien Jalvingh (0644348874). En dit kan ook nog op het laatste moment.

  In januari, februari en maart organiseren we deze trainingen, als vervolg op de korfbalgymlessen die we in die periode geven op de basisscholen. In september en oktober organiseren we ze aansluitend op de SAM School Olympiade en het schoolkorfbaltoernooi.
 • Lid worden?

 • Lidmaatschap opzeggen
  Het lidmaatschap wordt aangegaan voor het lopende verenigingsjaar en wordt telkens stilzwijgend verlengd. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

  • Opzegging dient uiterlijk twee weken voor het einde van het verenigingsjaar schriftelijk of per e-mail plaats te vinden.
  • Opzeggen per e-mail kan naar het e-mailadres ledenadministratie@kvwageningen.nl.
  • Bij opzegging tijdens het seizoen zal er nog 2 maanden contributie in rekening worden gebracht.
  Contributie
  Actuele informatie over de contributie en declaraties vind je hier.
 • Kleding

  Hier vind je meer informatie over de aanschaf van KV Wageningen kleding en wat te doen als je kleding of schoenen bent kwijtgeraakt. 

  Welke kleding en schoenen heb je nodig wanneer je start met korfballen?

  Wat heb je nodig bij het spelen van wedstrijden?

  • Een zwarte korte broek (heren, jongens) of een zwart rokje (dames, meisjes).
   Nieuw aan te schaffen bij Intersport Winners en wordt voorzien van een gratis logo. Kun je ook elders kopen, maar dan is het zonder logo. 2e hands te koop via de maandelijkse kledingmarkt.
  • Bij voorkeur zwarte sportsokken.
   Er zijn speciale KV Wageningen kousen van het merk Stanno. Nieuw te koop bij Intersport Winners of 2e hands via de maandelijkse kledingmarkt. 
  • Een wedstrijdshirt, maar dat hoef je niet zelf aan te schaffen.
   Elk team heeft een tas met wedstrijdshirts die zijn aangeschaft door de club en van sponsoring zijn voorzien. Deze wedstrijdshirts worden bij toerbeurt gewassen.
  • Schoenen.
   Meestal 2 paar, een paar schoenen voor op het kunstgras en een paar schoenen voor in de zaal, en dat zijn niet dezelfde. Voor op het kunstgras kunnen dit echte kunstgrasschoenen zijn of voetbalschoenen met kleine nopjes. 2e hands via de maandelijkse kledingmarkt of nieuw in de winkel. 
  • Trainingspak
   Is geen must. Bij Intersport Winners zijn trainingspakken te koop die horen bij de kledinglijn van de club. Of een gebruikt pak via de maandelijkse kledingmarkt. 

  Wat heb je dan nog nodig voor trainingen?

  • Veel kinderen zie je trainen in trainingsshirts met het logo van KV Wageningen. Of teams die ze aan hebben tijdens het inschieten voor de wedstrijd. Deze shirts zijn nieuw aan te schaffen bij Intersport Winners of 2e hands via de maandelijkse kledingmarkt, maar ben je afhankelijk van de beschikbaarheid. 

  Zoals hierboven al genoemd, je kunt je kleding dus nieuw kopen bij Intersport Winners of gebruikte spullen via de maandelijkse kledingmarkt.  

  Intersport Winners
  Leden van KV Wageningen kunnen bij Intersport Winners KV Wageningen nieuwe kleding shoppen. Dat kan in de winkel aan het Plantsoen, of online via de speciale webshop: https://clubs.deventrade.com/nl/kv-wageningen/ waar je vervolgens kiest voor clubcollectie.

  Broek/rok, trainingsshirt/inschietshirt, trainingspak kun je gratis laten bedrukken met KV Wageningen logo.

  Bekijk de afbeeldingen om te zien hoe de kledinglijn eruit ziet, of loop even bij Intersport Winners naar binnen.

  KV Wageningen kledingmarkt
  Wanneer je sportkleding of -schoenen hebt die je niet meer gebruikt, kun je dit inleveren bij de KV Wageningen kledingmarkt. De opbrengst van de verkoop van deze spullen gaat naar de club. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn deze spullen in de kantine te koop. Spullen inleveren? Stuur een appje naar Karin den Ridder: 06-38315429