• KV Wageningen ongeslagen kampioen

  10 jun 2024
 • Zaterdag stond al weer de laatste veldwedstrijd op het programma. Vorige week kon weliswaar de kampioensvlag al gehesen worden, maar voor eigen publiek konden de blauwwitten alsnog laten zien wie de terechte kampioen is. Wageningen ontving NRC'22 uit Enschede. Destijds wonnen de Wageningers de uitwedstrijd onder barre weersomstandigheden met 12-17. Klae begon op de bank, terwijl Deen opnieuw vanaf de kant moest toekijken ivm de blessure die hij vorige week al na zeven minuten opliep bij de uitwedstrijd tegen MIA.
   
  De wedstrijd, gefloten door het duo Dikkeboom en Schaap was slechts twee minuten oud of Joost had al voor de eerste treffer gezorgd. In die beginperiode waren er kansen te over, maar het duurde tot de vijfde minuut tot het weer raak was. Nu was het Danieke die van afstand de korf wist te vinden. Jelle maakt een stip waarna de tegenstander voor de vakwisseling zorgde.
  Joost maakte zijn tweede van afstand, maar de gasten konden nog aardig bij blijven omdat Wageningen die eerste helft te slordig omging met de vele kansen. Een doorloopbal van Isa betekende 5-3, maar het bleef tot vijf minuten voor rust magertjes aan Wageningse zijde wat het scoren betreft. Daardoor lukte het NRC zelfs op 7-7 te komen. De twee doelpunten van Wageningen werden gemaakt door Milko en Jelle. Met die eerder genoemde laatste vijf minuten op de klok leek Wageningen eindelijk het gat gevonden te hebben. Pim met een doorloopbal, Isa idem dito, Milko van afstand en Danieke met een korte kans onder de korf zorgden voor een 11-8 ruststand.
   
  De tweede helft was aan Wageningse zijde vooral aanvallend een stuk beter. De 1e minuut na de rust bepaalde Pim het verschil op vier treffers. En nadat de gasten nog éénmaal wat terug konden doen, liep Wageningen uit naar 17-9.
  Eerst was het Danieke van afstand die de teller op dertien zette. Pim maakte een hele fraaie, door zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en Jelle, Rinske en Milko maakten de zeventien vol. Bij de stand 17-10 verving Klae Danieke. Klae had al snel haar doelpunt te pakken via een korte kans en hoewel NRC die periode mee kon blijven scoren, bleef het verschil toch op zes doelpunten. Jelle en Milko scoorden voor de blauwwitformatie. 
  Bij de stand 20-14, tien minuten voor tijd, nam Rinske officieel afscheid van de selectie en zij verliet onder applaus van het vele publiek het veld om plaats te maken voor Danieke. Met nog zo'n kleine vijf minuten werd er nog vier maal gescoord door Wageningen. Jelle, Klae, Danieke en Isa bepaalden de eindstand op 24-15.
   
  Alsnog werd Wageningen na afloop in de bloemetjes gezet. Ook werd er afscheid genomen van de trainer Johan van Haut, die besloten heeft na vijf jaar te stoppen bij de selectie.
   
  Al met al kan Wageningen terugkijken op een geslaagd veldseizoen. In augustus begint de training weer om zich voor te bereiden op de eerste helft van het nieuwe veldseizoen. Dan komen ze uit in de Ereklasse en zullen ongetwijfeld weer sterke tegenstanders ontmoeten. Dit onder leiding van een nieuwe staf, namelijk Daniël van Munster en Richard Hietveld.
   
  Opstelling en Doelpunten;
  A Joost van Milligen 2, Milko van Golberdinge 4x, Rinske van Haarlem 1x, Danieke van de Hoef 4x
  V Pim Steenbergen 3x, Jelle van Terwisga 5x, Lily Illekhomon, Isa van Bergen 3x
  R Klae Dekens 2x, Niek van Wiggen 
   
  Gerrit Schets heeft foto's gemaakt van de wedstrijd van het tweede en het eerste:
   
   
  Ook Patricia Brouwer heeft deze wedstrijd, de wedstrijd van het tweede en het afscheid van Rinske en Johan vastgelegd. Bekijk de foto's hier:
   
  KVW2-DSC2 (Afscheid Ruben) 8-6-2024
   
  KVW1-NRC1 8-6-2024
   
  Afscheid Rinske en Johan