• Ook tweede weekend Friesland levert KV Wageningen twee punten op

  11 okt 2020
 • Vorige week werd Wageningen in het Noorden ontvangen met koffie en suikerbrood. Dit weekend met hagel. Onder slechte weersomstandigheden werd om half vier begonnen in Heerenveen. Zeker de eerste helft bleef het gestaag regenen, wat het korfbal niet ten goede kwam.
   
  Wageningen moest het nog zonder Wouter doen en Pim, vorige week geblesseerd aan de neus, speelde met masker. De aanval deze week: Jeroen, Pim, Nena en Saskia en verdedigend met Steven, Bas , Michelle en Xanne. Zoals vermeld was het nat en koud, waardoor vaak het zuivere schot ontbrak bij beide partijen. Met de rust stond het, ondanks niet al te daverend spel aan blauwwit zijde, 5-10.
   
  De tweede helft was weliswaar droog, maar de kou had zijn werk gedaan. Dat was opnieuw te merken door het veelvuldig missen van kansen. Coach Ron Steenbergen kon toch met een gerust hart gaan wisselen, door alle aanwezige reserves in te zetten. Allereerst kwam Ernstjan in het veld voor Bas. Even later werd Klae ingezet voor Michelle en maakten de junioren Daniek en Deen hun opwachting voor Nena en Pim. Ook A1 speler Justin werd vijf minuten voor tijd nog ingezet hij verving Jeroen. Nena kwam nog even terug in het veld voor Saskia, die wat al te hard met haar tegenstander in aanraking kwam. De eindstand 16-22 was tenslotte meer dan verdiend.
   
  Zaterdag a.s. staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. DSC uit Eindhoven komt dan op bezoek.
   
  Doelpuntenmakers:
  Steven Landman 6x, Jeroen Hukema 4x, Nena Ellermeijer en Pim Steenbergen 3x, Bas Noordermeer 2x, Michelle van den Tempel, Xanne Ketelaar, Ernstjan de Vries en Justin Terpstra 1x.
   
  Media overzicht: