• KV Wageningen hervat competitie met verdiende zege op Sparta Zwolle

  16 mrt 2023
 • Na twee weken rust in de Hoofdklasse moest Wageningen aantreden in Zwolle en het opnemen tegen Sparta dat nog tegen degradatie vecht. En dat vechten werd bijna de hele wedstrijd in daden omgezet. Het fysieke contact, waar de blauwwitten veel moeite mee hadden en het scheidsrechter duo helaas evenzo, zorgde ervoor dat het een rommelige wedstrijd werd en mede daardoor Wageningen niet echt in haar spel kon komen. Of het ook aan wedstrijdritme lag, wie zal het zeggen. Wageningen mist bovendien de laatste wedstrijden Danieke van de Hoef ivm stage in het buitenland en ook Joost van Milligen moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook hij verblijft een paar weken in het buitenland ivm studie. Een domper in de eerste helft was het uitvallen van Tim, die tot dan één van de betere spelers was aan de blauwwit-zijde.

  Zowel Sparta als Wageningen hadden in het begin moeite het juiste ritme te vinden.De Zwollenaren waren echter het eerst aan zet en via twee treffers stond er na vier minuten 2-0 op de teller. Het tweede aanvalsvak van Wageningen had minder tijd nodig om de korf te vinden en het eerste schot richting korf van Wouter trof meteen doel. Nog geen minuut later was het Tim die voor de vakwisseling en tevens een gelijke stand zorgde (2-2).

  Opnieuw nam Sparta een voorsprong van twee treffers, want ook dit keer lukte het de eerste Wageningse aanval nog niet de juiste richting te vinden. Tim met twee gave afstandschoten zorgde opnieuw voor een gelijke stand en Deen nam de eerste voorsprong voor de blauwwitten voor zijn rekening. Nadat Sparta via een dame langszij was gekomen leek Wageningen eindelijk in haar ritme te komen en liep uit naar 5-11 bij rust.

  Tim maakte zijn vierde, maar moest zich even later, met een zich laat aanzien vervelende blessure, laten vervangen door Jelle van Terwisga. Klae had inmiddels tweemaal via een afstandschot en een stip gescoord en Rinske deed haar dat na met even zoveel doelpunten. Het leek er nog even op dat Tim terug kon keren die tweede helft, maar helaas zijn blessure was te pijnlijk.

  Die tweede periode begon identiek aan de eerste helft. Pas na vijf minuten schoot Klae raak en aan Sparta-zijde een heer. Evenlater werd Iris platgelegd en lag de wedstrijd een paar minuten stil. Er werd soms echt teveel op de man gespeeld, maar de fluitisten zagen het niet of wilden het blijkbaar niet zien. Tim werd trouwens ook erg gemist met oa zijn rebounden Wouter nam de dertiende voor zijn rekening en Pim zag nummer veertien door de korf verdwijnen. De 7-15 kwam op naam van Klae die bij het nemen van een vrije bal onregelmentair werd geblokt en de toegekende stip niet onbenut liet.

  Met nog vijf minuten te gaan had Iris haar doelpunt te pakken door haar dame onder de korf op het verkeerde been te zetten. Sparta kwam nog terug tot zes doelpunten verschil. De laatste minuten maakte Jelle plaats voor Ruben van Bekkum, die beiden al een wedstrijd in de benen hadden bij de reserves en die zich trouwens met een klinkende 25-16 overwinning op de reserves van Tempo definitief veilig speelden in de Reserve League 2. Dat zelfde gold voor Isa van Bergen die Iris nog verving.  Ruben bepaalde tenslotte in de laatste seconde de eindstand op 10-17.

  Wageningen wacht aanstaande zondag een heel belangrijke wedstrijd. Ze ontvangen op het Binnenveld om twee uur Mid Fryslãn, dat verrassend thuis verloor van KVS met 21-26. Nog staan de Friezen bovenaan, maar zou het Wageningen lukken om met meer dan drie doelpunten verschil te winnen, dan nemen zij de koppositie over.

  Opstelling en Doelpunten:
  A Deen de Jong 1x,Pim Steenbergen 1x, Kim Janssen, Klae Dekens 4x.
  V Wouter ter Maten 2x, Tim Dekker 4x,Rinske van Haarlem 3x, Iris Ilekhomon 1x
  R Isa van Bergen, Jelle van Terwisga, Ruben van Bekkum 1x.