• KV Wageningen eist 1e plaats op na eerste helft veldseizoen

30 okt 2022
  • Zondag stond de eerste return en tevens laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen op het programma tegen Mid-Fryslân. De uitwedstrijd werd destijds verloren en de blauwwitten waren natuurlijk uit op revanche. Ook zou het betekenen dat ze zich bij winst "Herbstmeister" mochten noemen, aangezien ze van de medekoploper Groen Geel hadden gewonnen. Het werd een tumultueuze wedstrijd, waar het scheidsrechtersduo helaas vaak moeilijk mee om kon gaan. Veel toeschouwers op Het Binnenveld, die een blauwwitte ploeg zagen knokken voor elke meter en zich, op een enkele gele kaart na, niet gek lieten maken door de soms onbegrijpelijke arbitrale beslissingen.
    Wageningen begon zo goed als met dezelfde opstelling als de laatste wedstrijden. Wouter ter Maten, Pim Steenbergen, Klae Dekens en Rinske van Haarlem in de aanval. Tim Dekker, Joost van Milligen, Danieke van de Hoef en Iris Ilekhomon in de verdediging.

Onze hoofdmacht begon voortvarend door al na drie minuten voor 2-0 te zorgen via Klae vanuit een vrije bal en Wouter van afstand. Ook Mid Fryslãn deed een duit in het zakje. Zij kwamen gelijk, maar de vijf minuten waren nog niet aangetikt of Wageningen had opnieuw een voorsprong via een doorloopbal van Pim. Het duurde daarna ruim acht minuten voordat er weer gescoord werd. Rinske schoot raak en dat was tevens het sein voor beide partijen om de scorereeks opnieuw te openen. Joost zorgde met een doorloopbal voor 5-2 en terwijl de gasten tweemaal scoorden, was het Pim die nummer zes voor zijn rekening nam.
    Het tweede aanvalsvak van Wageningen had duidelijk moeite om de korf te vinden en had het scoren voornamelijk overgelaten aan de eerste aanval. Maar uiteindelijk werd, opnieuw via Joost, toch hun tweede treffer gemaakt. Er werden best veel kansen gecreëerd door betreffende aanval, maar de afwerking ontbrak helaas. Vijf minuten voor het rustsignaal bepaalde Pim de stand op 8-5.

De tweede helft was amper ingefloten of Klae had al voor 9-5 gezorgd. Mid-Fryslân kwam op 9-6, maar via toegekende stip aan Joost kwam het verschil weer op vier. Na acht minuten maakte Rinske plaats voor Kim en al snel had Pim van afstand de korf weer gevonden. Bij de stand 11-8 miste Danieke helaas een stip, maar Joost had even later met eenzelfde kans geen moeite.
    Het laatste kwartier werd ontzettend spannend en Mid Fryslãn had tot tweemaal toe de kans in te lopen vanaf de stip. Beide mogelijkheden werden gemist. Aanvallend bleef Wageningen die slotperiode helemaal zonder doelpunten, dit in tegenstelling tot de eerste periode toen het ze zo gemakkelijk afging. Gelukkig stond het vak van Tim, Joost, Danieke en Iris top te verdedigen, waardoor de gasten steeds moedelozer leken te worden. Er werd nog wel tegen gescoord, waarna Rinske nog even terug kwam in het veld voor Iris.
    Het was Tim die met nog twee minuten te gaan de wedstrijd definitief in het slot leek te gooien. Maar Wageningen had niet gerekend op de soms warrige beslissingen van de arbiters en de toegekende stippen. Het werd nog 13-11, waarna Rinske weer plaatsmaakte voor Iris. De spanning liep extra hoog op toen Mid-Fryslân in de laatste seconden opnieuw mocht aanleggen vanaf de stip. Maar voor de derde keer werd er gemist.

Een verdiende 13-11 overwinning, mede te danken aan het uitstekende verdedigen. Één weekje even niets doen en dan begint de voorbereiding voor het zaalseizoen dat voor onze hoofdmacht eind november begint.
    Op 12 november spelen zij om 20:00 thuis een oefenwedstrijd tegen Sporting Delta 1.
    De reserves starten op 12 november al aan hun competitie, gezien het aantal ploegen in de Reserve Korfballeague 2

Doelpunten: Pim en Joost 4x, Klae 2x, Wouter, Rinske en Tim 1x