• Corona update: nog weer een stap terug

  27 nov 2021
 • Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 26 november 2021 dit bericht.

  Helaas moeten we met z’n allen nog weer een stap terug doen. Vanaf zondag 28 november zal het Binnenveld (en ook de Aanloop) elke dag vanaf 17.00 uur gesloten moeten zijn. Dit houdt in dat er tot nader order niet getraind kan worden.

  Wat de verdere uitwerking gaat zijn van de maatregelen voor ons als KV Wageningen kunnen we jullie nog niet vertellen. Hiervoor zijn we in afwachting van berichtgeving van het KNKV. Zodra wij van hen de aanvullende details ontvangen brengen wij jullie uiteraard zo spoedig mogelijk op de hoogte.

  Het bestuur

  ------  tekst als in weekbrief van 15 november

  Tijdens de persconferentie van vrijdagavond 12 november zijn er nieuwe corona maatregelen afgekondigd.

  Vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast geldt vanaf 13 november dat de horeca geopend mag zijn van 6:00 uur 's ochtends tot 20:00 uur 's avonds. Dit zijn maatregelen aanvullend op de maatregelen die 6 november van kracht werden.

  Hoe ziet dat er praktisch uit bij KV Wageningen?

  Sportkantine (clubhuis/keuken)

  Wij houden op maandag t/m donderdag het clubhuis open tot 20:00 uur. De keuken is dicht en er kan alleen koffie/thee en drinken uit de koelkast worden besteld, de biertap is niet aangesloten. De hoofdtaak van de barploeg is het scannen van de QR bij mensen die binnenkomen. De teams zorgen zelf dat de QR codes gecontroleerd worden.

  Op zaterdagen zijn clubhuis en keuken normaal geopend. De keuken sluit om 19:30 uur en het clubhuis om 20:00 uur.

  Wat niet is gewijzigd:

  Voor sporters van 18 jaar en ouder is een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist. Dit in combinatie met ID-kaart.

  Let op: Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (bijv. trainers, coaches (uit en thuis), scheidsrechters, alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers) zijn van deze verplichting uitgezonderd. Echter, vanuit praktische overwegingen kiezen wij ervoor gewoon iedereen van 18 jaar en ouder te scannen, te legitimeren en te voorzien van een polsbandje. Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en geen CTB kunnen tonen, krijgen gewoon toegang. Zij blijven dan wel beperkt tot het uitvoeren van hun functie (dus geen toegang tot de horeca).

  Publiek

  De tribune is afgesloten voor publiek. Ouders kunnen na het tonen van de QR code hun kinderen naar de kleedkamer brengen en helpen met omkleden. Wanneer zij willen blijven wachten op hun kind, kan dat in het clubhuis.

  Uitwedstrijden

  Wat betreft uitwedstrijden gaan we er vanuit dat mensen samen overleggen wel/geen mondkapjes in de auto.

  KNKV houdt verder aan, volgens protocol NOC*NSF: “In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de betrokken sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats (bijv. bij schaatsaccommodaties) zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen.

  Verder doet elke vereniging zijn uiterste best, maar is het mogelijk dat zij het anders uitvoeren dan wij. Daarom is het goed om vooraf te checken hoe het bij de betreffende club is geregeld. In de competitie kan dit door in de KNKV app op de uitwedstrijd te klikken, en daar vind je de link “Corona-maatregelen van de thuisvereniging”.

  Achtergrond info:

  - KNKV: Voorlopig geen publiek meer toegestaan

  - NOC*NSF - Protocol verantwoord sporten

  - KNKV - FAQ Corona

  ------- 13 november

  Tijdens de persconferentie van vrijdagavond 12 november zijn er nieuwe corona maatregelen afgekondigd. 

  Vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast geldt vanaf 13 november dat de horeca geopend mag zijn van 6:00 uur 's ochtends tot 20:00 uur 's avonds. 

  Op dit moment (zaterdag 13/11) bij het KNKV nog geen aanvullende informatie voorhanden, anders dan een kort nieuwsbericht dat er voorlopig geen publiek is toegestaan. Hieronder de actuele informatie via NOC*NSF. De maatregelen zoals die gelden per 6 november zijn ook nog steeds van kracht. 

