• Update uit Jeugd TC: op naar laatste ronde competitie met publiek!

  21 jun 2021
 • (uit weekbrief 21 juni 2021)

  Voor de tweede zaterdag op rij weer echte wedstrijden mogen en kunnen spelen met de jeugd.

  Wederom alle betrokkenen bedankt voor de hulp, in welke vorm dan ook. Samen zijn wij KV Wageningen.

  Komende zaterdag (26 juni) de laatste ronde van de "regiocompetitie", en door de versoepelingen van de 26e juni, met publiek langs de lijn. Daarna gaan we richting het einde van dit bijzondere seizoen.

  Trainingen

  Zoals eerder gemeld lopen de trainingen door tot vrijdag 9 juli.

  Programma zaterdag 3 juli

  Zaterdag 3 juli zijn er een aantal oefenwedstrijden de overige jeugdteams zullen een training/clinic krijgen onder leiding van de selectie.

  De clinics zijn op de tijden zoals we die voorgaande zaterdagen per leeftijdsgroep hadden:

  • 10.00-11.00                     Alle F teams
  • 11.15-12.15                     Alle E teams
  • 12.30-13.30                     Alle D teams
  • 13.45-14.45                     Alle C teams
  • 15.00-16.00                     Alle B teams
  • 16.15-17.15                     Alle A teams

  Oefenwedstrijden zaterdag 3 juli

  • 10.00 uur KV Wageningen D1 - Nieuwerkerk D1
  • 10.00 uur KV Wageningen C1 - Nieuwerkerk C1
  • 11.15 uur KV Wageningen B1 - Nieuwerkerk B1
  • 11.15 uur KV Wageningen A2 - Nieuwerkerk A2
  • 12.30 uur KV Wageningen A1 - Nieuwerkerk A1 

  Teamouders

  Voor een aantal teams zoeken we nog teamouders.

  Informatie is te vinden op de website https://www.kvwageningen.nl/teamouder

  Wil je deze taak op je nemen? Voor de volgende teams mag men zich melden.

  • A4
  • B2
  • C4
  • E4/E7
  • F2

  Stuur even een mailtje naar Petra Hoefakker (poefakker@gmail.com)

  Trainer/coaches gezocht

  Voor een aantal teams hebben we helaas nog geen trainer/coach. Dat hebben we de afgelopen weken met behulp van een aantal vrijwilligers opgelost, maar we zoeken naar een structurele oplossing voor het seizoen 2021-2022.

  De JTC vergadert komende week nog en we brengen dan de vacatures in kaart en zullen daarover volgende week communiceren.

  Voor vragen of opmerkingen mbt de jeugdteams kun je een mailtje sturen naar JeugdTC@kvwageningen.nl

  (uit weekbrief 14 juni 2021)

  Onze jeugdteams mochten weer een "echte" wedstrijd spelen! Wat was dat fijn om te doen en te zien. Het was op korte termijn veel werk voor veel vrijwilligers, maar mede mogelijk gemaakt door snel handelen van het KNKV. Iedereen bedankt voor de hulp. Van trainer/coach tot team ouders. Van coördinator tot scheidsrechter regelaar. En alle andere betrokkenen.

  Komende twee zaterdagen (19 en 26 juni) gaan we verder met deze korte "regio competitie".

  Programma zaterdag 3 juli

  Zaterdag 3 juli zijn er een aantal oefenwedstrijden de overige jeugdteams zullen een training/clinic krijgen onder leiding van de selectie.

