• Teleurstellende start voor Wageningen 1

12 sep 2021
  • Eindelijk mochten ze weer, de korfballers van de selectie van Wageningen. Een klein jaar geleden ging alles "op rood", geen zaalcompetitie en geen 2e helft veld.

Coach Ron Steenbergen was de enige die nog een zaalseizoen had. Net een paar maanden in dienst bij Wageningen hielp hij zijn oude ploeg Oost Arnhem uit de brand. Zij zaten zonder trainer en met toestemming van het bestuur van KV Wageningen coachte en trainde hij hen tijdens het zaalseizoen in de Korfbal League.

Maar in augustus mochten ze allemaal weer. De voorbereiding begon met een trainingsweekend in Antwerpen en met wisselend succes werden er diverse oefenwedstrijden gespeeld. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen beschikte Ron Steenbergen over zo goed als dezelfde selectie waarmee hij vorig seizoen startte. Bij de dames Nena Ellermeijer, Xanne Ketelaar, Michelle van de Tempel en Saskia van der Zee en bij de heren Jeroen Hukema, Steven Landman, Wouter ter Maaten en Pim Steenbergen. Twee nieuwe gezichten completeren Wageningen 1: Tim Dekker en Jiske van Brenk, beide net overgekomen uit de junioren.

Zaterdag dus de eerste competitiewedstrijd en wel bij Oost Arnhem, dat aankomend zaalseizoen opnieuw uitkomt in de Korfbal League. Voor Saskia en Jiske kwam de wedstrijd net iets te vroeg. Door wat lichamelijke ongemakken konden zij afgelopen week niet volledig meetrainen. Klae Dekens maakte tegen Oost Arnhem het achttal compleet.

De wedstrijd werd helaas voor de blauwwitten een teleurstelling. Vooral de eerste helft liepen zij tegen een flinke achterstand aan. Er werden teveel opgelegde kansen gemist, het vizier stond duidelijk niet op scherp en de rebound van Oost Arnhem was vele malen beter. Aan de ruststand 9-3 was dan ook weinig op te merken.

De tweede helft ging gelukkig stukken beter, maar toch bleef de afronding ver onder de maat. Jiske kwam nog in het veld voor Nena. Wouter maakte nog plaats voor Tim, waarna Wouter Pim weer verving. Eindstand 21-11.

Doelpunten: Jeroen 4x, Steven 2x en Michelle, Pim, Klae Jiske en Tim 1x.

Voor Wageningen wachten nu twee thuiswedstrijden. Komende zondag tegen Mid Fryslãn, aanvang 14:30 uur. En de woensdag daarna, 22 september, de return tegen Oost Arnhem, om 20:45 uur.