  "Het demissionair kabinet heeft per 13 november 18.00 uur nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateursport en de professionele sport. De horecavoorzieningen kunnen open tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. In de sportkantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand; en doe dat ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.

  Sinds 6 november geldt al: Bij sporten op binnensportlocaties is voor sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Voor de buitensport geldt dat alleen voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras. 

  Let op: er is een uitzondering voor personen die beroepsmatig of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten zijn generiek uitgezonderd van de CTB verplichting. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen(sport)locaties wel een CTB tonen."

  (bron: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland

   

 • ----- 5 november 2021

  Helaas zijn de maatregelen weer aangescherpt. Dit treft uiteraard ook onze club en hiermee worden we wederom voor een grote uitdaging gezet.

  We vinden het belangrijk dat we hier zo goed als mogelijk mee omgaan. Voor onze leden, omdat we ervan overtuigd zijn dat sporten gezond is en dat we de sociale contacten nodig hebben om plezier te maken. En voor onze vereniging, om ook deze ‘gezond’ te houden.

  De nieuwe maatregelen:

  • Voor publiek en sporters van 18 jaar en ouder is een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist. Dit in combinatie met ID-kaart.

  Let op: Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (bijv. trainers, coaches (uit en thuis), scheidsrechters, alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers) zijn van deze verplichting uitgezonderd. Echter, vanuit praktische overwegingen kiezen wij ervoor gewoon iedereen van 18 jaar en ouder te scannen, te legitimeren en te voorzien van een polsbandje. Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en geen CTB kunnen tonen, krijgen gewoon toegang. Zij blijven dan wel beperkt tot het uitvoeren van hun functie (dus geen toegang tot de horeca en tribune).

  Praktische uitdagingen

  Dit beleid in uitvoering brengen is niet zomaar 1-2-3 geregeld, maar we gaan er alles aan doen dit zo soepel en zo snel mogelijk in te regelen. 

  Hiervoor hebben we iedereen hard nodig! Dus als er een beroep op je wordt gedaan, om bijvoorbeeld de CTB’s te scannen, laten we elkaar en de club hierbij helpen. Zo kunnen we blijven korfballen en elkaar blijven ontmoeten op de club.

  Hoe we het precies gaan invullen laten we jullie zo snel mogelijk weten.

  Bestuur KV Wageningen

  Achtergrond info:
  KNKV - Coronatoegangsbewijs verplicht in sporthallen -en zalen
  NOC*NSF - Protocol verantwoord sporten
  KNKV - FAQ Corona

  --> Overzicht van actuele corona informatie m.b.t. KV Wageningen vind je ook op de speciale pagina: Vereniging -> Corona Actueel

  ---- 3 november 2021

  Op de persconferentie van dinsdagavond zijn er nieuwe corona maatregelen afgekondigd die van toepassing zijn op de sport. En dus ook op KV Wageningen. Hoe we hier invulling aan geven zal de komende dagen duidelijk worden. We gebruiken daarvoor het protocol van NOC*NSF en KNKV. Zodra dit duidelijk is zullen we jullie informeren over wat en hoe.

  Bestuur KV Wageningen 

  ----------- 24 september 2021

  Per 25 september zijn er wijzigingen in de coronamaatregelen. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven.

  Per 25 september zijn er ook wijzigingen rond de horeca/sportkantine. Vanaf 25 september is het mogelijk toegang te krijgen tot horeca met een coronatoegangsbewijs (CTB). Voor de sport zijn een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder CTB. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak. En dit is wat er bij KV Wageningen inmiddels is gebeurd: 

  • Voor iedereen vanaf 13 jaar die in het clubhuis wil zitten geldt dat hiervoor een CTB nodig is. Hiervoor is een zitgebied ingericht dat alleen toegankelijk is met het CTB. Dit gebied is duidelijk herkenbaar
  • Het CTB is niet nodig wanneer je buiten blijft en ook niet als je het clubhuis binnen gaat om eten/drinken te halen of gebruik te maken van de toiletten. Gebruik hiervoor de aangegeven looproute.
  • Het clubhuis sluit uiterlijk om 00:00 uur

