• KV Wageningen heeft het lek nog niet boven

29 jan 2024
  • Opnieuw een verdiende nederlaag voor Wageningen, nu op bezoek bij SCO/European Aerosols in Wolvega. Geen moment zat Wageningen in de wedstrijd en niemand, maar dan ook niemand haalde zijn of haar niveau. Nee, het kalenderjaar 2024 heeft voor de blauwwitten tot op heden nog weinig goeds in petto. Speelden de Wageningers de eerste helft van de competitie soms zelfs boven verwachting goed, het tegenovergestelde is momenteel aan de orde.
    Zaterdagavond een returnwedstrijd dus voor de blauwwitformatie. Destijds in Wageningen waren zij SCO nog duidelijk de baas (17-10), maar nu was helaas het tegenovergestelde het geval. Vooral de zuiverheid bij zowel de afstandschoten, vrije kansen en doorloopballen ontbreekt al enkele weken. Als de tegenstander daar dan wel raad mee weet is een nederlaag al snel verklaard.

De meegereisde aanhang zal bij het begin van de wedstrijd even gedacht hebben: "zou het dan toch", toen de eerste aanval na een prima combinatie werd afgerond met een doelpunt van Rinske en ze de leiding namen. Maar helaas, dat was het dan. De Wageningers keken daarna alleen nog maar tegen een achterstand aan. Nadat SCO de gelijkmaker had gescoord, verviel de tweede aanval in het oude liedje, kansen creëren maar missen.
    SCO daarentegen had daar weinig moeite mee en na een kwartier moest Wageningen een time-out nemen omdat de achterstand inmiddels was opgelopen naar 6-1. Twee minuten later leek Wageningen iets terug te kunnen doen via Joost, die zich prima vrijspeelde. Terwijl hij zijn doorloopbal dacht te nemen werd hij keihard via de zijkant getorpedeerd door zijn heer en moest groggi het veld verlaten. Jelle nam zijn plaats in en Milko kon alsnog via de toegekende strafworp voor de tweede treffer zorgen. Daarna maakte Klae plaats voor Lily waarna Klae weer terugkeerde voor Danieke. Nog geen minuut later weer een blessuregeval. Nu lag Jelle op de grond na een flinke botsing. Gelukkig kon hij na behandeling weer door. Met het inlopen van de achterstand via Milko 2x en Deen werd het 8-5. Nadat SCO opnieuw uitliep, bepaalde Milko de ruststand op 9-6.

De hoop dat Wageningen de tweede helft zich weer zou hervinden werd al snel de kop ingedrukt. Het zelfvertrouwen verdween al snel als sneeuw voor de zon. Zelfs passes verliepen soms dramatisch en terwijl Deen 2x en Klae nog iets aan de achterstand deden bleef de thuisploeg dik de meerdere. Danieke was inmiddels weer in de ploeg gekomen voor Lily. Wageningen hield SCO nog zo'n tien minuten op drie treffers verschil  via Deen, Klae en Danieke (14-11), maar daarna was het echt gebeurd met de blauwwitten. Zo'n tien minuten voor tijd was Joost dusdanig opgelapt dat hij alsnog weer het veld in kon voor Pim. Inmiddels had Danieke haar tweede doelpunt gemaakt, maar de achterstand liep alsmaar verder op. Isa nam de plaats in van Rinske en ook zij scoorde nog.
    Met de veertiende treffer uit handen van Jelle vijf minuten voor tijd bleef het bij dit aantal, terwijl SCO de voorsprong alleen nog maar vergrootte en de eindstand bepaalde op 23-14.

Opstelling en doelpunten:
    A Pim Steenbergen, Deen de Jong 3x, Klae Dekens 2x, Rinske van Haarlem 1x
    V Joost van Milligen, Milko van Golberdinge 4x, Danieke van de Hoef 2x, Iris Ilekhomon
    R Jelle van Terwisga 1x, Isa van Bergen 1x, Lily Ilekhomon, Niek van Wiggen.

Opnieuw een slechte beurt dus voor de blauwwitten. Langzaam maar zeker verdwijnt de bovenste plaats uit zicht.
    Er zal aankomend weekend op Het Binnenveld uit een ander vaatje getapt moeten worden. Zondag ontvangen ze NIC uit Groningen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Komt allen naar Het Binnenveld want het eerste kan de support goed gebruiken!
    De reserves, die afgelopen zaterdag vier spelers moesten afstaan aan het eerste, speelden zaterdag wel een goede partij. Zij verloren weliswaar van Unitas 2 (24-23) één van de koplopers, maar tot op heden verweren zij zich voortreffelijk en staan in de middenmoot. Om deze goede reeks door te zetten kunnen ook zij alle support gebruiken. Kom je kijken? Zij spelen zaterdag om 18.30 op Het Binnenveld tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2.