  De clinics zijn op de tijden zoals we die voorgaande zaterdagen per leeftijdsgroep hadden”:

  • 10.00-11.00          Alle F teams
  • 11.15-12.15          Alle E teams
  • 12.30-13.30          Alle D teams
  • 13.45-14.45          Alle C teams
  • 15.00-16.00          Alle B teams
  • 16.15-17.15          Alle A teams

  Oefenwedstrijden 03/07/2021

  • 10.00 uur KV Wageningen D1 - Nieuwerkerk D1
  • 10.00 uur KV Wageningen C1 - Nieuwerkerk C1
  • 11.15 uur KV Wageningen B1 - Nieuwerkerk B1
  • 11.15 uur KV Wageningen A2 - Nieuwerkerk A2
  • 12.30 uur KV Wageningen A1 - Nieuwerkerk A1

  Teamouders

  Voor een aantal teams zoeken we nog teamouders. Informatie is te vinden op de website https://www.kvwageningen.nl/teamouder. Wil je deze taak op je nemen?
  Voor de volgende teams zijn we nog op zoek:
  A4
  B2 (half)
  C4, C5
  D6
  E4, E6, E7
  F2

  Wil je teamouder worden, of wil je meer info, stuur even een mailtje naar Petra Hoefakker (Poefakker@gmail.com).

  Tot slot

  Voor vragen of opmerkingen mbt de jeugdteams kun je een mailtje sturen naar JeugdTC@kvwageningen.nl

  (uit weekbrief 7 juni 2021)

  Concept indeling teams

  Vorige week hebben we de conceptteams gepubliceerd in de weekbrief en op de website (nog te lezen op https://www.kvwageningen.nl/update-uit-jeugd-tc-voorjaar-2021). Mochten er n.a.v. deze indeling vragen en/of opmerkingen zijn, vernemen wij dat graag op de daarvoor bestemde inloopavond op donderdag 10 juni.

  In het kader van "praat met ons niet over ons" zijn op donderdag 10 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bijna alle coördinatoren aanwezig op het Binnenveld, om vragen mbt de nieuwe teamindeling te beantwoorden.

  Is het echt niet mogelijk om de 10e naar het Binnenveld te komen, stuur dan een mail (Jeugdtc@kvwageningen.nl) met naam en welk team je bent ingedeeld en je telefoonnummer. Dan belt de betrokken coördinator voor een gesprek.

  Helaas is de D coördinator verhinderd om op de 10e juni aanwezig te zijn. Voor spelers die in de D lichting zijn ingedeeld en met vragen zitten, geldt de procedure van mailen.

  Trainingen

  We trainen conform reeds eerder gepubliceerde trainingsschema. De laatste training is vrijdag 9 juli 2021. Het trainingsschema vind je hier: https://www.kvwageningen.nl/trainingstijden-senioren-jeugd-voorjaar-2021

  Juni competitie jeugd – bijzondere afsluiting van bijzonder seizoen

  Het was afgelopen jaar een bijzonder seizoen, dat is al vaker benoemd. Maar we gaan het jaar ook bijzonder afsluiten. Er mogen weer wedstrijden gespeeld worden. De bond heeft op zeer korte termijn een regio competitie opgezet. Wij hebben daar al onze teams 2021-2022 voor ingeschreven.

  Dit betekent dat er de komende drie zaterdagen (12, 19 en 26 juni) wedstrijden gespeeld gaan worden. Check het programma voor komende weken -> zie hieronder separaat bericht over het programma.

  Verder is het zo dat de wedstrijden nog niet onder normale omstandigheden gespeeld worden, want publiek is nog steeds niet welkom. Bij uitwedstrijden zijn alleen rij-ouders welkom. (meer info verderop onder Algemeen, Update coronaregels n.a.v. versoepelingen 5 juni).  

  Mocht er (nog) geen trainer bekend zijn bij je team en er zijn vragen, neem even contact op met betrokken coördinator.

  Teamouders

  Wij moeten ook even improviseren om de teams te voorzien van teamouders, zodat alle informatie weer zoals te doen gebruikelijk bij de teams komt. Wil je teamouder worden van het team van je kind? Laat even een bericht achter via de mail aan Petra Hoefakker (poefakker@gmail.com)

  TRAINERS GEZOCHT

  Op dit moment hebben we bij onderstaande teams nog vacatures voor de rol van trainer/coach.