  Meer lezen over de actuele regels: De korfbalbond heeft op haar website een corona FAQ en splitst deze pagina op in een deel t/m 24 september en een deel vanaf 25 september. De laatste update is van dinsdag 21 september 15:00 uur (https://www.knkv.nl/faqcorona/)  

 • ------------ 26 juni 2021

  Zaterdag 26 juni komen we met z’n allen weer een stap dichter bij het oude normaal. De jeugd speelt dan de 3e en laatste ronde van de juni-competitie, en nu is publiek wel welkom om langs de lijn te komen kijken. Vanzelfsprekend met inachtneming van 1,5m regel. Dat hadden we een paar weken toch echt niet verwacht. Dus laten we er zaterdag extra van genieten.

  Ook de senioren kunnen vanaf zaterdag wedstrijden gaan spelen tegen andere verenigingen.

  Hieronder ook al even een update van de regels zoals die vanaf zaterdag gelden voor clubhuis en terras. En de afbeelding over spelregels voor sporten tijdens corona zoals die gelden vanaf zaterdag 26 juni.

 • (uit weekbrief van 7 juni 2021)

   

  Zaterdag 5 juni zijn er allerhande versoepelingen ingegaan. De belangrijkste wijzigingen op een rij:

   

  • Volwassenen mogen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is.
  • Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.
  • Kleedkamers en douches mogen weer open. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.
  • De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

  Hieronder 2 afbeeldingen die een beeld geven van de huidige corona regels.
  Iedereen die dat wil mag plaatsnemen op het terras, ook de ouders van onze jeugdleden, mits er plek is.

  Meer info over de coronaregels m.b.t. korfbal vind je op de FAQ pagina van de korfbalbond (https://www.knkv.nl/faqcorona/) of op de pagina van NOC*NSF (https://nocnsf.nl/sportprotocol

 • (uit weekbrief 31 mei 2021)

  Versoepeling landelijke corona regels (senioren)

  Vast bij iedereen al bekend, maar goed nieuws! Vanaf zaterdag 5 juni mag iedereen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden. Trainen in partijvorm is dus voor alle senioren teams weer toegestaan. Er mag nog geen competitie gespeeld worden voor personen vanaf 18 jaar, maar er mogen wel onderlinge wedstrijden worden gespeeld binnen teams van KV Wageningen. Dit kunnen teams zelf onderling afspreken. Als er teams een wedstrijdje willen spelen buiten de eigen trainingstijden, bijvoorbeeld op zaterdag, kan dit worden afgestemd met Jan Willem via technischezaken@kvwageningen.nl voor de verdeling van de velden.

  Sportieve groeten,
  De Senioren TC

  (uit weekbrief 17 mei 2021)

  De versoepelingen van 19 mei betekenen 2 zaken:
  - Trainen in groepsverband ook voor 27+ weer mogelijk (zie hieronder)
  Het terras mag weer open

  Trainen in groepsverband ook voor 27+ weer mogelijk

  Door de versoepelingen in de corona maatregelen mogen alle spelers vanaf 19 mei weer in groepsverband trainen. Dt betekent dat er van te voren geen groepjes meer hoeven worden gevormd. Voor 27+ers geldt nog wel de regel dat onderling 1,5 meter afstand gehouden moet worden, er kan bij deze leeftijdsklasse dus helaas nog niet in partijvorm worden getraind.

  Heel veel plezier met trainen!

  (op onze website vind je actuele corona informatie hier: "Corona - alle actuele informatie op een rij"

 • (uit weekbrief 26 april 2021)

  Terras het Binnenveld blijft gesloten

  Vanaf aanstaande woensdag, 28 april, mogen de terrassen in de buitenlucht weer open. Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines zijn echter uitgesloten. Dit heeft te maken met publiek dat niet welkom is op sportaccommodaties. Sporters die klaar zijn met sporten, zijn daarna publiek. We moeten dus nog steeds geduld hebben.

