• KV Wageningen komt na matige partij met de schrik vrij

  13 mei 2024
 • Wageningen moest zaterdag op bezoek bij SKF in Veenendaal. Dat het niet bepaald een makkie zou worden, dat was zeker. De Veenendalers presteerden na twee wedstrijden ver onder de maat en stonden nog op de nul. Wageningen daarentegen behaalde uit beide eerdere partijen de volle winst. Maar zoals gezegd, de blauwwitten verwachtten een meer dan gemotiveerde ploeg tegenover zich en dat kwam ook uit. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot de stand 6-6. Die eerste twintig minuten leek Wageningen overigens ook meer last van de warmte te hebben dan de thuisploeg.
   
  De eerste aanval van SKF bracht nog niets op, terwijl de eerste aanval van de blauwwitten met amper de bal in het vak, al raak schoot via Klae. Een stip voor een SKF-dame en een stip voor Danieke betekende 1-2, maar meteen na de uitworp trokken de Veenendalers de stand al weer gelijk. Even stond SKF op voorsprong, maar Jelle en Rinske hadden binnen de minuut de score al weer omgebogen (3-4). Tot 6-6 leek er dus nog niets aan de hand voor de blauwwitten, maar het toch wel matige aanvallen zorgde ervoor dat SKF uit kon lopen naar 9-6. Dit ondanks het echt wel goed verdedigen van Wageningen. Maar SKF had deze middag van afstand het vizier duidelijk scherper staan en de blauwwitten leken, zoals eerder gezegd, ook meer moeite te hebben met de weersomstandigheden dan de thuisploeg. Bij de stand 9-7, met overigens doelpunten van Deen en Rinske, nam Wageningen een time-out en maakte Deen plaats voor Joost. Deen werd evenlater ingezet voor Jelle en hij zorgde voor de 9-8 ruststand. Die eerste helft liet Wageningen zich jammer genoeg niet van haar beste kant zien. Verdedigend stond het goed, maar aanvallend hield het niet over en ook waren er te vaak foute passes.
   
  Wageningen begon meteen goed aan de tweede helft. De eerste beste minuut wist Deen al een stip te forceren en rondde deze goed af. Beide partijen bleven daarna zo'n vijf minuten "doelloos". SKF was het eerste aan zet, maar via Danieke werd het opnieuw gelijk.
  Dat SKF daarna uit kon lopen was mede te danken aan het goede rebounden, waardoor de bal geruime tijd in hun aanval kon blijven. Dit resulteerde in een 12-10 voorsprong. Er werd ingegrepen door de staf en Ernstjan kwam voor Joost en Isa voor Rinske in het veld.
  Nadat SKF voor een verschil van drie doelpunten op het scorebord had gezorgd, was het Isa die de achterstand weer wat verkleinde.
  Maar nog geen minuut later stond het verschil weer op drie. De time-out van Wageningen betekende tevens weer enkele wissels. Nienke verving Isa en Pim maakte plaats voor Jelle. Jelle zorgde voor een marge van twee, waarna Pim zijn plaats weer innam.
  De laatste vijf minuten gaf Wageningen zich zeker niet gewonnen. Het moet gezegd worden, ondanks de mindere middag bleven ze hard werken om in ieder geval een nederlaag te voorkomen.
  Ernstjan maakte de aansluitingstreffer en nadat Danieke plaats had gemaakt voor Isa, was zij het die van afstand voor 14-14 zorgde.
  Wageningen leek zelfs nog een overwinning binnen te halen via Deen, maar het lukte SKF in de laatste minuut alsnog een gelijk spel af te dwingen. Eindstand 15-15.
   
  Opstelling en doelpunten;
  A Pim Steenbergen, Jelle van Terwisga 2x, Klae Dekens 2x, Lily Illekhomon 
  V Deen de Jong 4x, Milko van Golberdinge, Rinske van Haarlem 2x, Danieke van de Hoef 2x
  R Joost van Milligen, Ernstjan de Vries 1x, Isa van Bergen 2x, Nienke Lokhorst.
   
  Over twee weken, 25 mei, staat de return al weer op het programma, Aanvang op Het Binnenveld 14.30 uur. De reserves ontvangen dan Fortuna 3 om 13.00 uur.
   
  Foto's gemaakt door Patricia Brouwer vind je hier: https://we.tl/t-HA9lDz2Ncp (Deze link is geldig t/m 12/05)