• Korfbaltrainingen SAM Multisport Junior zitten erop

27 nov 2021
  • Zoals begin november gecommuniceerd hebben we drie trainingen verzorgd voor de pilot van Sam Multisport Junior.

De afgelopen drie weken hebben Jesse en Arjen ruim 30 Wageningse kinderen in de basisschool leeftijd laten kennismaken met korfbal. De groep werd gesplitst in onderbouw en bovenbouw. Na een korte warming-up hebben ze allerlei schot oefeningen en partij vormen gedaan. Je zag dat het balgevoel elke week iets beter werd. En het scoren ging de derde training al best aardig.

De deelnemende kinderen zijn in veel gevallen geen lid van een sport club en het doel van de pilot is onder andere om ze te laten zien welke sporten er allemaal zijn in Wageningen en ze aan te zetten tot sporten en lid worden van een van de clubs.

Voor alle Wageningse jeugd is het mogelijk om gratis kennis te maken met korfbal door zich aan te melden bij de "schiet maar raak" trainingen die KV Wageningen organiseert.  Wie weet zijn er een paar kinderen die nu voor korfbal kiezen om hun wekelijkse beweging te krijgen.

Na de komende drie weken waarbij de groep gaat kennismaken met volleybal en lacrosse komt er een evaluatie van de pilot waar wij met plezier aan hebben bijgedragen.
  • ----------- 8 november

Op maandag 27 september j.l. is SAM Multisport Junior gestart op onze locatie het Binnenveld. Hiermee draagt KV Wageningen bij conform wij in het Wageningse Sport Akkoord hebben afgesproken. Namelijk het faciliteren van onze locatie om zo een bijdrage te leveren aan de sport voor inwoners van Wageningen. De organisatie is in handen van Sportservice Wageningen.

In twaalf weken tijd maken kinderen van 7 tot en met 12 jaar kennis met acht verschillende sporten. Diverse Wageningse verenigingen geven elk drie weken training in hun sport. Lid worden van een vereniging hoeft niet, ook niet na de twaalf weken.

Wie meerdere sporten beoefent, werkt ook aan zijn of haar skills. Beter leren vallen, rollen, schieten, mikken, balanceren, zwaaien, bewegen en stoeien. Bij elke sport zijn andere skills handig. Bij SAM Multisport Junior komen ze allemaal aan bod. In de twaalf weken staan op het programma volleybal, lacrosse, atletiek, korfbal, dans, voetbal, schermen en rugby.

Veel topsporters zijn zo goed geworden in hun sport door eerst allerlei verschillende sporten te doen. Profvoetballers bijvoorbeeld, die daardoor niet alleen hebben leren rennen, schieten en mikken, maar ook een achterwaartse salto kunnen maken en zo de allermooiste doelpunten scoren. Het draagt tevens bij aan het voorkomen van blessures.

Op maandag 8, 15 en 22 november zal er door KV Wageningen een korfbal training verzorgd worden, onder leiding van Jesse met ondersteuning van Arjen. Van 17.00 tot 18.30 uur is er een groep kinderen in de basisschoolleeftijd actief en laten wij ze kennis maken met korfbal.