  We streven er naar om op al onze jeugdteams 2 trainers / coaches te hebben. We zijn hier wel afhankelijk van de bereidheid van leden en ouders om zich als vrijwilliger in te zetten voor onze jeugdafdeling. Bij de E, F en Kangoeroes kunnen we nog wel extra mensen gebruiken die ondersteunen bij trainen geven en ook bij het coachen.

  Nu de concept teams bekend zijn kunnen ouders zich gericht voor een team melden.

  Korfbal inzicht en of ervaring is handig maar niet het belangrijkste. Kinderen kunnen enthousiasmeren en positief coachen is een kwaliteit die, bij met name de jongste jeugd, veel belangrijker is.

  Voor meer informatie of je aanmelden, mail naar Jeugdtc@kvwageningen.nl

  Bij de volgende teams kunnen we nog hulp gebruiken:
  - A3 1x; A5 2x; B1 1x; B2 1x; B3 2x; C4 1x; D4 1x
  - E, F en Kangoeroes; zijn nog meerdere mensen nodig.

  Namens de Jeugd TC
  Arjen van Dee, Coördinator Jeugd TC

  (uit weekbrief 31 mei 2021)

  Elk jaar is het weer spannend deze periode. Zoals vorige week aangekondigd hierbij de voorlopige teamindeling 2021-2022 voor de jeugdteams (je vindt de teamindeling via de link naar deze PDF: voorlopige teamindeling jeugd 2021/2022

  Mocht je naam ontbreken, excuses daarvoor dan zijn we iets te fanatiek geweest met "knippen en plakken". Neem contact met ons op en we laten je z.s.m weten bij welk team je hoort.

  Mochten er n.a.v. deze indeling vragen en of opmerkingen zijn, vernemen wij dat graag op de daarvoor bestemde inloopavond. In het kader van "praat met ons niet over ons" zijn op donderdag 10 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bijna alle coördinatoren aanwezig op het Binnenveld, om vragen m.b.t. de nieuwe teamindeling te beantwoorden.

  Is het echt niet mogelijk om de 10e naar het Binnenveld te komen, stuur dan een mail (jeugdtc@kvwageningen.nl) met naam en welk team je bent ingedeeld en je telefoonnummer. Dan belt de betrokken coördinator voor een gesprek.

  Helaas is de D coördinator verhinderd om op de 10e juni aanwezig te zijn. Voor spelers die in de D lichting zijn ingedeeld en met vragen zitten, geldt de procedure van mailen.

  Vanaf maandag 31 mei gaan we met nieuwe teams van seizoen 2021-2022 trainen conform reeds gepubliceerde schema (schema vind je hier: https://www.kvwageningen.nl/trainingstijden-senioren-jeugd-voorjaar-2021)

  We gaan kijken hoe we de komende zaterdag gaan invullen, misschien is het mogelijk om regionaal wedstrijdjes te gaan organiseren. Voorlopige handhaven we het zaterdag schema nog. De laatste training van dit seizoen zal vrijdag 9 juli zijn.

  Teamouders

  De teamouders is gevraagd om de tas met shirts (gewassen) weer in te leveren. De tas kan in de scheidsrechterskleedkamer om de hoek bij het materiaalhok gezet worden.

  Voor komend seizoen gaan we weer op zoek naar nieuwe teamouders. Nu de teams bekend zijn, mag je jezelf natuurlijk ook aanmelden. Petra Hoefakker, die de JeugdTC ondersteunt met het contact met de teamouders, zal proberen alle teams weer te voorzien van ouders met een voor KV Wageningen belangrijke taak. Meer info over de taken van een teamouder: https://www.kvwageningen.nl/teamouder

  TRAINERS GEZOCHT

  Voor een deel van de 29 jeugdteams die we gaan opgeven voor de najaarscompetitie 2021-2022 zijn we nog op zoek naar trainers. Het maakt niet uit of je ervaring hebt.

