• Historie Vada 1925

VADA, de oudste korfbalclub van Wageningen, werd opgericht op 1 juni 1925. De club heeft in 87 jaar twee grote bloeiperiodes gekend waarin op hoog niveau gekorfbald werd. De eerste periode vond plaats net na de oorlog en duurde tot ongeveer 1960. De tweede periode liep van 1995 tot 2012. In beide periodes groeide de club en werd VADA bekend door het hele land. Deze bloeiperiodes werden niet alleen gekenmerkt door het korfbal. VADA stond ook bekend om de nevenactiviteiten die werden georganiseerd, zoals Van Avond Davert Alles en de playbackshow.

Een mijlpaal in de geschiedenis van de club was de opening van de eigen accommodatie aan de Dolderstraat in 1952. Niet alleen de opening, maar ook de complete vernieuwing van de accommodatie in 1982 was een memorabel moment.