• Opnieuw volle buit voor KV Wageningen

  20 nov 2023
 • Zaterdagavond ontving Wageningen SCO/European Aerosols uit Oldeholtpade. De reserves speelden daarvoor een prima partij tegen titelkandidaat Unitas, maar moesten op het laatst toch hun meerdere erkennen (16-18).

  De hoofdmacht dus tegen SCO. Op voorhand een geduchte tegenstander, die vorige week evenals Wageningen won. De wedstrijd begon hoopgevend, want de wedstrijd was amper ingefloten of Lily had de bal al door de korf gewerkt. De supporters gingen er eens eventjes goed voor zitten. Maar helaas, de blauwwitten vervolgden de wedstrijd op z'n Wagenings: veel kansen creëren  en evenzoveel kansen missen. SCO maakte hiervan aanvallend dankbaar gebruik en nam een 1-2 voorsprong. Milko trok de stand weer gelijk, maar het bleef die beginfase in aanvallend opzicht maar matig. SCO nam zelfs een 2-4 voorsprong.
  Milko maakte de aansluiter en nadat Joost voor 4-4 had gezorgd leek Wageningen eindelijk in haar spel te komen. Hier had Wageningen wel een kwartier voor nodig. De ruststand 8-4 kwam tot stand via 2x Pim, Milko en Danieke.
   
  De tweede helft kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Al in de tweede minuut scoorde Klae nummer negen. Na zeven minuten verving Jelle Deen en hij verzilverde met een afstandschot nummer tien. Verdedigend kwam Deen weer in het veld voor Jelle. Bij de stand 11-4 (doelpunt Joost) liep SCO iets in, maar Klae zorgde weer voor een verschil van zes. De gasten deden weer iets terug vanaf de stip, maar Milko en Deen zorgden ervoor dat Wageningen weer verder uitliep. Klae, die deze avond vooral van achter de korf zuiver aanlegde, maakte zo haar derde treffer. Milko bracht met zijn vijfde doelpunt de stand op 16-7. Terwijl SCO nog driemaal wist te scoren in de slotfase, had Pim inmiddels voor de zeventiende treffer gezorgd. Joost , die de puntspeler van SCO uit de wedstrijd hield, kreeg vlak voor tijd nog een verdiende publiekswissel. De eindstand 17-10 werd van afstand bepaald door een SCO-heer.
   
  Een verdiende zege voor de blauwwitten, die vooraf meer tegenstand hadden verwacht van de Friezen. Zij lieten deze avond zeker niet hun beste spel zien. Voorlopig staat Wageningen samen met Fiks na twee weekenden op vier punten. Volgend weekend gaat de blauwwit-brigade op zondag richting Groningen om het op te nemen tegen NIC.
   
  Opstelling en doelpunten;
  A Deen de Jong 1x, Pim Steenbergen 3x,Klae Dekens 3x, Lily Ilekhomon 1x
  V Joost van Milligen 2x, Milko van Golberdinge 5x, Danieke van de Hoef 1x, Iris Ilekhomon 
  R Jelle van Terwisga 1x.