  Meer hierover op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-opening-buitenterrassen-eet-en-drinkgelegenheden

  (uit weekbrief 22 maart 2021)

  Zoals eerder genoemd hebben we als Technische Commissies nog steeds de hoop op een voorjaarscompetitie. Die hoop hebben we zeker ook nog nav de routekaart die het KNKV heeft gepubliceerd afgelopen week.

  https://www.knkv.nl/routekaart-veldcompetitie/

  Zo lang de avondklok nog geldt zullen we het huidige trainingsschema handhaven: https://www.kvwageningen.nl/trainingstijden-senioren-jeugd-voorjaar-2021

  We gaan binnen de gestelde richtlijnen kijken wat de mogelijkheden zijn voor oefenwedstrijden voor de jeugd maar ook senioren.

  Komende zaterdag 27 maart zal de jeugd trainen onder leiding van de selectie.

  Het tijdschema van de afgelopen zaterdag geldt ook komende zaterdag, de training zal dan verzorgd worden met hulp van selectie leden.

  Zaterdag 3 april is er geen trainen, hoe we daarna verder gaan op de zaterdagen zullen we tijdig communiceren.

  Seniorentc@kvwageningen.nl / Jeugdtc@kvwageningen.nl

  -------- update 15 maart 2021

  Trainingen senioren vanaf 16 maart

  Goed nieuws voor alle 27+ers onder ons! Vanaf dinsdag 16 maart mag er in 4-tallen worden getraind. Mochten er dan oneven aantallen zijn hoeft er gelukkig niemand meer alleen te trainen. De overige regels blijven nog wel gelijk.

  • De groepjes van vier mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen en dienen dezelfde kleur shirt/hesje te dragen.
  • De onderlinge afstand tussen de sporters van een viertal is tenminste 1,5 meter, partijvorm is dus helaas nog niet toegestaan.
  • Om instructie te geven aan een viertal mag een trainer van viertal naar viertal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder viertal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere viertallen in één keer mag niet.

  Kijk voor meer informatie op: https://www.knkv.nl/faqcorona/

  Trainse!

  De Senioren TC (seniorentc@kvwageningen.nl)

  ------------ update 26 januari

  Jeugd gaat buiten trainen vanaf 30 januari

  Alle details lees je hier: Jeugd gaat buiten trainen vanaf 30 januari

  In dit artikel plaatsen we updates m.b.t. corona, zoals we dat al doen sinds 10 maart 2020. 
  De op dit moment relevante informatie rond corona vind je op een speciale pagina: Vereniging -> Corona - actueel

   ------------ update 16 januari 2021

  Geen buiten trainen voor onze jeugd - een toelichting

  Naar aanleiding van het besluit om het Binnenveld nog de gehele maand januari gesloten te houden komen er vragen en opmerkingen m.b.t. het wel mogen trainen door jeugd buiten tot en met 18 jaar conform de richtlijnen van de overheid.

  Natuurlijk zijn er heel veel redenen die het wel trainen voor onze jeugd onderschrijven. Die begrijpen wij als bestuur ook en we snappen ook dat men graag weer wil trainen.

  Echter hebben wij gemeend om niet de gestelde grenzen op te zoeken. Door nog even te wachten met trainen voor alle jeugdteams hopen wij bij te dragen aan het inperken van het virus. Zodat we zo snel mogelijk weer terug gaan naar een voor iedereen wenselijke situatie.

  We willen de komende week wel het trainen met een beperkt aantal teams/spelers toestaan conform de richtlijnen en houden daarbij in de gaten wat er gebeurt met het openstellen van het basisonderwijs en het instellen van een avondklok.

  Dat hier nog heel veel over gediscussieerd zal worden is begrijpelijk. Respecteer ieders mening en laten we er samen voor zorgen dat we elkaar, gezond en wel, snel weer kunnen treffen op onze mooie locatie.

  Het Bestuur (bestuur@kvwageningen.nl) 

  ------------ update 13 januari 2021

  Binnenveld langer dicht
   
  Naar aanleiding van de persconferentie van maandagavond 12 januari heeft het bestuur besloten om het Binnenveld gesloten te houden de gehele maand januari 2021. 
  Ook de eerder gemaakte plannen om met de jeugd buiten te gaan trainen worden hiermee opgeschort. 
   
  Blijf gezond.
   
  Het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl) 
   
  Geen trainingen senioren
  Het zal niemand verbazen, door de verlengde maatregelen zullen de trainingen voor de senioren-teams ook komende weken helaas niet doorgaan. Na de verlengde lockdown (9 februari) zal er opnieuw worden gekeken of we weer mogen gaan trainen.
   
