• Wedstrijden graag gewoon afronden in de KNKV app (updates vanuit technische commissies)

  13 dec 2021
 • ----- weekbrief 6 december

  Wedstrijden graag gewoon afronden in de KNKV app

  Vanuit het wedstrijdsecretariaat (Lammert Bastiaans) de oproep om alle gespeelde wedstrijden als normaal af te ronden in de KNKV Wedstrijdzaken app. Dus ook de wedstrijdkorfbal duels die als oefenduel worden gespeeld. Coaches kunnen zelf op de wedstrijddag de scheidsrechter toevoegen aan het formulier mocht de scheidsrechter nog ontbreken.

  Op zondagavond ontvangt het wedstrijdsecretariaat een mail met alle nog niet volledig afgehandelde wedstrijden, en moet daar dan achteraan. Het is wel zo fijn wanneer die lijst voor Wageningen elke zondagavond helemaal leeg is.

  --- weekbrief 22 november

  Attentie, samen elke wedstrijd op de juiste tijd laten starten

  Beste coach, teamleider, scheidsrechter, aanvoerder en spelers.
  Het zaalseizoen start voor de meeste teams a.s. zaterdag. KV Wageningen heeft veel teams en daar zijn we enorm trots op. Omdat bijna alle teams op zaterdag spelen is de hal altijd in gebruik van 09.00 uur tot soms wel 22.30 uur. Dit moet omdat we anders niet alle wedstrijden kwijt kunnen en we graag alle teams in ons Binnenveld willen laten spelen en niet in de Aanloop.
  Dit houdt in dat echt alles strak gepland is en we geen vertragingen kunnen gebruiken, anders start het laatste team niet op tijd met als gevolg dat de tegenstander na middernacht thuis komt.

  Kijk dus goed naar je starttijd en begin dan ook op tijd.
  ● Niet te lang inschieten
  ● Geen onnodige time-out
  ● Rust, gewoon bij de bank, je hoeft echt niet met je hele team steeds naar de kleedkamer.

  Laten we daar met z'n allen kritisch naar kijken zodat wij als bestuur niet na een paar weekenden een zaalwacht moeten instellen die wedstrijden eerder moet gaan afkappen.

  Wensen we iedereen nog een fijne, sportieve en vooral competitie toe en maar hopen dat alles, ondanks alle maatregelen, gewoon door kan blijven gaan.

  Succes,

  Jan Willem van Nieuwenhuijsen, bestuurslid Technische Zaken

  Niet vergeten: ballenkar/ballenkast afsluiten na de training
  De laatste teams op de trainingsavonden zijn verantwoordelijk voor het opruimen van alle gebruikte materialen. Daaronder vallen ook de ballen. In het Binnenveld gaan de ballen na afloop van de training terug in de ballenkar en sluit het laatste team de ballenkar af met het slot dat aan de kar hangt. Voordat het laatste team de kar afsluit, checken zij het hok op “loslopende” ballen. En laten we het laatste team helpen door na de eigen training al het materiaal op te ruimen dat door het team na je niet meer gebruikt wordt. In de Aanloop geldt hetzelfde, maar dan betreft het de ballenkast.

  Alleen samen kunnen we zorgen dat we alle ballen behouden en dat ze in goede staat blijven. Je kunt het andere huurders niet kwalijk nemen dat zij met onze ballen gaan voetballen omdat wij onze spullen niet opruimen.

 • ----- weekbrief 25 oktober

  ++ Senioren TC uitgebreid
  De Senioren TC is een lid rijker. Per direct is Robin van Roekel (Wageningen 8) lid geworden van de Senioren TC. 

  ++ Deen de Jong in voorselectie Oranje U19
  Deen de Jong uit Wageningen 2, en ook trainer/coach van Wageningen E2, maakt sinds vorige week deel uit van de voorselectie van Nederland U19. Bondscoaches Leon Simons en Erik Luyk hebben een nieuwe voorselectie gemaakt voor Nederland U19 naar aanleiding van het RTC-toernooi op 19 oktober in Koog aan de Zaan.

