• Gelukkig nieuwjaar!

  2 jan 2022
 • Gelukkig nieuwjaar!

  De nieuwjaarsreceptie in het clubhuis was voorbereid. Gepland voor zondag 2 januari… Het was allemaal weer snel en top geregeld, volgens de geldende regels. Toen was het 18 december, waarop duidelijk werd dat we wéér allemaal ‘terug in ons hok’ moeten. En ik moet heel eerlijk zeggen, ik heb er flink de balen van (maar wie niet…).

  Mijn eerste nieuwjaar ‘speech’ schuif ik dus nog een jaartje door, maar toch blik ik graag met jullie terug op het afgelopen jaar. En natuurlijk blijven we ook vooruit kijken, het zal toch echt wel een keer weer als vanouds worden.

  Terugblik 2021
  Wat een jaar… In februari werd ik officieel benoemd als voorzitter van onze club. Mijn gedachten toen nog ‘nou ja, het is misschien niet zo fijn om in te stappen in coronatijd, maar dat zal hopelijk niet zo lang duren’. Nou…dat liep even anders.
  En ondanks dat het echt niet altijd leuk is om zoveel bezig te zijn met alle regels die elke keer weer veranderen, ik heb de mensen binnen onze club al heel goed leren kennen. En daar hou ik me aan vast, want dat had ik voor geen goud willen missen.

  Helaas hebben we ook dit jaar weer verdrietige dingen meegemaakt, zoals (ernstig) zieke leden en het verlies of gemis van dierbaren om ons heen. Ik wens hiervoor de mensen die dit nodig hebben alle kracht toe!

  Gelukkig zijn er ook mooie dingen om op terug te kijken, want wat hebben we in dit jaar toch nog veel bereikt:

  • Een nieuwe opzet van de interne organisatie, waarbij elk bestuurslid verantwoordelijk is voor een bepaalde commissie of werkgroep en elke commissie een aanvoerder (aanspreekpunt) heeft. Dit alles om duidelijkheid te creëren en de communicatie te verbeteren.
  • Een nieuwe visie/ missie opgesteld, https://www.kvwageningen.nl/missie-visie/
  • Een nieuw team communicatie
  • Mediateam geprofessionaliseerd
  • Een nieuwe kledingcommissie
  • Groei in het aantal leden
  • Groei in het aantal sponsoren
  • Verkoop Dolderstraat
  • Een start gemaakt om onze jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen
  • Team Horeca geprofessionaliseerd
  • Groei van de ‘gezonde sportkantine
  • Groei in verhuur van onze accommodatie
  • Verbeterde samenwerking met TKW
  • De succesvolle schiet-maar-raak trainingen
  • Arbitragecommissie geprofessionaliseerd
  • Nog steeds zijn we een financieel zeer gezonde vereniging
  • En ondanks de beperkingen zijn er toch nog mooie activiteiten georganiseerd door de JAC en de NAC. Denk aan een ‘aangepast’ jeugdkamp, de pubquiz en de biercantus
  • Het RTC-toernooi U15
  • De WAJO’s die bezig zijn gebleven met spandoeken en de verkoop van mooie truien
  • De jeugdleden die een ongekend hoog bedrag hebben opgehaald met de grote clubactie

  Misschien vergeet ik nu nog iets te noemen, maar ik ben er zo trots op! En natuurlijk zijn er ook nog genoeg dingen die we met elkaar kunnen verbeteren, maar zolang we dat beseffen en samen oppakken komt dat zeker goed.
  Ik wist natuurlijk al wel dat een club niet kan bestaan zonder vrijwilligers, maar die vrijwilligers van ons… tjonge jonge, wat zijn dat er veel. En wat is het mooi om te zien dat al deze mensen bergen werk verzetten om de club draaiende te houden. En dan ook nog eens zo flexibel, vol passie en energie en sommigen echt onvermoeibaar.

  Maandelijks zit ik samen met Naomi (voorzitter TKW) en dan laten we, onder het genot van een drankje, ook de sportieve prestaties de revue passeren:

  Om te beginnen hebben we ons tweede in beeld. Op het veld bovenaan en in de zaal ongeslagen. Dat laatste telt helaas niet meer, maar we weten zeker dat ze dezelfde prestaties weer voortzetten op het moment dat het weer mag. Het plezier, de teamspirit en de professionaliteit straalt er vanaf. Blijf dit doen!
  Onze A1 heeft het niet makkelijk gehad, maar wat doen ze het goed. Een heel nieuw team, doordat er talenten zijn doorgestroomd naar de selectie en een aantal belangrijke spelers vlak voor de start van het seizoen andere keuzes hebben gemaakt. Een groot compliment voor dit team en hun trainers Mats en Luuk!
  Ons 1e staat op het veld netjes op de tweede plek, maar hadden, voor ons onverwacht, een valse start van het zaalseizoen. In dit geval een voordeel dat dit niet meer meetelt. Het is mooi om te zien dat talenten vanuit onze A1 (Tim, Jiske, Danieke en Deen) zo goed zijn opgenomen in de selectie en laten zien dat ze van toegevoegde waarde zijn.

