• Selectie Wageningen brengt volle buit mee uit Friesland

10 mei 2022
  • Zondag stonden voor zowel de hoofdmacht als de reserves de eerste wedstrijden op het programma van de tweede helft veld en moesten zij richting Roordahuizum om het op te nemen tegen Mid Fryslân. Nadat de reserves het goede voorbeeld hadden gegeven met een verdiende 14-16 zege, waarmee ze tevens nog ongeslagen bleven, was het de beurt aan Wageningen 1. Deze middag ontbraken Wouter, Danieke en Michelle nog. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, vooral in de 1e helft, waarin op het scherpst van de snede door beide ploegen werd gestreden, maar waar Wageningen voornamelijk de boventoon voerde en verdiend won met 17-21.

De eerste aanval van de thuisploeg kwam mede door het uitstekende verdedigende werk van de blauwwitten amper tot een uitgespeelde kans. Wageningen echter had wel meteen bij het eerste beste schot de bal al in de mand liggen via Nena. Steven bracht de stand op 0-2. Mid Fryslân maakte de aansluitingstreffer, maar Jiske was het die hierop al snel het antwoord had. Weer kwam de thuisploeg wat dichterbij, maar Nena had in de beginfase weinig tijd nodig om haar tweede doelpunt te scoren (2-4). Na zo'n tien minuten lag de wedstrijd even stil voor een blessurebehandeling aan Mid Fryslân zijde. Al snel na de hervatting had Jeroen binnen twee minuten even zoveel doelpunten achter zijn naam staan (2-6). Alhoewel Wageningen duidelijk de meerdere was lukte het Mid Fryslãn toch door tweemaal te scoren het verschil weer op twee te brengen. Weer lag de wedstrijd even stil voor een "pleisterstop" bij een dame. Door enkele slordigheden kwam Wageningen even onder druk te staan, maar gelukkig leverde dit voor de thuisploeg geen resultaat op. Jeroen maakte 4-7 met zijn derde treffer. Daarna werd er om en om gescoord. Pim en Tim tekenden voor nummer acht en negen (6-9) waarna opnieuw de wedstrijd stil lag vanwege een blessure. Na de stand 7-10, gemaakt door Nena, was het voornamelijk Wageningen dat scoorde. Saskia, Tim en Pim zorgden voor een verschil van vijf doelpunten en nadat de Friezen nog éénmaal tegen hadden gescoord was het Tim die vlak voor rust het laatste woord had (9-14)

De tweede helft was qua dynamiek weliswaar minder, maar beide ploegen probeerden alles te geven om de overwinning te behalen en wat Wageningen betreft de voorsprong te behouden. De eerste aanvallen hadden weliswaar even moeite om de juiste richting te vinden, maar toch al redelijk snel kon Jeroen z'n vierde treffer op zijn conto bijschrijven.(9-15). De wat mindere fase die van beide ploegen volgde werd voornamelijk uitgevochten onder de korf, hetgeen Pim en zijn heer een reprimande opleverde van de scheids en tenslotte een gele kaart voor de Fries. Na dit voorvalletje was het Wageningen dat alles weer snel op de rit leek te hebben toen Tim en Nena de voorsprong weer verder uitbouwden naar 12-17. De twee treffers aan Friese zijde kon Wageningen geenszins deren en via Jiske, Steven en Pim werd het verschil weer op zes gebracht. Acht minuten voor tijd werd er voor het laatst gescoord via Steven en een Mid Fryslân-dame (17-21) wat dus tevens de eindstand zou betekenen.

Bij beide ploegen leek de pijp leeg. Het was weer even wennen, de temperatuur, de wind en de dosis inzet hadden hun tol geëist. Maar al het al een verdiende zege. De supporters die waren afgereisd naar Friesland mochten tevreden zijn met het optreden van de blauwwitten.

Aanstaande zaterdag komt SCO op bezoek op Het Binnenveld, aanvang 15:00 uur. Daarvoor spelen de reserves tegen de tweede uitgave van SCO.

Opstelling en doelpunten:
    A Nena 4x,Klae, Pim 3x, Steven 3x
    V Jiske 2x, Saskia 1x, Jeroen 4x, Tim 4x.