  Van 25 oktober tot en met 29 november traint de voorselectie elke maandag in Zeist. Na afloop van de Talenten Challenge eind december maakt Simons Nederland U19 bekend en met die groep werkt hij toe naar het WK in Tsjechië. Deen, wij wensen je veel succes en plezier bij de voorselectie U19.
  Meer over Nederland U19 en de voorselectie vind je hier: https://www.korfbal.nl/nationale-selecties/

  -------- weekbrief 18 oktober

  Voor de meeste jeugdteams zit de najaarscompetitie er op.We kunnen 9(!!) teams feliciteren met hun kampioenschap. B1,B2,C3,D2,D4,E1,E8,F1 en F3 gefeliciteerd met dit resultaat. Op social media hebben we al diverse foto's voorbij zien komen.

  Nu op naar een mooi zaalseizoen. Dat geldt natuurlijk voor alle teams, op naar een mooi zaalseizoen. Deze week is er geen trainen voor de jeugd (tenzij anders gecommuniceerd). De E en F mogen komen trainen op woensdag 20 oktober. Er zijn trainers, maar komen is vrijwillig.

  Vanaf volgende week starten we met trainen in de zaal, behalve de teams die op zaterdag 30 oktober nog competitie spelen (trainingsschema zaal verderop). En voorafgaand aan de start van de zaalcompetitie (zaterdag 27 november) zijn er oefenwedstrijden ingepland (schema verderop).

  We zijn alweer even bezig met het seizoen 2021-2022, maar missen nog "vaste" trainers op een aantal teams. Ook het coachen is regelmatig een probleem.

  We hebben echt medewerking van iedereen nodig om de begeleiding van de teams geregeld te krijgen. Bij uitwedstrijden zijn er altijd wel ouders mee. We vragen soms jullie hulp bij de begeleiding tijdens wedstrijden, als bijvoorbeeld de coaches niet mee kunnen, omdat zij zelf een wedstrijd hebben. Het gaat dan vooral om het enthousiast en positief aanwezig zijn, de vraagbaak zijn voor de kinderen tijdens de wedstrijd en evt. het regelen van de wissels. Vooraf zal er altijd even contact zijn met de jeugdcoördinator van betreffende team. Voor vragen kan je altijd bij hem of haar terecht.

  Voor alle soorten vragen m.b.t. de jeugdteams, stuur een mailtje naar jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- weekbrief 11 oktober

  We gaan alweer naar het einde van de najaarscompetitie. De eerste kampioenen zijn bekend. Van harte gefeliciteerd met jullie resultaat!

  In de herfstvakantie (maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober) is er geen trainen voor de jeugdteams. De E en F mogen komen trainen op woensdag 20 oktober. Er zijn trainers, maar komen is vrijwillig.

  Mochten er andere teams zijn die toch graag trainen, geef dat door aan de coördinator of stuur een mail naar Jeugdtc@kvwageningen.nl. Wij melden dat dan bij Beheer, zodat er iemand is om te openen.

  Maandag 25 oktober starten we met trainen in de zaal. Hiervoor hebben we het (concept) zaal trainingsschema toegevoegd (zie hieronder). Vanwege een gebrek aan zaalruimte hebben we getracht de ruimte zo goed mogelijk in te delen. Het komt voor dat teams op andere dagen trainen dan op het veld. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de coördinatoren of stuur een mailtje het mailadres jeugdtc@kvwageningen.nl.

  Link naar concept trainingsschema zaal: Trainingsschema zaal 2021-2022 (concept)

  ----- 4 oktober

  Week van de scheidsrechter zit er op (weekbrief 4 oktober)

  Van 25 september t/m 3 oktober was het de week van de scheidsrechter. Een jaarlijks terugkerende actie waar bestuurders, commissieleden, coaches en spelers met mooie en originele acties komen om scheidsrechters te bedanken voor hun waardevolle inzet. Verschillende teams zetten hun scheidsrechter afgelopen zaterdag in het zonnetje. Van een paar hebben we een foto. Onze bondscheidsrechters, de mensen die elke week buiten Wageningen voor ons fluiten, ontvingen een presentje van de arbitrage commissie. Meer over de week van de scheidsrechter: https://www.knkv.nl/doe-mee-aan-de-week-van-de-scheidsrechter/

  Vergeet ze niet, de spelregelwijzigingen (weekbrief 4 oktober)

  De spelregelwijzigingen zijn van even geleden, maar zijn nog niet bij iedereen bekend. Daarom hier nogmaals een overzicht (alles over de spelregels vind je hier: https://www.knkv.nl/spelregels/)

  Strafworp
  Een strafworp moet worden genomen door degene wiens doelkans verloren gaat, of bij herhaalde overtreding op diegene wie de overtreding gemaakt wordt. Indien deze speler, om wat voor reden dan ook, gewisseld wordt, mag vervolgens iedereen die na de wissel in het aanvalsvak staat, de strafworp nemen.

