• Recap veldseizoen Wageningen 3

12 nov 2022
  • De avonturen van Wageningen 3!

Daar zijn we weer! Hierbij even een (korte) recap van het einde van het veldseizoen. Na een paar mindere weken, waarin we nog 1 keer op het nippertje wonnen, maar ook 2 keer tegen verlies aanliepen, zijn we weer terug. Aan de afgelopen weken wil ik niet teveel woorden vuil maken, maar toch een paar bijzondere gebeurtenissen zal ik eruit lichten. In de wedstrijd tegen Dos (W) is er vooral veel geschreeuwd tegen elkaar, iets wat later onder het genot van een biertje weer allemaal is bijgelegd. De week erop moesten we naar Bennekom, waar Sam ergens in de tweede helft besloot dat hij ging stoppen met verdedigen en Martijn er alleen voor stond. Daarnaast was het de wedstrijd van een boze Madelon, die een heer vriendelijk verzocht om maar gewoon even niks meer te zeggen. Klinkt gezellig he, dat korfballen in Wageningen 3… Positieve noot van deze wedstrijd was wel dat Indy haar eerste doelpunten maakte dit seizoen! Daarnaast was dit ook de laatste wedstrijd van Timon in Wageningen 3, waarna hij ook maar meteen uit alle groepsapps verwijderd is. En als je dan denkt dat het niet erger kan, moet je die week erop om 11 uur spelen tegen Antilopen 3 in de regen. In deze wedstrijd bleek het niveau van mijn strafworp naar het absolute nulpunt te zijn gedaald en haalde Jory een dame neer waarna de wedstrijd maar afgefloten werd.

Goed, maar na regen komt zonneschijn zoals het spreekwoord luidt en dat hebben we gemerkt afgelopen zaterdag. Het zonnetje scheen, geen zuchtje wind te bekennen en Sam had zijn favoriete supporter meegenomen, niks stond ons in de weg om vandaag weer eens te winnen. Jan-Willem benadrukte ook meteen het belang van deze wedstrijd, waar wij een gat van 6 punten zouden slaan met de ploegen die zich op de onderste plekken bevinden. Het is namelijk zo dat de eerste 4 ploegen in onze poule promoveren, iets wat dichtbij komt wanneer we zouden winnen zaterdag. Tegenstander van de dag was Noviomagum 2. Al in de eerste aanval schoot Sam een korte kans achter de korf raak, waarna het ook in de tweede aanval raak was met een doorloopbal van Sam. Vervolgens kwam Jory in de aanval, die ook meteen twee keer scoorde. Onze coaches willen dat we over alle schijven scoren, maar Jory en Sam gaven ons geen kans, zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Ongeveer alles wat ze schoten was raak. Iets waar natuurlijk niemand van ons over klaagt ;). Er werd gerust met een comfortabele 13-5 voorsprong. Tijdens de rust kwam Emily aanzetten met een familiezak pepernoten, iets wat toch wat vreemde blikken opleverde. In de tweede helft kwam Jesse in het veld voor Martijn. De eerste aanval kregen we een strafworp en na fiasco van vorige week wist ik niet hoe snel ik de bal in de handen van Jesse moest drukken. Gelukkig was zijn niveau prima op orde en zo scoorde hij meteen ook zijn doelpuntje mee. De wedstrijd kabbelde wat voort en er werd afgefloten met bij een 20-12 eindstand.

Vervolgens, een verre uitwedstrijd naar Vriezenveen op het programma. Bij winst zouden we 5 punten loskomen van de nummer 3 en het onszelf gemakkelijk maken voor promotie naar de overgangsklasse. Tegen Amicitia moest het gebeuren, een sterke fysieke ploeg met grote sterke mensen. Iets wat wij (en dan vooral Jory) helaas nog steeds niet zijn geworden… Maar we hebben wel sinds dit seizoen Niek! Hij is lang en sterk. Maar helaas, hij miste onze wedstrijd door een bankwarm sessie bij Wageningen 2. Hierdoor moesten wij proberen de wedstrijd te winnen met de 1.80 lange Jesse (zegt hij zelf, even langs de meetlat leert dat hij krap aan de 1.78 aantikt). De gehele wedstrijd waren wij de betere ploeg in een wedstrijd die zou eindigen in een 10-13 overwinning voor Wageningen 3. Even het vermelden waard is het verdedigende werk van Madelon, die vast en zeker bont en blauw was na deze wedstrijd en de goede wedstrijd van Jesse. Indy was het met dit laatste heel erg eens en besloot deze zaterdag 29 oktober zelfs uit te roepen tot Jesse dag. Na deze leuke afsluiting van het veldseizoen kijken we uit naar de zaal. Ook hier zal ik proberen jullie weer op de hoogte te houden van onze avonturen op en naast het korfbalveld!