• KV Wageningen kampioen!

  3 jun 2024
 • Zaterdag stond de op één na laatste wedstrijd op het programma. De blauwitten, nog ongeslagen, troffen MIA in Amersfoort. De thuiswedstrijd, de eerste van het veldseizoen werd destijds gewonnen, maar er stond meer op het spel. Zou Wageningen de twee punten weten te bemachtigen, dan was het afwachten hoe de wedstrijd NCR'22 tegen SKF zou eindigen. De Veenendaalers moesten winnen in Enschede om uit de gevarenzone te komen en NCR'22 zou bij winst in de buurt blijven van Wageningen met de onderlinge wedstrijd in het vooruitzicht aankomende zaterdag op Het Binnenveld. Wageningen deed volledig aan de verwachtingen en won met 14-22. Maar toen was het ruim een uur wachten op de uitslag in Enschede. De wedstrijd begon namelijk een uur later dan in die Amersfoort. Alles liep volgens het best mogelijk cenario. SKF won en Wageningen kon de champagnefles opentrekken.
   
  De eerste helft was amper ingefloten door het arbitrale duo Visscher en Baerents of beide partijen hadden hun eerste doelpunt al gescoord. De treffers kwamen uit handen van de dames. Aan Wageningse zijde was het Klae die vanuit een vrije bal raak schoot.
  In de beginfase hield de thuisploeg Wageningen nog wel bij. Maar de 3-3, door een korte kans van Isa en afstandschot van Joost, liet toen al zien wie de betere ploeg was. MIA liet na zo'n zeven minuten ook nog een stip liggen.
  Nog geen minuut later kreeg Wageningen een domper te verwerken toen Deen, opnieuw met een enkelblessure, het veld moest verlaten. Om de vakken enigszins te kunnen wijzigen kwam Maas in het veld voor Deen.
  Bij de stand 4-3 die Pim verzilverde vanaf de stip, kwam Milko in het veld voor Jelle, waarna Jelle evenlater geposteerd werd in het andere vak en Maas weer op de bank plaats kon nemen. De stand 3-6 kwam in eerste instantie tot stand via Pim en Milko kon door een prima actie van Joost de zesde treffer verzilveren. MIA liet zich echter nog niet meteen aan de kant zetten en kwam nog even terug tot 5-6. Goede samenwerking tussen Pim en Jelle zorgde door laatstgenoemde weer voor een verschil van twee en met nog zo'n tien minuten te gaan deelde Danieke met een doorloopbal ook mee in de score.
  Bij de stand 5-9, treffer van Pim, lag de wedstrijd even stil. Lily die tot dan meer dan voortreffelijk reboundde en zelfs een paar keer de heren de baas was, kwam hierbij ongelukkig ten val. Gelukkig kon zij de wedstrijd vervolgen.
  Met nog zo'n vijf minuten te gaan werd er nog vier maal gescoord door Wageningen. Jelle van afstand, Milko idem dito, Isa die haar dame het nakijken gaf en Jelle nogmaals, maar nu vanaf de stip, bepaalden de ruststand op 7-13.
   
  De tweede helft leek MIA iets in te gaan lopen, maar na twee doelpunten vond Jelle het welletjes en met een stip en een doorloopbal zorgde hij voor 9-15. MIA deed nog iets terug, maar na ruim tien minuten stond de teller voor Wageningen op zeventien via Klae en Isa. Even stokte het aanvallend aan Wageningenzijde en dit resulteerde in drie treffers van de thuisploeg. Dit ondanks de uitstekende druk die Wageningen bijna de gehele wedstrijd verdedigend hanteerde.
  De time-out halverwege die tweede periode aan de blauwwit-zijde had duidelijk goed gedaan, want binnen no-time stond het 13-19. Het lukte Pim tot tweemaal toe vanuit de rebound te scoren. Klae maakte daarna plaats voor Rinske, terwijl Isa evenlater haar plaats afstond aan Klae. Nadat Milko, Klae en Jelle voor de definitieve 14-22 eindstand  hadden gezorgd, mochten beide junioren Maas en Tess nog een paar minuutjes hun opwachting maken op de plaats van respectievelijk Joost en Danieke.
   
  Al met al een verdiende overwinning met vaak aantrekkelijk spel. Zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen, aanvang 15.30 uur. Dan  komt  NRC'22 op bezoek in Wageningen. Een wedstrijd om des keizers baard. Maar Wageningen zal voor eigen publiek vast en zeker willen laten zien dat zij niet voor niets de terechte kampioen zijn. De reserves ontvangen om 14.00 uur DSC uit Eindhoven.
   
  Opstelling en doelpunten:
  A Jelle van Terwisga 6x, Joost van Milligen 1x, Klae Dekens 4x, Danieke van de Hoef 1x
  V Pim Steenbergen 5x, Deen de Jong,  Lily Ilekhomon, Isa van Bergen 3x
  R Milko van Golberdinge 2x, Rinske van Haarlem, Maas de Jong, Tess Gouweloos.