• KV Wageningen doet eindelijk weer wat het moet doen

  5 feb 2024
 • Zondag ontving Wageningen het Groningse Nic. op Het Binnenveld. De uitwedstrijd werd vorig jaar november gewonnen met 25-30, maar gezien de dip waarin de blauwwitten de laatste weken verkeerden nog geen garantie om dit te kunnen herhalen. Weliswaar staan de Groningers onderaan de ranglijst, de laatste weekenden liet Wageningen juist tegen ploegen in de onderste regionen de punten liggen. De opstelling was enigzins gewijzigd aan de dames kant, Klae en Iris wisselden van vak.
  Veel supporters hadden Het Binnenveld deze zondag weten te vinden om eindelijk weer eens een redelijk goede partij te kunnen aanschouwen. De winst werd gelukkig veilig gesteld met soms perioden die het aanzien echt wel waard waren. Maar omdat het de tegenstander lange tijd lukte Wageningen bij te houden bleef het bijna de hele eerste helft spannend. Vooral van afstand hadden de gasten veel succes ondanks de druk aan Wageningse zijde.
   
  Het arbitersduo Bentem en Den Hartog hadden amper ingefloten, toen Rinske het eerste doelpunt al voor haar rekening had genomen. Weliswaar werden even daarvoor door het vak twee opgelegde kansen gemist, maar binnen de minuut was dit toch al recht getrokken. Via een afstandschot van een dame werd al snel tegengescoord. Joost, die de eerste helft meer dan uitstekend presteerde na zijn opgelopen blessure vorige week, zorgde weer voor een voorsprong en Milko wist de korf van afstand te vinden (3-1). Nic. kon echter opnieuw aanhaken met een afstandschot van een dame.
  Het lukte Wageningen tot zo'n tien minuten voor de rust niet echt weg te lopen van de tegenstander. Deen zorgde weer voor een verschil van twee, opnieuw was het Nic. dat tegenscoorde. Milko scoorde zijn tweede (5-3) maar ook hier kwam onmiddellijk een antwoord op. Nee, Wageningen kwam niet echt los van de tegenstander. Tot de stand 12-10 kon Wageningen niet echt het verschil maken. Doelpunten in die periode door Deen 3x, Pim 2x en Joost.
  Na die laatst genoemde stand liet Joost even zien dat hij behalve rebounden ook aanvallend zijn mannetje staat. Met een afstandschot en een doorloopbal  zorgde hij dat de blauwwitten voor het eerst een marge van vier konden noteren (14-10). De ruststand werd via een Nic.-dame bepaald op 14-11.
   
  De tweede helft was evenals de eerste helft amper ingefloten of Danieke had ook haar bijdrage geleverd met een doorloopbal. Bij de stand 15-12 liet Wageningen een stip liggen, maar Milko hielp zijn ploeg al snel met een doorloopbal toch aan de 16-12. Deen vanaf de stip en Milko zorgden ervoor dat Nic. ,ondanks enkele tegentreffers niet echt aan een inhaalslag kon beginnen. Danieke zette haar dame op het verkeerde been en het verschil op vijf treffers (19-14).
  Milko, Iris 2x, Deen en Joost brachten het verschil op acht(24-16). Intussen hadden Klae en Isa elkaar tweemaal afgelost. Door driemaal te scoren kwam Nic. toch weer wat dichterbij, maar gelukkig had Milko zijn vizier nog steeds op scherp (25-19). Niek maakte zijn minuten nog op de plaats van Deen, die voldoende had bijgedragen aan de score. De dames Klae, Danieke en Rinske zorgden tenslotte voor de 28-21 zege.
   
  Opstelling en score;
  A Danieke van de Hoef 3x, Rinske van Haarlem 2x, Pim Steenbergen 2x, Deen de Jong 6x
  V Klae Dekens 1x, Iris Ilekhomon 2x, Joost van Milligen 6x, Milko van Golberdinge 6x.
  R Isa van Bergen, Lily Ilekhomon, Jelle vanTerwisga, Niek van Wiggen.
   
  De reserves speelden zaterdagavond al hun wedstrijd tegen de tweede uitgave van Dalto. In een zinderende wedstrijd, waarin de gemoederen soms hoog opliepen werd een gelijk spel behaald 20-20.
   
  Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. NKC'51 uit Nijverdal is dan de tegenstander. Daarna staat er een pauze van twee weken op het schema. De reserves spelen na dat weekend pas op dinsdag tegen PKC. Dit ivm Champions League wedstrijden in de Papendrecht.