• KV Wageningen blijft ongeslagen in de Hoofdklasse A

  4 dec 2023
 • Zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor Wageningen. Op bezoek kwam NKC'51 uit Nijverdal, tot dan slechts één punt vergaard. Je zou dus zeggen "dat moet kunnen blauwwitten ". Maar het tegendeel was waar. Wageningen liet voor eigen publiek, vooral de eerste helft, absoluut niet zien wat ze in huis hebben. Passes liepen fout en ook schortte het aan de afwerking. Aan de zijde van de gasten waren het vooral de heren die hier wel raad mee wisten en zo bleef het die eerste vijfentwintig minuten qua stand aardig spannend.

  Nadat het scheidsrechtersduo van Beek en Laban hadden ingefloten had de eerste aanval vier minuten nodig om uiteindelijk via Rinske te scoren. Gelukkig had NKC die beginperiode het vizier ook nog niet op scherp, maar al snel na die eerste treffer aan Wageningse zijde mochten zij vanaf de stip de gelijkmaker scoren. Een tweede stip voor de gasten na vijf minuten betekende een eerste achterstand voor Wageningen en het werd zelfs 1-3. De tweede treffer van de blauwwitten was een hele fraaie; Rinske werd aangespeeld door Pim bij een vrije bal, die weer linearecta richting Pim ging en vlak onder de korf kon hij deze kans verzilveren. Toch duurde het tot de tiende minuut voor uiteindelijk de gelijkmaker werd gescoord vanuit een goed uitgevoerde vrije bal van Rinske. Een prima rebound van Joost leverde hem een doelpunt op en  tevens een kleine voorsprong (4-3).
  Omdat de eerste aanval nog steeds haar draai niet had gevonden kon NKC daar mooi van profiteren en opnieuw betekende dat een achterstand (4-5). Pim zorgde van afstand weer voor de gelijkmaker, maar voor de zoveelste keer lukte het de gasten een voorsprong af te dwingen. Na de 6-6 via Iris leek Wageningen eindelijk los te komen. Deen tikte de voorsprong binnen en nadat de 7-7 via een stip op het scorebord stond, kon Wageningen eindelijk een beetje uitlopen.
  Door tweemaal Danieke (van afstand en een doorloopbal) en eenmaal Deen ontstond er een positief verschil van drie doelpunten. Dat lieten de gasten echter niet op zich zitten en hadden zij een stip verzilverd dan hadden zij weer een inhaalslag kunnen maken.
  Acht minuten voor rust moest Pim verzorgd worden aan zijn enkel, maar gelukkig kon hij het spel weer hervatten.
  NKC naderde intussen weer tot één doelpunt, maar Danieke en Deen zorgden er al snel voor dat de blauwwitten weer iets uit konden lopen (12-9). Toch kon NKC voor rust terugkomen tot 1 verschil (12-11).
   
  Een matige eerste helft dus en Wageningen moest toch echt beter voor de dag komen die tweede periode. Tot de tiende minuut lukte dit nog steeds niet. Welliswaar had Milko al snel raak geschoten, maar de tegenpartij hield nog steeds goed stand. Tot 16-16 hielden zij Wageningen goed bij met voornamelijk afstandschoten. Milko 2x en Deen waren in die periode de schutters. Inmiddels maakte Pim plaats voor Jelle, die meteen met een stip weer voor een voorsprong zorgde. Lily had tegelijk met deze wissel Rinske vervangen.
  Na de stand 17-16 bleef Wageningen gelukkig aan de goede kant van de score. Deen tekende voor nummer achttien en vanaf de stip zorgde Milko dat het 19-16 werd. De wissel Pim/Jelle kreeg in de loop van de wedstrijd diverse malen een vervolg.
  Deen liet in de tweede helft gelukkig zien dat hij het scoren zeker niet verleerd is en door tweemaal te scoren kwam het verschil op vier. NKC deed er uiteraard van alles aan alsnog aan te haken, maar wat de eerste helft aan Wageningen-zijde niet lukte, werd nu meer dan goed gemaakt, scoren dus. Met nog acht minuten te gaan stond het inmiddels 26-19 via twee keer Deen, twee keer Milko en Iris. Met twee afstandschoten kwamen de gasten wel wat dichterbij, maar Iris was haar dame te slim af en zorgde met haar derde doelpunt voor 27-21. Danieke en Klae bepaalden de eindstand op 29-25.
   
  Alles bij elkaar een niet al te best optreden voor eigen publiek, maar door in de goede afloop te blijven geloven en bovendien op het juiste moment weer te gaan scoren, leverde dit opnieuw een overwinning op. Samen met Fiks uit Oegstgeest voert KV Wageningen ongeslagen de ranglijst aan.
   
  Opstelling en Doelpunten:
  A Deen de Jong 9x, Pim Steenbergen 2x, Rinske van Haarlem 2x, Klae Dekens 1x
  V Joost van Milligen 1x, Milko van Golberdinge 6x, Danieke van de Hoef 3x, Iris Ilekhomon 3x
  R Jelle van Terwisga 1x, Lily Ilekhomon. 
   
  Aanstaande zaterdag gaat Wageningen proberen de bovenste plek vast te houden, maar De Meeuwen uit Putten is altijd lastig. De reserves spelen om 18:00 een uitwedstrijd in Eindhoven bij DSC.