  • Voor de F teams zoeken we nog 4 trainers
  • Voor de E teams 6 trainers
  • Voor de C teams 2 trainers
  • Voor de B teams 5 trainers
  • Voor de A teams 4 trainers

  We kunnen dus nog wel wat vrijwilligers gebruiken om onze jeugd te voorzien van voldoende kader. Welke leden, ouders, grootouders gaan aan de slag met onze jeugd. Meld je aan ! Spreek een coördinator aan of stuur een mail.

  • Coördinator A jeugd          Stefan Wobbes
  • Coördinator B jeugd          Ingrid Bohne
  • Coördinator C jeugd          Gertjan Hijnekamp
  • Coördinator D jeugd          Amanda van Holland
  • Coördinator E/F jeugd       Petra Roubos
  • Coördinator 1e teams A/B/C/D jeugd  Frank ten Brinke
  • Coördinator Jeugd TC       Arjen van Dee

  Jeugdtc@kvwageningen.nl

  (uit weekbrief 24 mei 2021)

  De week van dinsdag 25 mei t/m vrijdag 28 mei is de laatste week trainen met de jeugdteams van seizoen 2020-2021.

  De schiet-maar-raak trainingen, onze kennismakingstrainingen, zijn een succes en zullen zeker nog doorgaan tot eind juni.

  Afgelopen week hebben wij de teamouders gevraagd om de tas met shirts (gewassen) weer in te leveren. De tas kan in de scheidsrechterskleedkamer om de hoek bij het materiaalhok gezet worden.

  Op zaterdag 29 mei trainen we met de leeftijdsgroepen van het komende seizoen (2021-2022). Helaas niet met of door de selectie. Maar die clinic gaat er zeker nog wel komen voor de zomervakantie.

  • Ben je geboren in 2003/2004/2005 kom je op de tijd van de A-teams van 16.15 - 17.15 uur.
  • Geboren in 2006/2007 betreft de B teams van 15.00-16.00
  • Geboren 2008/2009 kom je op de tijd van de C teams van 13.45-14.45
  • Geboren 2010/2011 betreft de D teams van 12.30-13.30
  • Geboren 2012/2013 betreft de E teams van 11.15-12.15
  • Geboren 2014/2015 betreft de F teams van 10.00-11.00
  • Geboren 2016 of later kom je op de tijd van de Kangoeroes van 10.00-11.00

  De coördinatoren van de Jeugd TC zullen samen met trainers aanwezig zijn om groepen in te delen.
  Mochten er vragen zijn, kan dat bij de coördinatoren of via ons mailadres jeugdtc@kvwageningen.nl.

  • Coördinator A jeugd          Stefan Wobbes
  • Coördinator B jeugd          Ingrid Bohne
  • Coördinator C jeugd          Gertjan Hijnekamp
  • Coördinator D jeugd          Amanda van Holland
  • Coördinator E/F jeugd       Petra Roubos
  • Coördinator 1e teams A/B/C/D jeugd  Frank ten Brinke

  Conform onze uitgangspunten van beleid, welke je kunt vinden op de website https://www.kvwageningen.nl/organisatie/commissies/jeugd-tc/, volgt volgende week de voorlopige teamindeling 2021-2022 voor de jeugdteams.

  We streven er naar om zo veel mogelijk de teams bekend te maken. Maar in sommige gevallen zal dat nog niet zo zijn en wordt er nog met een grotere groep getraind.

  Mochten er n.a.v. deze indeling vragen en of opmerkingen zijn, vernemen wij dat graag op de daarvoor bestemde inloopavond. De coördinatoren zijn op donderdag 10 juni tussen 19.00 en 21.00 uur aanwezig op het Binnenveld, om vragen m.b.t de nieuwe teamindeling te beantwoorden.

