• KV Wageningen blijft ondanks zwakke partij ongeslagen

  16 jan 2024
 • De drie weken competitiepauze had KV Wageningen geen goed gedaan. Dat bleek zaterdag bij de laatste wedstrijd van de eerste helft bij DOS in Maartensdijk. Geen moment zaten de blauwwitten echt in de wedstrijd. Vaak werd er te onzorgvuldig omgegaan met de kansen en foute passes werden vervolgens aanvallend dankbaar afgestraft door de tegenstander. Nee, van de flow waarin de Wageningers zaten voor de Kerst was helaas weinig over. Maar slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden en daar voldeden de blauwwitten gelukkig aan. Doelpunten werden er overigens voldoende gemaakt, maar de vele tegentreffers was een minpuntje. Positief was wel dat het hele team tot scoren kwam.

  Wageningen had de eerste helft over het algemeen wel het initiatief, voorsprongen van 4-12 en 9-15 zeggen voldoende, maar dat het DOS lukte de schade bij de rust te beperken tot 14-16 geeft aan hoe wisselvallig Wageningen aan het werk was.
   
  De tweede periode had Deen al snel de korf weten te vinden, maar de thuisploeg bleef op het vinkentouw zitten en het lukte heel lang het verschil op drie treffers te houden.
  Er kwam nog een keer een verschil van zes treffers op het scorebord (20-26), maar echt overtuigen, nee, helaas dat zat er deze avond niet in. Weliswaar was de zege (26-29) verdiend, maar tevreden zal het team en de staf niet terugkijken op deze wedstrijd.
   
  Opstelling en doelpunten;
  A Joost van Milligen 2x, Milko van Golberdinge 4x, Iris Ilekhomon 4x, Danieke van de Hoef 6x
  V Pim Steenbergen 2x, Deen de Jong 6x, Klae Dekens 3x, Rinske van Haarlem 2x
  R Lily Ilekhomon, Isa van Bergen,  Jelle van Terwisga,  Ernstjan de Vries.
   
  Zaterdag begint Wageningen aan de tweede helft van de competitie en ontvangt het SDO/Fiable op Het Binnenveld aanvang 20.30 uur.
  Daarvoor ontvangen de reserves, die overigens zaterdag ook weer twee punten meebrachten naar Wageningen, Blauw-Wit 3; aanvang 19.00 uur.