  Tijdrekken
  Passief spelen zoals bijvoorbeeld de bal vertraagd opbrengen naar het andere vak, dient bestraf te worden op welk moment dan ook in de wedstrijd. Indien het in de aanval gebeurt is het een spelhervatting voor de verdediging. Indien het in de verdediging gebeurt is het een bewuste overtreding en volgt er een vrije worp.

  Voetbal
  Alleen opzettelijk voetbal wordt bestraft. Onbewust voetbal kan dus genegeerd worden.

  Opgooibal/sprongbal
  Deze is niet meer van toepassing, een scheidsrechter moet dus altijd een keuze maken.

  Steunbal
  De zogenaamde “steunbal”, met de hand of een ander lichaamsdeel op de grond is geen overtreding meer. Wel wordt er soms gedoken naar de bal, waarbij er iemand anders “gelanceerd” wordt. Dat kan dan naar interpretatie van de scheidsrechter onder gevaarlijk spel vallen.

  Voordeelregel
  Uitgangspunt is zoveel als mogelijk het spel laten gaan, dus daar waar het kan voordeel geven. Ook als in de schotklok er nog enkele seconden zijn, is het geen spelhervatting als het team in balbezit blijft.

  Rol van de coach(es)
  Coaches zijn vrij om de bank te verlaten, met dien verstande dat er één coach tegelijkertijd onderweg mag zijn en de coaches aan de zijde van de bank moeten blijven.

  Spelen wanneer iemand is uitgevallen waardoor je met drie personen staat
  In wedstrijdkorfbal mogen alle aanvallende personen scoren. Er hoeft dus niet iemand uitgekozen te worden die niet mag scoren. In breedtekorfbal moet er een van de vier aanvallende spelers uitgekozen worden die niet mag scoren.

  --- 27 september

  Maandagavond 20 september was de 3e en laatste selectieavond voor de RTC de Vallei U15 met de nodige Wageningse inbreng. Na afloop werd ook meteen de definitieve selectie bekend gemaakt:

  Fenne en Milou (C1), Robin en Quinten (B1) zitten bij de 16 geselecteerde spelers. Tessa (C1) en Lisa (B1) hebben een trainings/stageplek bemachtigd, waardoor zij zich tijdens de trainingen kunnen blijven door ontwikkelen. Helaas was het voor Twan (C1) een minder leuke avond, hij is helaas niet door.

  Wageningse inbreng bij RTC de Vallei U15

   ------------ uit weekbrief 20 september 2021

  Afgelopen week zijn er 11 jeugdtrainers gestart met de KT2 cursus. Onder leiding van KNKV docent René Bakker was woensdag de eerste bijeenkomst. Er zijn 4 bijeenkomsten waarbij er gewerkt wordt met oefengroepen. Verder moeten er opdrachten uitgevoerd worden bij het team dat de trainers zelf trainen geven.

  Wij wensen Joyce, Reinier, Deen,  Karin, Eva, Lily, Iris, Esmee, Mette, Peter, Martanja en Martine veel succes en plezier de komende maanden.

  Zoals eerder aangekondigd organiseren bestuur en Jeugd TC komende weken ouderavonden.22 september voor de E/F/Kangoeroes van 17.30-18.30u en 28 september voor A/B/C/D van 20.00-21.00u. De koffie staat klaar! (meer info over ouderavonden: https://www.kvwageningen.nl/ouderavonden-september-2021)

  jeugdtc@kvwageningen.nl

 • --- 13 september 2021

  #wemogenweerkorfballen

  #wemogenweerkorfballen. Deze hastag kwam veel voorbij op Instagram. En gelukkig voelt het weer een beetje als voorheen. Hopelijk heeft iedereen er zin in nu we allemaal weer aanwezig mogen zijn op onze mooie locatie en alle andere velden. En creëert het weer de betrokkenheid van voorheen. Die betrokkenheid hebben we hard nodig om alle vrijwilligers taken gedaan te krijgen. Nu zijn er nog veel gaten te vullen wat betreft trainen geven, coachen en fluiten.