  Mocht het niet mogelijk zijn om 10 juni naar het Binnenveld te komen, stuur dan een mail (jeugdtc@kvwageningen.nl) met naam en welk team je bent ingedeeld en je telefoonnummer. Dan belt de betrokken coördinator voor een gesprek.

  Vanaf maandag 31 mei gaan we met nieuwe leeftijdsgroepen van seizoen 2021-2022 trainen conform een nieuw schema dat geldt vanaf 31 mei: Update trainingsschema; versie vanaf 31 mei

  De laatste training van dit bijzondere seizoen zal vrijdag 9 juli zijn.

  We informeren verder via weekbrief en website m.b.t. het nieuwe seizoen over trainingstijden en oefenwedstrijden.

  Bij de definitieve teamindeling hopen we ook alle trainers te kunnen vermelden.

  We weten nu al dat we nog trainers/coaches kunnen gebruiken. Wil je komende seizoen een bijdrage leveren aan onze jeugdafdeling als trainer/coach meld je bij ons.

  Arjen van Dee, Coördinator Jeugd TC, jeugdtc@kvwageningen.nl

  (uit weekbrief 17 mei 2021)

  De voorbereidingen voor het seizoen 2021-2022 zijn in volle gang. Zoals het er nu uitziet gaan we 32 jeugdteams inschrijven voor de najaarscompetitie.

  Hiervoor kunnen we nog nieuwe trainers/coaches gebruiken. Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan onze jeugdafdeling? Meld je aan! Met of zonder ervaring. We zorgen voor trainersbegeleiding en bieden de mogelijkheid tot het volgen van een trainerscursus (KT2).

  Deze en volgende week geldt doordeweeks het reeds bekende trainingsschema ((trainingsschema vind je hier: https://www.kvwageningen.nl/trainingstijden-senioren-jeugd-voorjaar-2021) met de teams van het huidige seizoen.

  Op zaterdag 22 mei trainen we net als afgelopen zaterdag met de leeftijdsgroepen van het komende seizoen (2021-2022).

  - Ben je geboren in 2003/2004/2005 kom je op de tijd van de A-teams van 16.15 - 17.15 uur.
  - Geboren in 2006/2007 betreft de B teams van 15.00-16.00
  - Geboren 2008/2009 kom je op de tijd van de C teams van 13.45-14.45
  - Geboren 2010/2011 betreft de D teams van 12.30-13.30
  - Geboren 2012/2013 betreft de E teams van 11.15-12.15
  - Geboren 2014/2015 betreft de F teams van 10.00-11.00
  - Geboren 2016 of later kom je op de tijd van de Kangoeroes van 10.00-11.00

  De coördinatoren van de Jeugd TC zullen samen met trainers aanwezig zijn om groepen in te delen.

  Zaterdag 29 mei willen we nog een keer een training/clinic onder begeleiding van de selectie organiseren. Dat zal met bovenstaande leeftijdsgroepen en op bovenstaande tijden zijn.

  De week na 29 mei gaan we trainen met de leeftijdsgroepen voor seizoen 2021-2022, hiervan volgt volgende week een (nieuw) trainingsschema, evenals de informatie over hoe lang we door gaan met trainen en de concept teamindeling.

  Mochten er vragen zijn of heb je interesse om ons te komen helpen als trainer/coach, kan dat bij de coördinatoren of via ons mailadres Jeugdtc@kvwageningen.nl

  (uit weekbrief 10 mei 2021)

  Zoals vorige week vermeld gaan we de maand mei doordeweekse trainen met de huidige teams zijn. M.u.v. donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag. Dan is er de mogelijkheid om mee te doen aan het koppelschieten en is er geen trainen.

  Op zaterdag 15 en 22 mei trainen we met de leeftijdsgroepen van het komende seizoen (2021-2022).

