• Jeugdplan 2.0 & teamindeling E en F

  17 jun 2024
 • Vanaf komend seizoen zullen we starten met het Jeugdplan 2.0. Het doel van dit plan is om de jeugdopleiding van KV Wageningen naar een hoger niveau te tillen en nog meer spelplezier te creëren voor alle kinderen. In het plan gaan we de jongste jeugd breder opleiden, en zullen we pas op latere leeftijd selecteren op niveau. Ook wordt ingezet op de opleiding en begeleiding van trainers middels trainersbegeleiders. Daarmee starten we in het nieuwe seizoen bij de E en F. 

  Het jeugdplan 2.0 heeft dus invloed op de teamindeling bij de E- en F-teams. In het nieuwe plan zullen we pas op latere leeftijd selecteren op niveau. Wanneer we op zeer jonge leeftijd al de beste spelers bij elkaar zetten met de beste trainers, sluiten we al vroeg veel potentiële talenten uit. Talent is namelijk pas echt te herkennen vanaf ongeveer 12 jaar. Daarom zullen we de “talenten” in de E- en F-teams meer verspreiden over de verschillende teams. Zo geven we veel kinderen de kans om zich goed te ontwikkelen en leiden we breed op. Overigens houden we nog steeds rekening met sociale aspecten tijdens het maken van de teamindeling.

  Het kan dus zijn dat uw kind talentvol is, maar niet in de F1 of E1 zit. Dit komt doordat de E1 niet per se alle beste spelers heeft en de E11 niet per se de minste spelers. Het talent wordt verdeeld over meerdere teams om een eerlijke en brede ontwikkeling mogelijk te maken voor alle kinderen.

  De woensdag trainingen zullen wijzigen. De ene week trainen de kinderen met het eigen team, de andere week trainen ze samen in groepen van twee of drie teams. Er zullen ook trainersbegeleiders aangesteld worden. Deze gaan ieder een paar teams onder hun hoede nemen en voornamelijk de trainers ondersteunen. Zo hopen we het niveau van de trainingen verder omhoog te krijgen. 

 • Teamindeling F

 • Teamindeling E