  Allemaal taken die echt ingevuld moeten worden om samen weer van ons mooie spelletje te genieten. Hierbij hebben we iedereen nodig. Bij de jeugdteams ook de inzet van ouders, van de A t/m de F. Voor het begeleiden, maar ook trainen van de teams. Zodat we ook echt blij kunnen zijn met "#wemogenweerkorfballen".

  Samen met het bestuur organiseren we deze maand een ouderavond. Woensdag 22 september voor de E en F jeugd en kangoeroes. Dinsdag 28 september voor de jeugdteams A tm D. Zie het bericht elders in de weekbrief en op de website (https://www.kvwageningen.nl/ouderavonden-september-2021)

  Vragen, opmerkingen, suggesties, tips? Mail ons! Of kom langs op de ouderavond om het persoonlijk te komen vertellen.

  Jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- 8 september 2021

  Update uit Jeugd TC – competitie gaat starten, nog steeds vacatures

  De opening van het seizoen 2021-2022 is geweest. De strijd om de "Zilveren Korf" kan een mooie traditie worden als aftrap van een nieuw seizoen. Bij de pubquiz was jong en oud vertegenwoordigd. Ook mooi om te zien een goed bezochte (en goed verzorgde) bbq met jeugdleden en hun ouders.

  Vanaf komende week gaat de competitie starten. Voor de Jeugd TC een einde van een hele drukke periode. Onze voorbereiding op dit seizoen loopt al even en er is heel veel gepuzzeld en vergaderd.

  We hebben helaas nog steeds een aantal vacatures trainer/coach. Wie gaat ons helpen aan een oplossing voor de A3, B3 en F1?!

  We hebben nu wat noodverbanden gelegd, maar zoeken naar mensen die deze teams willen trainen/coachen. Dat mag in combinatie met meerdere personen. Geen ervaring vereist, we ondersteunen met Trainers Begeleiding.

  Er zijn meer teams waar we nog wel hulp kunnen gebruiken bij het trainen geven en coachen.

  Voor vragen en suggesties, mail ons.

  Jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- weekbrief 30 augustus 2021

  Update uit Jeugd TC

  We zijn gestart, niet altijd compleet, hopelijk deze week wel

  Afgelopen week zijn alle trainingen weer begonnen. We hebben aan de opkomst gemerkt dat er nog wel wat spelers met vakantie waren.

  Voor alle teams hebben we oefenwedstrijden gepland, dat zullen we gaan evalueren. Er zijn nl. verschillende wedstrijdjes niet doorgegaan i.v.m. incomplete teams. Dat gold niet alleen voor ons maar ook voor tegenstanders. We gaan kijken hoe we dit anders moeten doen in een zomervakantie.

  We gaan er vanuit dat we vanaf deze week weer met complete teams gaan trainen en de geplande oefenwedstrijden voor komend weekend wel gewoon door zullen kunnen gaan.

  Aftrap seizoen met jeugdtrainers

  Afgelopen vrijdag hebben we met de jeugdtrainers een aftrap bijeenkomst georganiseerd in het Clubhuis. Er was een goede opkomst. Arjen van Dee hield een algemeen praatje namens de Jeugd TC over o.a. de uitgangspunten van beleid (https://www.kvwageningen.nl/organisatie/commissies/jeugd-tc) en stelde de coördinatoren voor. Maxime Schoorl (fysiotherapeut bij Fysiotherapie Vis) vertelde over het belang van een goede warming-up. En Martin Koenders legde uit wat wij doen met Trainers Begeleiding en waarom.

  Korfbaltrainer 2 (KT2) cursus

  Woensdag 15 september zal de uitgestelde KT2 cursus starten op onze locatie. Hier zullen 13 jeugdtrainers aan deelnemen. In totaal zijn er 4 bijeenkomsten en doet iedere trainer opdrachten bij zijn/haar eigen team. Een en ander wordt bijgehouden en beoordeeld in een digitale leeromgeving. KT2 heeft als kern het lesgeven (didactiek)

  Het opleiden en begeleiden van onze trainers vinden wij erg belangrijk en de Korfbaltrainer 2 cursus draagt zeker bij aan het korfbal plezier van kinderen en trainers.

  Invullen trainers/coaches

  De Jeugd TC is nog druk bezig met het invullen van trainers/coaches bij diverse teams. We zullen de komende zaterdagen regelmatig een beroep op ouders gaan doen om teams te begeleiden bij een wedstrijd. We hopen daarbij op ieders medewerking.

  In verband met het invullen van trainers, is er nog een wijziging in het trainingsschema. Betrokken teams zijn daarover geïnformeerd. Het actuele schema vinden jullie verderop en op de website.

  VACATURE B COÖRDINATOR

  We hebben op dit moment een vacature binnen de Jeugd TC voor de coördinatie van B jeugd. Dat zijn in dit geval de B2 en B3.

  We vergaderen eens in de 6 weken. Tussen door heb je contact met betrokken trainers en de coördinatoren van met name de A en C. Je laat regelmatig je gezicht zien bij de teams waar je verantwoordelijk voor bent.

  Contact

  Voor contact met de jeugd TC, stuur een berichtje naar jeugdtc@kvwageningen.nl

  --- uit weekbrief van 23 augustus 2021

  Update vanuit Jeugd TC

  De "korfbalvakantie" is alweer voorbij. Afgelopen week zijn de diverse wedstrijdteams begonnen met trainen voor het seizoen 2021-2022.Nog niet iedereen is terug van vakantie, dat zal komende week misschien ook nog zo zijn, want de schoolvakantie is nog niet voorbij. Maar dan starten we met de overige teams ook weer.

  Lees hierboven in de weekbrief het bijgewerkte bericht met betrekking tot de start van het nieuwe seizoen (o.a. voor de actuele oefenwedstrijden)

  Vacatures trainer/coach

  Voor een aantal van onze jeugdteams zijn we nog dringend op zoek naar trainer/coaches.
  De A3, B3, D3, E7 en F1.
  Staan te springen om wekelijks getraind en gecoacht te worden. Wie helpt ons en deze kinderen?!

  Aftrap seizoen 2021-2022 voor trainers

  Vrijdag 27 augustus organiseert de Jeugd TC voor alle jeugdtrainers een avond waar we het nieuwe seizoen aftrappen.Deze avond is in het clubhuis van 19.00 - 20.30 uur. Ben je jeugdtrainer? Zet in je agenda!

  Teamouders

  Een aantal teams heeft nog geen Teamouder. Wie van de ouders van de A2, D6, E4, E7, E8 en F2 gaat deze taak voor zijn/haar rekening nemen?

  KNKV app

  Het programma najaarscompetitie is bekend en staat op de website. Maak gebruik van de KNKV app, zodat je via de app op de hoogte kunt blijven van de agenda van je (favoriete) team / het team van je kind.
  We gaan samen met de Senioren TC kijken of we nog meer informatie via de KNKV app kunnen delen.

  (de app KNKV Wedstrijdzaken kun je downloaden in app stores; wanneer je inlogt met mailadres dat op ledenlijst club staat krijg je je eigen programma en/of van je kind(eren))

  Vacature Coördinator B-jeugd

  We hebben komende seizoen een vacature binnen de Jeugd TC voor de coördinatie van B jeugd.
  Dat zijn in dit geval de B2 en B3.

  Wil je je inzetten voor onze jeugd, maar is elke week op het veld staan een beetje te veel van het goede, dan is dit je kans om je met onze jeugdafdeling te bemoeien.

  We vergaderen eens in de 6 weken. Tussen door heb je contact met betrokken trainers en de coördinatoren van met name de A en C. Je laat regelmatig je gezicht zien bij de teams waar je verantwoordelijk voor bent.

  Reageren op bovenstaande oproepen, berichten?

  Voor contact met de jeugd TC, stuur een berichtje naar jeugdtc@kvwageningen.nl