  • Ben je geboren in 2003/2004/2005 kom je op de tijd van de A-teams van 16.15 - 17.15 uur.
  • Geboren in 2006/2007 betreft de B teams van 15.00-16.00
  • Geboren 2008/2009 kom je op de tijd van de C teams van 13.45-14.45
  • Geboren 2010/2011 betreft de D teams van 12.30-13.30
  • Geboren 2012/2013 betreft de E teams van 11.15-12.15
  • Geboren 2014/2015 betreft de F teams van 10.00-11.00
  • Geboren 2016 of later kom je op de tijd van de Kangoeroes van 10.00-11.00

  De coördinatoren van de Jeugd TC zullen samen met trainers aanwezig zijn om groepen in te delen.

  Mochten er vragen zijn, kan dat bij de coördinatoren of via ons mailadres Jeugdtc@kvwageningen.nl

  (uit weekbrief 3 mei 2021)

  Nu bekend is dat we dit seizoen geen competitie gaan spelen, willen we ons richten op het komende seizoen.

  Omdat er geen competitie is gespeeld moeten we onze uitgangspunten van beleid m.b.t. teamsamenstelling aanpassen aan de omstandigheden. https://www.kvwageningen.nl/uitgangspunten-en-procedure-teamsamenstellingen

  We kunnen nog steeds informatie bij de trainers ophalen en voor zover we dat al niet hebben gedaan gaan we dat de komende tijd doen. Zij kunnen aan de hand van de trainingen en wedstrijdjes die er zijn geweest informatie geven m.b.t. motivatie, scoren, inzicht, handelingssnelheid, sociale vaardigheden van de spelers.

  De maand mei zullen de doordeweekse trainingen nog met de huidige teams zijn, volgens het trainingsschema zoals dat vorige week is gepubliceerd en dat ingaat op 3 mei: https://www.kvwageningen.nl/trainingstijden-senioren-jeugd-voorjaar-2021. Ook op zaterdag 8 mei trainen we nog met de huidige teams.

  Daarnaast gaan we op zaterdag 15 en 22 mei trainen met de leeftijdsgroepen van het komende seizoen (2021-2022). Op de tijden die horen bij die leeftijdsgroep (zie https://www.kvwageningen.nl/trainingstijden-senioren-jeugd-voorjaar-2021). Vanaf juni zullen we ook door de weeks met de nieuwe groepen gaan trainen.

  Geboren   Korfballeeftijd  Leeftijdscategorie
  in op 31/12/2021   
  2003 18 A-jeugd
  2004 17 A-jeugd
  2005 16 A-jeugd
  2006 15 B-jeugd
  2007 14 B-jeugd
  2008 13 C-jeugd
  2009 12 C-jeugd
  2010 11 D-jeugd
  2011 10 D-jeugd
  2012 9 E-jeugd
  2013 8 E-jeugd
  2014 7 F-jeugd
  2015 6 F-jeugd
  2016 of eerder   Kangoeroe

  Over de indeling van deze leeftijdsgroepen zullen we via de trainers/groep appen/coördinatoren ook nog communiceren. Ook met betrokken trainers. We gaan de huidige trainers gebruiken binnen de leeftijdscategorie waar ze nu ook trainen geven, totdat de nieuwe teams met trainers bekend zijn.

  Komend seizoen hebben we weer ruim 30 teams waar we trainers/coaches voor nodig hebben. We hopen natuurlijk dat de meeste trainers ook volgend seizoen trainen blijven geven. Maar we weten nu al dat we vacatures gaan krijgen. Lijkt het je leuk om voor onze mooie jeugdafdeling van betekenis te zijn door trainen te gaan geven of te coachen? Meld je bij ons.

  HEMELVAARTSDAG donderdag 13 mei gaan we koppelschieten organiseren voor de jeugd. Hierover volgt meer informatie.

  Mochten er vragen zijn horen wij dat graag. Dat kan via de betrokken coördinatoren en of via de mail jeugdtc@kvwageningen.nl