• Reserves KV Wageningen eindigen 1e helft veldseizoen met miniem verlies

30 okt 2022
  • Zaterdag speelden de reserves van KV Wageningen de return tegen DOS'46 3, wat tevens de laatste wedstrijd betekende van de eerste helft veld. Vorig seizoen behaalde het tweede zowel op het veld als in de zaal het kampioenschap. Dat betekent dat zij dit sezoen in beide competities op het hoogste niveau acteren, namelijk reserve Hoofdklasse op het veld en reserve Korfballeague 2 in de zaal. Al met al een flinke klus voor dit team dat danig verjongd de competitie startte. Zo debuteerden Jelle van Terwisga, Hidde Westerhuis en Iris Osté rechtstreeks vanuit de junioren in de selectie.

Wageningen startte zaterdag aanvallend met Maxime Schoorl, Anouk Homan, Jelle van Terwisga en Hidde Westerhuis.
    In de verdediging begonnen Lisanne vd Brink, Isa van Bergen, Joost van den Hul en Ernstjan de Vries.
    Het eerste kwartier was Wageningen de bovenliggende partij. Na zo'n twaalf minuten hadden de blauwwitten een verdiende voorsprong opgebouwd van 7-2 via een doorloopbal van Anouk, drie afstandschoten van respectievelijk Ernstjan, Jelle en opnieuw Anouk en een korte kans van Lisanne. Ernstjan scoorde vervolgens vanaf de stip en Jelle maakte nummer zeven. Vooral verdedigend stond het die periode uitstekend aan Wageningenzijde. Mede dankzij die verdediging kon Wageningen zo uitlopen. DOS'46 zette een tandje bij en dit resulteerde in de stand 7-5. Binnen twee minuten zorgden zowel Anouk als Jelle van afstand weer voor een verschil van vier treffers (9-5). Daarna zat het aanvallend een poosje niet mee voor Wageningen, terwijl de gasten wel de juiste richting wisten te vinden. Zo kon het gebeuren dat binnen vijf minuten de gelijke stand 9-9 op het scorebord stond. Dit dipje van de thuisploeg duurde gelukkig niet al te lang en daarmee waren de laatste minuten van die eerste helft weer voor Wageningen. Dankzij treffers van Lisanne, Anouk en Jelle konden de blauwwitten met een 12-11 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft was spannend tot de laatste minuut. Al snel na de hervatting schoot Ernstjan raak, maar de gasten gaven zich absoluut niet gewonnen en bleven voornamelijk aan de positieve kant van de score. Diverse malen schoot Wageningen zich weer langszij (14-14 door Joost), maar steeds keek Wageningen weer tegen een achterstand aan. Er werd gewisseld bij Wageningen. Jannick Schets verving Jelle en Lisanne en Isa maakten plaats voor Iris Osté en Iris Ilekhomon. Dit alles met nog ruim een kwartier te spelen. Al snel daarna zorgde Joost voor de aansluitingstreffer en Ernstjan tekende voor 16-16. Opnieuw nam DOS'46 een voorsprong. Iris Osté, Jannick en Joost 2x zorgden samen vijf minuten voor tijd opnieuw voor de gelijkmaker (20-20).
    De laatste minuten kon het gezien het beeld van de wedstrijd nog alle kanten op. Na wederom een kleine achterstand kwam Wageningen voor de zoveelste keer langszij via Anouk, maar in de laatste minuut gooide DOS'46 de wedstrijd definitief in het slot en de 21-22 nederlaag was een feit.

Doelpunten: Anouk 5, Ernstjan, Joost en Jelle 4x, Lisanne 2x, Jannick en Iris Osté1x.