• Offday voor KV Wageningen betekent verdiende nederlaag

  22 mei 2023
 • Na de overwinning vorige week tegen het sterker geachte Dalto hoopte Wageningen het ook Unitas zo moeilijk mogelijk te kunnen maken. Helaas was die hoop al snel vervlogen. Terwijl Unitas meteen fanatiek van start ging, haperde het vooral aanvallend bij de blauwwitten. Dit feit deed zich weliswaar ook vorige week voor, maar toen werd er dusdanig gewisseld dat dit uiteindelijk resulteerde in de twee punten. De blauwwitformatie moest het dit keer helaas stellen zonder Deen, die afgelopen week een enkelblessure opliep.
   
  Na twee minuten hadden de gasten al de leiding en terwijl zij aanvallend duidelijk de betere waren, was het Klae die vanuit een vrije bal de gelijkmaker scoorde. Na twee snelle tegentreffers stond na vijf minuten al weer de eerste aanval onder de korf. Wouter wist aan blauwwit-zijde weliswaar snel van afstand te scoren en hoewel er voldoende kansen werden gecreëerd was het toch Unitas dat het heft in handen nam en uitliep naar 2-7. Wat aan de zijde van de gasten wel lukte, van afstand raakschieten, was het aan Wageningse zijde bedroevend. Het duurde welgeteld negentien minuten voordat de blauwwitten hun derde doelpunt scoorden via Pim.
  Unitas kon het zich evenlater zelfs permitteren een stip te missen. Wageningen leek iets beter in haar spel te komen toen Rinske de haar toegekende stip verzilverde en Joost met een doorloopbal de achterstand weer iets dragelijker maakte (5-7). Hoewel Unitas nog een keer scoorde, werd vlak voor het rustsignaal het verschil toch weer op twee gebracht door Pim (6-8).
   
  Mocht er nog hoop zijn dat Wageningen de tweede helft uit een ander vaatje zou tappen, dan werd dit al snel te niet gedaan. Het begon al in de eerste minuut met het missen van een stip en de scheids die het nodig vond Pim een gele kaart te geven. Na ruim vijf minuten was het Unitas die het eerst de korf wist te vinden. Tim vond eindelijk de juiste richting en scoorde meteen tegen.
  Aanvallend kwam Jelle in het veld voor Wouter om in dat vak wat meer spirit te brengen. Toch was het de tegenstander die meer raad wist met doelpunten maken en zij scoorden opnieuw tweemaal op rij. Een toegekende stip aan Tim was hem wel toevertrouwd. Even daarvoor was Wouter verdedigend weer in het veld gekomen voor Jelle. Wageningen bleef helaas achter de feiten, lees achterstand, aan lopen.
  Bij de stand 8-12 scoorde Klae weliswaar opnieuw uit een vrije bal, maar dezelfde minuut werd het verschil al weer op vier gebracht.
  Jelle kwam nu bij de vakwisseling voor Joost, maar voordat Tim zijn tweede stip verzilverde, had Unitas al weer gescoord. Bij de stand 10-14 miste Unitas opnieuw een stip.
  Terwijl Joost verdedigend de plaats weer innam van Jelle en Lisanne Rinske verving was het toch weer Unitas die de voorsprong verder uitbouwde. Rinske werd daarna in het andere vak geposteerd voor Kim. Pim mocht een stip verzilveren en Kim verving Lisanne weer. Bij de stand 11-17 leek Wageningen nog even op te leven, maar met zo'n kleine vijf minuten te spelen was dit uiteraard te laat.
  Zij kwamen nog tot drie doelpunten verschil via Wouter 2x en Kim, maar Unitas maakte aan alle illusies, mochten die er überhaupt nog  zijn, een eind door nog tweemaal te scoren. Eindstand 14-19.
   
  Opstelling en Doelpunten:
  A Pim Steenbergen 3x,Wouter ter Maten 3x, Klae Dekens 2x, Kim Janssen 1x
  V Joost van Milligen 1x, Tim Dekker 3x, Iris Ilekhomon, Rinske van Haarlem 1x
   
  Aankomend weekend ligt de competitie stil ivm Pinksteren. Daarna zijn er nog drie wedstrijden te gaan. 3 juni gaat Wageningen op bezoek bij AW/DTV in Amsterdam. Een week later staat de uitwedstrijd bij Groen Geel op het programma. Zondag 18 juni wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen NIC.
   
  Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Gerrit Schets en vind je via de link hieronder: