• 11 jeugdtrainers gestart met KT2 cursus (updates vanuit technische commissies)

  22 sep 2021
 • Afgelopen week zijn er 11 jeugdtrainers gestart met de KT2 cursus. Onder leiding van KNKV docent René Bakker was woensdag de eerste bijeenkomst. Er zijn 4 bijeenkomsten waarbij er gewerkt wordt met oefengroepen. Verder moeten er opdrachten uitgevoerd worden bij het team dat de trainers zelf trainen geven.

  Wij wensen Joyce, Reinier, Deen,  Karin, Eva, Lily, Iris, Esmee, Mette, Peter, Martanja en Martine veel succes en plezier de komende maanden.

  Zoals eerder aangekondigd organiseren bestuur en Jeugd TC komende weken ouderavonden.22 september voor de E/F/Kangoeroes van 17.30-18.30u en 28 september voor A/B/C/D van 20.00-21.00u. De koffie staat klaar! (meer info over ouderavonden: https://www.kvwageningen.nl/ouderavonden-september-2021)

  jeugdtc@kvwageningen.nl

 • --- 13 september 2021

  #wemogenweerkorfballen

  #wemogenweerkorfballen. Deze hastag kwam veel voorbij op Instagram. En gelukkig voelt het weer een beetje als voorheen. Hopelijk heeft iedereen er zin in nu we allemaal weer aanwezig mogen zijn op onze mooie locatie en alle andere velden. En creëert het weer de betrokkenheid van voorheen. Die betrokkenheid hebben we hard nodig om alle vrijwilligers taken gedaan te krijgen. Nu zijn er nog veel gaten te vullen wat betreft trainen geven, coachen en fluiten.

  Allemaal taken die echt ingevuld moeten worden om samen weer van ons mooie spelletje te genieten. Hierbij hebben we iedereen nodig. Bij de jeugdteams ook de inzet van ouders, van de A t/m de F. Voor het begeleiden, maar ook trainen van de teams. Zodat we ook echt blij kunnen zijn met "#wemogenweerkorfballen".

  Samen met het bestuur organiseren we deze maand een ouderavond. Woensdag 22 september voor de E en F jeugd en kangoeroes. Dinsdag 28 september voor de jeugdteams A tm D. Zie het bericht elders in de weekbrief en op de website (https://www.kvwageningen.nl/ouderavonden-september-2021)

  Vragen, opmerkingen, suggesties, tips? Mail ons! Of kom langs op de ouderavond om het persoonlijk te komen vertellen.

  Jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- 8 september 2021

  Update uit Jeugd TC – competitie gaat starten, nog steeds vacatures

  De opening van het seizoen 2021-2022 is geweest. De strijd om de "Zilveren Korf" kan een mooie traditie worden als aftrap van een nieuw seizoen. Bij de pubquiz was jong en oud vertegenwoordigd. Ook mooi om te zien een goed bezochte (en goed verzorgde) bbq met jeugdleden en hun ouders.

  Vanaf komende week gaat de competitie starten. Voor de Jeugd TC een einde van een hele drukke periode. Onze voorbereiding op dit seizoen loopt al even en er is heel veel gepuzzeld en vergaderd.

  We hebben helaas nog steeds een aantal vacatures trainer/coach. Wie gaat ons helpen aan een oplossing voor de A3, B3 en F1?!

  We hebben nu wat noodverbanden gelegd, maar zoeken naar mensen die deze teams willen trainen/coachen. Dat mag in combinatie met meerdere personen. Geen ervaring vereist, we ondersteunen met Trainers Begeleiding.

  Er zijn meer teams waar we nog wel hulp kunnen gebruiken bij het trainen geven en coachen.

  Voor vragen en suggesties, mail ons.

  Jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- weekbrief 30 augustus 2021

  Update uit Jeugd TC

  We zijn gestart, niet altijd compleet, hopelijk deze week wel

  Afgelopen week zijn alle trainingen weer begonnen. We hebben aan de opkomst gemerkt dat er nog wel wat spelers met vakantie waren.

  Voor alle teams hebben we oefenwedstrijden gepland, dat zullen we gaan evalueren. Er zijn nl. verschillende wedstrijdjes niet doorgegaan i.v.m. incomplete teams. Dat gold niet alleen voor ons maar ook voor tegenstanders. We gaan kijken hoe we dit anders moeten doen in een zomervakantie.

  We gaan er vanuit dat we vanaf deze week weer met complete teams gaan trainen en de geplande oefenwedstrijden voor komend weekend wel gewoon door zullen kunnen gaan.

