• Flinke 'scoringsdip' kost KV Wageningen de zege

  22 jan 2024
 • De tweede helft van de competitie is voor Wageningen met een flinke domper van start gegaan. Wisten de blauwwitten bij de start in november de eerste punten nog mee te nemen vanuit Kamerik bij SDO. Nu was dezelfde tegenstander Wageningen in eigen huis aanvallend de baas. Alhoewel Wageningen in de uitgespeelde kansen de tegenstander duidelijk de meerdere was, bleven die kansen bijna allemaal onbenut. SDO was vooral van afstand, en dan in het bijzonder bij de dames, productief. Maar ook deze pogingen gingen bij Wageningen teveel verloren.

  De eerste helft, ingefloten door arbiters van Meerveld en Huisman, duurde slechts vier minuten voor er al 3-3 op het scorebord stond.
  Na de 1-0 door Iris namen de gasten weliswaar steeds een voorsprong, maar Klae en Danieke trokken de stand weer gelijk. Na tien minuten had Wageningen opnieuw een kleine voorsprong via een stip van Deen en een doorloopbal van Danieke, maar echt los kwamen ze niet. De 5-6 achterstand werd opnieuw recht getrokken. Nu waren het Pim en Iris met haar tweede treffer die de stand op 7-6 tilden. Het laatste kwartier stond in het teken van kansen missen. Wat al eerder werd vermeld, gingen heel veel opgelegde kansen verloren en zo kon SDO weer aan de leiding komen. Twee vrije ballen van resp. Rinske en Milko betekende weer een kleine voorsprong en vijf minuten voor het rustsignaal maakte Pim 10-9. SDO kon nog even aanhaken, maar de ruststand werd toch met een voorsprong bereikt. Nadat Milko met twee afstandschoten voor 12-10 had gezorgd, kwam Jelle nog in de laatste minuut in het veld voor Deen en tekende in de laatste seconden voor 13-11.
   
  De tweede helft loste Deen Jelle weer af. In de hoop dat Wageningen eindelijk de juiste richting zou gaan vinden, was het echter SDO die al snel tweemaal de korf had gevonden. Deen maakte 14-13, maar het bleef aanvallend aanmodderen bij de blauwwitten. Tot tweemaal toe lukte het Wageningen zich alsnog naast de gasten te werken, 15-15 door Milko en 16-16 via een vrije bal van Rinske. 
  Jelle kwam er in voor Joost, maar na een snelle tegentreffer werd deze wissel weer terug gedraaid.
  Ook aan de dameszijde werd gewisseld. Isa kwam erin voor Iris, die vervolgens Rinske verving. Met nog tien minuten te gaan leek het erop dat Wageningen wellicht nog een punt uit het vuur kon slepen. Maar nadat Daniek en Isa voor 19-19 hadden gezorgd, werd het aan Wageningen-zijde alleen maar minder.
  Ook hadden ze het nogal eens met het arbitrale duo aan de stok (wat deze scribent zich overigens wel kon voorstellen). Maar dat alles zorgde ervoor dat de nederlaag niet meer was af te wenden. Isa zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer 20-21, maar de helaas matige vertoning werd afgesloten met een 20-23 nederlaag.
   
  Wageningen staat weliswaar nog eerste, maar naaste concurrenten staan te dringen. Fiks, nu weer evenveel punten als Wageningen haalde wel flink uit en won met 31-20 van De Meeuwen en SCO, overigens as weekend de tegenstander van de blauwwitten, staat op twee punten achterstand. In eigen hand zou je kunnen zeggen, maar Wageningen zal dan uit een heel ander vaatje moeten tappen.
   
  Opstelling en Doelpunten
  A Danieke vd Hoef 3x, Iris Ilekhomon 2x, Joost van Milligen,  Milko van Golberdinge 4x
  V Klae Dekens 1x ,Rinske van Haarlem 2x, Deen de Jong 3x, Pim Steenbergen 2x
  R Jelle van Terwisga 1x Isa van Bergen 2x.
   
  Komend weekend staan er voor de selectie twee uitwedstrijden op het programma. Het tweede speelt om 19:00 in Harderwijk tegen Unitas/Perspectief 2. Het eerste speelt zoals gezegd tegen SCO/European Aerosols in Wolvega om 20:00.