• Toch nog een thuiszege voor Wageningen 1

12 jun 2022
  • De op één na laatste veldwedstrijd werd zaterdag gespeeld op Het Binnenveld. Zou het de Wageningers dan toch eindelijk lukken voor eigen publiek de puntjes binnen te halen? Voor de hoofdmacht stonden de reserves in het veld. De vorige wedstrijd konden zij de kampioensvlag al hijsen, maar uiteraard wilden zij ook na deze wedstrijd ongeslagen blijven. Ze kwamen wat moeizaam op gang tegen het al gedegradeerde NIC3, maar de eindstand liet niets te wensen over(24-11).

Om half drie werd de wedstrijd ingefloten door het arbitrale duo Keizer en Kloosterman. De eerste aanvalsvakken van beide ploegen hadden de eerste minuten duidelijk moeite de juiste richting te vinden. Wageningen was na vier minuten het eerst aan zet via Steven. Dat bleek het goede voorbeeld voor de tegenstander, want binnen de minuut was het 1-1. Het tweede aanvalsvak had helemaal geen tijd nodig om tot een goede aanval te komen want het eerst beste schot van Wouter betekende opnieuw de leiding en nog geen minuut later had hij ook zijn tweede poging al verzilverd. Blijkbaar had dit vak het toch wel moeizaam op gang gekomen 1e aanvalsvak op het goede spoor gezet, want ook zij hadden slechts twee minuten nodig om de stand op 5-1 te brengen. Beide doelpunten gemaakt door Nena via een loepzuivere genomen vrije bal. Bij de stand 5-3 liet Wageningen een stip liggen en opnieuw hadden de blauwwitten een doelpuntloze periode.Dit werd uiteindelijk na zo'n vijf minuten recht gezet door Nena die haar dame het nakijken gaf. De laatste vijf minuten werd er aan beide kanten nog volop gescoord. Aan Wageningse zijde waren het Michelle, Jiske en Wouter die voor 9-3 zorgden terwijl er ook nog een tweede stip werd gemist. Heerenveen deed nog tweemaal iets terug, maar de ruststand 9-5 was verdiend zonder overigens "top" te spelen.

De tweede helft was het Wouter die de tiende treffer scoorde. Maar het euvel bleef hardnekkig, teveel kansen missen. Verdedigend stond de ploeg er wel waardoor er zich voldoende mogelijkheden voordeden om de voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk lukte het toch. Nummer tien was voor Nena en via Jeroen en Wouter (stip) konden de blauwwitten toch verder afstand nemen. Bij de stand 14-8 en met een kleine tien minuten te spelen werden er vijf wissels doorgevoerd bij de blauwwitten. Drie dames en twee heren vertrekken aan het eind van het seizoen en op gepaste wijze werd voor eigen publiek afscheid van hen genomen. Deen, Pim, Klae en Danieke wisselden met het hele vak van Steven, Jeroen, Michelle en Nena en Kim verving Jiske. Beide ploegen scoorden nog een keer (Tim voor Wageningen) , beide ploegen misten nog een stip en het was Danieke die de zestiende scoorde. Heerenveen was het laatst aan zet .Eindstand 16-10.

Een verdiende zege voor Wageningen al liet het spelbeeld nog vaak te wensen over. Vooral de gemiste stippen , maar ook de opgelegde kansen die er niet in gingen. Tenslotte het afscheid van drie dames en twee heren. Aanvoerder Steven vindt het, nadat hij in het seizoen 2015-2016 bij Wageningen kwam, tijd worden voor zijn gezin en maatschappelijk carrière. Jeroen kwam twee jaar geleden vanuit Zwolle naar Wageningen. Hij heeft besloten, mede door het reizen en fulltime baan, de blauwwitten weer vaarwel te zeggen. Michelle ook al vier jaar vaste waarde moet helaas ook stoppen vanwege verplichtingen op haar werk.

Nena eveneens al vier jaar spelend voor Wageningen gaat het "hogerop" zoeken bij DOS'46 en volgend seizoen in de league spelen. Jiske, al vanaf de D-jeugd bij Wageningen spelend en dit jaar meteen in de selectie gaat naar HKC (Ha).

Doekpunten: Wouter 5x, Nena 4x, Tim 2x, Steven, Michelle, Jiske, Jeroen , Danieke 1x

Volgende week de laatste wedstrijd uit bij Tempo in Alphen aan de Rijn. Zowel Tempo als Wageningen hebben 18 punten en staan gelijk achter kampioen Oost Arnhem. Het gaat dus om de tweede plaats.

Foto's: Patricia Brouwer