• Positieve start zaalcompetitie KV Wageningen

  15 nov 2023
 • Zaterdagavond moest Wageningen richting Kamerik om het bij de start van de zaalcompetitie op te nemen tegen SDO. Evenals vorig jaar was dit de eerste tegenstander die zij troffen. Destijds was de start helaas niet al te best. Met pijn en moeite werd er een punt uit het vuur gesleept. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus voor de blauwwitten.
  De staf moest het team enigszins aanpassen door de (nog) afwezigheid van Rinske en Iris begon na haar enkelblessure op de bank. Isa en Lily waren hun vervangers.

  De eerste helft was koud twee minuten oud en SDO had al tweemaal de korf weten te vinden, terwijl het aan Wageningen-zijde aanvallend nog niet erg soepeltjes verliep. Bij de stand 3-0 was het na zo'n zeven minuten eindelijk raak via Deen. Even later lag de wedstrijd enige tijd stil ivm een blessure van een dame van de thuisploeg, die dan ook naar de kant moest. Nog eenmaal nam de thuisploeg afstand met een verschil van drie.Wageningen leek eindelijk haar draai gevonden te hebben en na ruim tien minuten leek het tij gekeerd en de stand 4-5 via 2x Danieke en 1x Deen en Pim.
  Het bleek in het verloop van de wedstrijd echter op en neer gaan qua scoren. Nadat Wageningen opnieuw een positieve score via Deen en Klae had gerealiseerd (5-7) vond de coach van SDO het tijd voor een time-out. Toch was het Wageningen die het eerst de korf wist te vinden. Joost was met een "pikkertje " onder de korf zijn tegenstander te vlug af. De thuisploeg hield Wageningen tot de rust redelijk in bedwang en het lukte hen de ruststand op 10-10 te bepalen. Treffer negen en tien kwamen via Deen en Isa op het scorebord.

  De tweede helft nam SDO zo goed als meteen na het fluitsignaal opnieuw de leiding, maar Milko had hierop al snel het antwoord klaar. Bij de stand 15-13, na zo'n zeven minuten, werd er ingegrepen door de staf. Deen en Danieke hadden weliswaar nog voor 13-13 gezorgd, maar het leek aanvallend toch weer mis te gaan en de time-out werd benut om enkele tactische wissels toe te passen. Iris verving Isa en aanvallend sloot Jelle aan voor Milko. Met twee treffers van Jelle binnen de minuut, één van afstand en een doorloopbal gaf hij zijn tegenstander het nakijken (15-15).

  De enthousiaste supportersschare uit Kamerik kon al snel weer juichen, maar Deen liet deze avond zien er echt wel zin in te hebben. Negen doelpunten in totaal, dat zegt genoeg. Tot 21-21 bleef het toch nog gelijk opgaan. Klae scoorde vanuit een vrije bal, maar vooral Jelle had, evenals Deen trouwens, zijn avond. In totaal achtmaal gescoord in één helft. Hij wisselde constant met Milko , die verdedigend dan weer zijn mannetje stond. Bij die eerder genoemde gelijke stand waren het Deen 3x en Jelle 2x, die voor de voorsprong van 21-26 tekenden. En ondanks dat de thuisploeg nog iets terug kon doen, was het Milko die de eindstand op 22-27 bepaalde.

  Opstelling en doelpunten:
  A Joost van Milligen 1x  Milko van Golberdinge 2x, Danieke van de Hoef 3x, Lily Ilekhomon
  V Deen de Jong 9x, Pim Steenbergen 1x, Isa van Bergen 1x, Klae Dekens 2x
  R Jelle van Terwisga 8x, Iris Ilekhomon. 

  Aanstaande zaterdag ontvangt Wageningen SCO/Aerosols uit Oldeholtpade, die ook hun eerste wedstrijd omzette in winst tegen NKC'51. Aanvang 20.15 uur. Daar voor spelen de reserves hun tweede wedstrijd tegen Unitas/Perspectief om 18.45 uur.