• Inzameling plastic statiegeldflessen komt op gang

11 okt 2021
  • Inmiddels staan er binnen en buiten meerdere kliko’s met oranje deksel voor de inzameling van statiegeldflessen (klein en groot). Daardoor komt de inzameling nu lekker op gang. Periodiek zullen we jullie op de hoogte brengen van de opbrengst van deze actie. Immers, de opbrengst van deze inzameling gaat naar de jaarlijkse jeugdkampen.

In de kliko’s kun je ook plastic statiegeldflesjes van thuis kwijt. Alle overige plastic afval en niet-plastic afval hoort in de “Rest” kliko’s. Waarom geen aparte kliko voor het overige plastic? Omdat ACV bij haar zakelijke klanten geen gescheiden afval ophaalt…

Laten we samen het plastic zwerfafval verminderen, en tegelijkertijd zamelen we geld in voor de jaarlijkse kampen. Meer info over de actie lees je hieronder.

----- 27 september

KV Wageningen is vanaf nu een statiegeldflessen inzamelpunt. Wanneer je op Het Binnenveld een drankje uit een statiegeldflesje gedronken hebt, kun je deze dus direct inleveren. Maar je kunt ook je plastic statiegeldflessen van thuis inleveren bij KV Wageningen. De opbrengst gaat naar de jeugdkampen van KV Wageningen. Als gevolg van het invoeren van statiegeld op kleine plasticflesjes zullen de prijzen van de flesjes met statiegeld wat verhoogd worden. De plastic flesjes kun je inleveren in de speciale kliko´s in het clubhuis en langs het veld. Deze kliko’s zijn duidelijk te herkennen en zijn alleen bedoeld voor plastic statiegeldflesjes.

Laten we samen proberen het plastic zwerfafval te verminderen en daarmee ook direct geld inzamelen voor onze jeugdkampen!

Er zijn meer sportclubs die helpen om plasticafval op straat te verminderen. Klik op de link voor een leuk filmpje over een andere club die al volop bezig is met inzamelen -> Sportclubs verdienen extra geld dankzij plastic flesjes - YouTube