• Stem op de mooiste van 2020

    30 dec 2020
  • De cover van het proefschrift van ons lid Harmen Doekes, speler van Wageningen 8, dingt mee naar de Resource Coverprijs 2020: de prijs voor het Wageningse proefschrift met de fraaiste omslag. Uit een kleine 300 proefschriften zijn 10 proefschriften genomineerd, waaronder dus die van Harmen. We kunnen allemaal meehelpen om die van Harmen tot mooiste te laten uitroepen door online een stem uit te brengen. Online stemmen is nog mogelijk tot 8 januari 2021 en kan via deze link: https://www.resource-online.nl/index.php/2020/12/21/poll-de-mooiste-van-2020/ 

    Harmen deed in zijn PhD project onderzoek naar de (conservering van) genetische diversiteit in Nederlandse runderen, waarop hij in september promoveerde. Dat Harmen korfbalt is aan de omslag te zien, en dat ze in de redactie van Resource geen korfballers hebben is ook duidelijk (zie onderstaand bericht)

    “Diverse stier – Harmen Doekes
    Nederlandse koeien zijn het product van een select groepje stieren. Inteelt ligt op de loer. Harmen Doekes bracht dat gevaar in kaart door de genetische verwantschap tussen de stieren te monitoren. De cover verbeeldt de gewenste genetisch diversiteit in een veelkleurige stier. Wel raadselachtig: wat doet die voetbal daar?”