  Aftrap seizoen met jeugdtrainers

  Afgelopen vrijdag hebben we met de jeugdtrainers een aftrap bijeenkomst georganiseerd in het Clubhuis. Er was een goede opkomst. Arjen van Dee hield een algemeen praatje namens de Jeugd TC over o.a. de uitgangspunten van beleid (https://www.kvwageningen.nl/organisatie/commissies/jeugd-tc) en stelde de coördinatoren voor. Maxime Schoorl (fysiotherapeut bij Fysiotherapie Vis) vertelde over het belang van een goede warming-up. En Martin Koenders legde uit wat wij doen met Trainers Begeleiding en waarom.

  Korfbaltrainer 2 (KT2) cursus

  Woensdag 15 september zal de uitgestelde KT2 cursus starten op onze locatie. Hier zullen 13 jeugdtrainers aan deelnemen. In totaal zijn er 4 bijeenkomsten en doet iedere trainer opdrachten bij zijn/haar eigen team. Een en ander wordt bijgehouden en beoordeeld in een digitale leeromgeving. KT2 heeft als kern het lesgeven (didactiek)

  Het opleiden en begeleiden van onze trainers vinden wij erg belangrijk en de Korfbaltrainer 2 cursus draagt zeker bij aan het korfbal plezier van kinderen en trainers.

  Invullen trainers/coaches

  De Jeugd TC is nog druk bezig met het invullen van trainers/coaches bij diverse teams. We zullen de komende zaterdagen regelmatig een beroep op ouders gaan doen om teams te begeleiden bij een wedstrijd. We hopen daarbij op ieders medewerking.

  In verband met het invullen van trainers, is er nog een wijziging in het trainingsschema. Betrokken teams zijn daarover geïnformeerd. Het actuele schema vinden jullie verderop en op de website.

  VACATURE B COÖRDINATOR

  We hebben op dit moment een vacature binnen de Jeugd TC voor de coördinatie van B jeugd. Dat zijn in dit geval de B2 en B3.

  We vergaderen eens in de 6 weken. Tussen door heb je contact met betrokken trainers en de coördinatoren van met name de A en C. Je laat regelmatig je gezicht zien bij de teams waar je verantwoordelijk voor bent.

  Contact

  Voor contact met de jeugd TC, stuur een berichtje naar jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- uit weekbrief van 23 augustus 2021

  Update vanuit Jeugd TC

  De "korfbalvakantie" is alweer voorbij. Afgelopen week zijn de diverse wedstrijdteams begonnen met trainen voor het seizoen 2021-2022.Nog niet iedereen is terug van vakantie, dat zal komende week misschien ook nog zo zijn, want de schoolvakantie is nog niet voorbij. Maar dan starten we met de overige teams ook weer.

  Lees hierboven in de weekbrief het bijgewerkte bericht met betrekking tot de start van het nieuwe seizoen (o.a. voor de actuele oefenwedstrijden)

  Vacatures trainer/coach

  Voor een aantal van onze jeugdteams zijn we nog dringend op zoek naar trainer/coaches.
  De A3, B3, D3, E7 en F1.
  Staan te springen om wekelijks getraind en gecoacht te worden. Wie helpt ons en deze kinderen?!

  Aftrap seizoen 2021-2022 voor trainers

  Vrijdag 27 augustus organiseert de Jeugd TC voor alle jeugdtrainers een avond waar we het nieuwe seizoen aftrappen.Deze avond is in het clubhuis van 19.00 - 20.30 uur. Ben je jeugdtrainer? Zet in je agenda!

  Teamouders

  Een aantal teams heeft nog geen Teamouder. Wie van de ouders van de A2, D6, E4, E7, E8 en F2 gaat deze taak voor zijn/haar rekening nemen?

  KNKV app

  Het programma najaarscompetitie is bekend en staat op de website. Maak gebruik van de KNKV app, zodat je via de app op de hoogte kunt blijven van de agenda van je (favoriete) team / het team van je kind.
  We gaan samen met de Senioren TC kijken of we nog meer informatie via de KNKV app kunnen delen.

  (de app KNKV Wedstrijdzaken kun je downloaden in app stores; wanneer je inlogt met mailadres dat op ledenlijst club staat krijg je je eigen programma en/of van je kind(eren))

  Vacature Coördinator B-jeugd

  We hebben komende seizoen een vacature binnen de Jeugd TC voor de coördinatie van B jeugd.
  Dat zijn in dit geval de B2 en B3.

  Wil je je inzetten voor onze jeugd, maar is elke week op het veld staan een beetje te veel van het goede, dan is dit je kans om je met onze jeugdafdeling te bemoeien.

  We vergaderen eens in de 6 weken. Tussen door heb je contact met betrokken trainers en de coördinatoren van met name de A en C. Je laat regelmatig je gezicht zien bij de teams waar je verantwoordelijk voor bent.

  Reageren op bovenstaande oproepen, berichten?

  Voor contact met de jeugd TC, stuur een berichtje naar jeugdtc@kvwageningen.nl