• KV Wageningen laat punten achter in Eindhoven

  16 okt 2023
 • Nadat de reserves van Wageningen de eer had moeten laten aan DSC, was het de beurt aan de eerste teams. Ondanks dat er niets meer te winnen of verliezen was qua stand, werd er de 1e helft aan Wageningse zijde prima gebald. De blauwwitten lieten zien toch echt wel wat in hun mars te hebben en  hadden die periode zowaar het heft in handen. Wellicht dacht DSC er wat te gemakkelijk over, maar het zat ze duidelijk niet lekker toen Wageningen aan de positieve kant van de score bleef.

  De eerste aanval van DSC was al snel de bal kwijt, waarna Wageningen bij de eerste aanval meteen de toon zette met een afstandschot van Deen. De eerste vijf minuten werd er aan beide zijden om en om gescoord. Het werd 1-1, waarna Joost direct daarop zijn heer het nakijken gaf met een doorloopbal. Slechts één keer kwam DSC op voorsprong (3-2) die eerste helft maar daarna was het Wageningen die met leuk korfbal de touwtjes in handen hield.

  Rinske maakte gelijk. Voor Milko was het evenlater ook raak toen Pim verdedigend de bal onderschepte en voor de juiste "aangeef" zorgde. Pim zelf maakte de vijfde treffer nadat de thuisploeg nog een keer langszij was gekomen. Nog tweemaal lukte het de Eindhovenaren gelijk te komen (5-5 en 6-6). Milko, Deen, Klae en Danieke zorgden voor 6-9. De thuisploeg deed weliswaar zo nu en dan wat terug,  maar het  lukte hen niet een inhaalslag te slaan . Pim, Danieke en Klae bepaalden de ruststand op 9-12. DSC liet in die periode nog een stip liggen 

  De tweede helft zette DSC duidelijk een tandje bij . Zo kwam Joost een paar keer flink in aanraking met de ellebogen van zijn tegenstander en moest even bijkomen en worden opgelapt.  Wageningen was helaas geen schim meer van de eerste helft. Er werd vaak te gehaast gespeeld en dat kwam het spel zeker niet ten goede. Een kwartier konden de blauwwitten het nog bijbenen, maar daarna kon DSC langzaam maar zeker de leiding overnemen. Het werd nog wel 12-13 via Deen en Joost en Milko zorgde nog voor 13-15, maar daarna was het helaas gedaan.

  Het publiek van de thuisploeg kon weer juichen, dit in tegenstelling tot de eerste helft toen het bijzonder stil was langs de lijn. Klae schoot nog wel een keer raak, maar slechts vier treffers in die tweede helft zegt voldoende. Ernstjan kwam de laatste acht minuten nog in het veld voor Milko. 

  Het veldseizoen is nu voorbij. Wageningen kwam helaas niet al te best voor de dag in de nieuw opgezette competitie.  Acht poules van vier, zoveel mogelijk regionaal ingedeeld. Wageningen had het helaas niet getroffen met teams die het vorige seizoen alledrie hoger speelden.

  Opstelling en Score;
  A Klae Dekens 3x, Rinske van Haarlem 1x, Deen de Jong 3x, Pim Steenbergen 2x
  V Lily Ilekhomon, Danieke van de Hoef 2x, Joost van Milligen 2x, Milko van Golberdinge 3x
  R Ernstjan de Vries 

  Nu even een weekje rust en dan de zaal in voor de competitie die 11 november van start gaat. Inmiddels was de selectie al enkele weken zowel buiten als in de zaal bezig. Er staan nog twee oefenwedstrijden gepland.
  Zaterdag 28 oktober wordt op Het Binnenveld tegen Groen Geel gespeeld en zaterdag 4 november in Amsterdam tegen AW/DTV.