  Als ik in het weekend op de club ben (toen dit nog mocht) is het echt waanzinnig mooi om te zien dat we zoveel (jeugd)teams hebben. Ouders die hun steentje bijdragen aan het wassen van de shirts, of als rij-ouder fungeren, bardienst draaien, of inmiddels zelfs coach zijn.   

  En dan nog niet te vergeten de mensen van het ‘coronateam’ en al die vrijwilligers die dit team ondersteunen. Zonder moeite wordt er ‘ja’ geantwoord op een vraag of je een paar uurtjes wil scannen. Zonder moeite worden de wijzigingen allemaal weer doorgevoerd in de weekbrief en op de website. Zonder moeite wordt het clubhuis weer omgebouwd om aan de 1,5 meter te voldoen. Zonder moeite maken we er samen en met elkaar het beste van.

  Als laatste blik ik nog even terug op kortgeleden, om precies te zijn 13 december. De eerste ALV die ik mocht voorzitten. Helaas was ook dit online, maar dat bleek voor alle aanwezigen technisch geen enkel probleem te zijn. Wellicht dat het voor bestaande leden even wennen was, omdat ik niet zo lang van stof ben en dat ik er ineens een spelletje tussendoor gooi, maar zo leren jullie mij ook steeds beter kennen. We hebben ook waardevolle informatie opgehaald over wat al (heel) goed gaat binnen onze club en wat er (nog) beter kan. De successen zullen we ‘vieren’ en de verbeterpunten bespreken en waar nodig gaan we daar natuurlijk mee aan de slag. Voor mijzelf werd in elk geval duidelijk dat ik nog niet alle officiële regels van een bestuur onder de knie heb, maar hé…gelukkig vind ik het niet erg om foutjes te maken, zolang ik er maar van leer.

   Ik hou me vast aan een uitspraak van Michael Jordan en geef die uitspraak graag aan jullie door:

             ‘I can accept failure, everyone fails at something, but I can't accept not trying’
                                                                                                                                 
  - Michael Jordan


  Een heel groot dank je wel voor jullie allemaal, voor het jaar 2021!


  Vooruitblik 2022

  Vanuit onze visie/ missie zijn er voor 2021-2022 drie speerpunten opgenomen:

  1. Ledengroei
  2. Zicht op de Korfbal League
  3. Het Binnenveld nog meer inzetten als ontmoetingsplek

  Ledengroei is zelfs in coronatijd gerealiseerd, dat is echt heel knap. Maar hoe was het resultaat geweest zonder corona? We blijven hierop inzetten. Denk aan o.a. het behouden van de succesvolle schiet-maar-raak trainingen en het proces rondom ‘nieuwe leden’ dat we hebben geprofessionaliseerd.

  In onze visie/ missie benoemen we ook dat we als club ambitieus zijn en streven naar het hoogste niveau binnen het topkorfbal, zonder het belang van breedtekorfbal te verliezen.

  Maar wat betekent dat dan?
  Hoe krijgen we dan zicht op de Korfbal League? Dit is waar de goede samenwerking met TKW over gaat. In 2022 gaan we als belangrijkste pijler inzetten op onze jeugdopleiding. Het afgelopen jaar hebben we hiermee een start gemaakt, maar we gaan hier nog meer in investeren en het verder professionaliseren. Onze eigen jeugd is én blijft de basis om een topclub te kunnen zijn.
  Wat het ook betekent is dat onze selectie de trainingsintensiteit gaat intensiveren. Om aan de top te komen is dit noodzakelijk gebleken. Hier proberen we de selectie zo goed mogelijk in te ondersteunen. Een gevolg hiervan kan wel zijn dat sommige teams hierdoor minder gunstige trainingstijden krijgen, of moeten uitwijken naar sporthal ‘de Aanloop’. Om hier minder, of zelfs geen last van te hebben zijn we gestart met het project ‘luchthal’. Dit project is inmiddels in volle vaart van start, zodat we er hopelijk volgend jaar extra ruimte bijkrijgen en elk team op ons eigen complex kan trainen. Of het allemaal haalbaar is moet natuurlijk nog blijken (financieel, vergunningen, etc.), maar we gaan er vol vertrouwen voor. Het zou voor onze club, maar ook daarbuiten, fantastisch zijn!

  En dat Het Binnenveld nog meer ingezet kan worden als een ontmoetingsplek, daar liggen al heel veel plannen voor. Maar hiervoor zijn we echt afhankelijk van wanneer we überhaupt weer fysiek kunnen/ mogen ontmoeten.

  Hoe moeilijk de tijd nu voor iedereen ook is… ik kijk vol vertrouwen uit naar de toekomst, samen met jullie. Op naar een ‘ouderwets normaal’ 2022!


   Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen
                                                                                                                              - Michael Jordan

   

  Hartelijke groet,
  Wendy