• Opnieuw verdiende overwinning voor KV Wageningen

20 feb 2023
  • Zondagmiddag stond de return op het programma tegen Nic. uit Groningen. In december moesten de blauwwitten nog genoegen nemen met een punt en dat wilden ze uiteraard recht zetten. Er waren redelijk wat toeschouwers naar Het Binnenveld gekomen en zij zagen over het geheel genomen een aantrekkelijke wedstrijd, waarin Wageningen zo goed als de gehele wedstrijd op voorsprong stond. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stil gestaan bij het plotseling overlijden van de moeder van Tim. Ook zijn vader is betrokken bij de selectie door het bijhouden van de statistieken.

Wageningen had in het begin, evenals de gasten, aanvallend nog wat moeite om de bal in de aanval te houden. Maar na vijf minuten stond er toch 2-0 op het scorebord via Deen met een doorloopbal en Pim van afstand. Dit terwijl Nic. daarvoor de mogelijkheid had om de leiding te nemen vanaf de stip. Bij die 2-0 stand werd opnieuw aan Groningse zijde een stip gemist, maar al snel daarna werd van afstand raak geschoten. De eerste tien minuten hield Nic. de blauwwitten trouwens nog redelijk in het vizier en het lukte hen zelfs even een gelijke stand te bereiken (3-3). Wouter toonde door drie keer raak te schieten, dat hij er deze middag weer zin in had. De 3-2 kwam tot stand dankzij Tim, die hem loepzuiver aanspeelde en met twee afstandschoten werd het 5-3. Ook Pim wist daarna de juiste richting te vinden en binnen de minuut schoot hij tweemaal van afstand raak. Nic. nam bij die stand van 7-3 een time-out maar na de spelhervatting was eerst Wageningen aan de beurt om te scoren. Het was Iris die de achtste treffer door de mand werkte.

Nadat een prima uitgespeelde kans van Tim in de ogen van het arbitrale duo niet werd gehonoreerd, was het een Nic. dame die de vierde treffer voor de gasten noteerde.  Vanaf de stip had Pim geen moeite. De laatste tien minuten werd er over en weer gescoord, maar Wageningen bleef hierdoor wel aan de goede kant van de score.

Wouter van afstand, Danieke met een doorloopbal en een afstandschot tekenden samen voor de twaalfde treffer en Nic. leek bij de stand 12-10 de aanval in te zetten. Maar nadat Daniek haar schot een paar keer kon herhalen en dit vakkundig afrondde, was zij ook van waarde voor Iris, door haar evenlater met een zuivere pass in stelling te brengen. De rust 14-11 kwam als laatste score uit handen van een Nic.-heer.

De tweede helft begon voor beide partijen met twee aanvallen die niets opleverden. Het was Nic. die het eerste scoorde, maar het was Wouter die binnen de minuut alweer tweemaal doel wist te treffen en de blauwwit-aanhang kon laten juichen. Aanvallend kwam na drie minuten Rinske in het veld voor Kim en liet vrijwel direct zien waarom zij van de bank mocht. Verdedigend wisselden beide dames elkaar weer af. En ook in verloop van de wedstrijd werd deze wissel vaak toegepast. Door het opnieuw uitstekende reboundwerk van Iris kon Tim raakschieten en Wouter tilde de voorsprong naar 19-13. Opnieuw toonde Rinske haar aanvallende kwaliteiten. Nadat Deen en Wouter hadden gescoord zorgde zij voor 22-16.

Het harde werken van Tim zorgde ervoor dat Wouter opnieuw kon aanleggen en ook Rinske deed waarvoor ze het veld was ingekomen. Nic. had één minuut nodig om twee doelpunten te maken, maar Iris gaf meteen daarop haar dame het nakijken door vlak onder korf de bal er in te tikken. Met een stip van Rinske werd het 26-20. Met nog tien minuten te gaan kwam Joost nog even in het veld voor Deen , maar aanvallend werd er al snel terug gewisseld. Opnieuw lieten de dames van Nic. zich gelden door tweemaal te scoren. Pim van afstand en Rinske, die overigens maar één helft speelde, maakte haar vijfde met een doorloopbal. Vlak voor tijd nam Kim de plaats in van Danieke,die voorlopig haar laatste wedstrijd speelde. Zij verliet onder applaus het veld. Reden is dat zij enkele maanden naar het buitenland vertrekt voor haar studie. Tim van afstand en Iris velden tenslotte het definitieve oordeel over Nic. en zo eindigde de wedstrijd in een mooie en verdiende 30-22 overwinning.

De Hoofdklasse ligt de komende twee weekenden stil. Op 11 maart wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle.

Opstelling en score :
    A Klae Dekens, Kim Janssen, Pim Steenbergen 5x, Deen de Jong 2x
    V Iris Ilekhomon 4x, Danieke vdHoef 3x, Tim Dekker 2x, Wouter ter Maten 9x.
    R Rinske van Haarlem 5x, Joost van Milligen.

Tijdens de wedstrijd heeft Gerrit Schets foto's gemaakt. Bekijk ze via deze link!

Wedstrijd gemist? Kijk 'm hier terug!