  Blijf gezond!
   
  De Senioren TC (seniorentc@kvwageningen.nl)
   
   
  ------------ update 14 december 2020

  Binnenveld weer op slot; geen korfbal en andere activiteiten

  Vanaf dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari is het Binnenveld gesloten. Helaas geen trainingen of andere activiteiten (zoals jeu de boules). Dit geldt voor alle leeftijden. We houden de communicatie van KNKV in de gaten en wachten de volgende persconferentie van 12 januari af voor volgende stappen.

  Blijf gezond en denk om elkaar.

  Bestuur KV Wageningen (bestuur@kvwageningen.nl).

  Van KNKV, van 14/12: Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht

  ----------update 24 november 2020 

  Het was even stil hier, maar wel degelijk updates. 

  Vanaf maandag 23 november mogen alle senioren teams weer trainen. Meer daarover in: Update technische commissies

  Op 18 november publiceerde KNKV een update maatregelen coronavirus, dit n.a.v. de persconferentie van 17 november en de aangepaste maatregelen per 19 november 00:00 uur.  

  --------------- update 3 november 2020)

  2 weken geen trainen voor senioren

  Vanavond heeft het kabinet aangekondigd voor een periode van twee weken de maatregelen te verscherpen. Ook voor de sport gelden voor die periode extra maatregelen. Maximaal 2 volwassen personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 m afstand. En groepslessen zijn verboden.

  Het bestuur van KV Wageningen heeft besloten dat alle senioren de komende 2 weken niet trainen. Het zou wel mogen (groepjes van max. 2, die onderling 1,5 m afstand houden, die niet mengen, en groepjes zijn onderling duidelijk afgebakend), maar we kiezen er voor om even 2 weken pas op de plaats te maken. Om zo onze bijdrage te leveren aan het verminderen van groepsvorming en sociale contacten en het reduceren van het aantal reisbewegingen.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

   Bestuur KV Wageningen (bestuur@kvwageningen.nl) 

  (update 2 november 2020)

  Het document met details rond trainingen in de zaal met oog op corona, vinden jullie nu ook op de website. Voor de senioren teams geldt dat de routing in het Binnenveld is aangepast. 

  Corona details trainingen - actuele versie

  (update 31 oktober 2020)

  Routekaart competitie

  Hoewel we hopen op een snelle hervatting van het mooie korfballeven, weet niemand hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen. Ondanks dat het kabinet aangaf dat we er rekening mee moeten houden dat de huidige maatregelen verlengd worden, geldt formeel nog steeds de periode van vier weken vanaf 13 oktober. Om verenigingen een perspectief te bieden betreffende de competitie, publiceert het KNKV de routekaart competitie. Hierin is uitgewerkt hoe vanaf 21 november de competities gespeeld zouden kunnen worden. Het volledige bericht, met daarin een link naar de routekaart competitie vind je hier: Routekaart competitie

  (update 29 oktober 2020)

  Update uit Bestuur & TC's: Hoe gaan we verder na 25 oktober (met updates)

   (update 20 oktober 2020)

   

  Update uit Bestuur & TC's: Hoe gaan we verder na 25 oktober

   

   

  (update 15 oktober 2020)

   

   

   

  Bericht van het bestuur: 
  Binnenveld gesloten t/m zondag 25 oktober

   

  (update 14 oktober 2020)

   

  Nieuwe corona maatregelen en korfbal (uit weekbrief verstuurd 14/10)

   

  Vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur gelden de nieuwe maatregelen, waaronder die voor de sport. De competitie is stop gezet, en er zijn alleen nog trainingen voor de jeugd tot 18 jaar. Wat betekent dit voor ons:

   

  • De geplande competitiewedstrijden van vanavond gaan allen al niet door.
  • Eveneens komen de trainingen vanavond al te vervallen voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Deze week alleen nog trainingen buiten op het veld voor de jeugd tot 18 jaar.
  • Volgende week traint de jeugd niet vanwege de herfstvakantie.
  • Meer informatie over hoe het verder gaat met de trainingen voor de jeugd, volgt op een later moment(zie ook “trainingsschema zaal” verderop in de weekbrief). Hou de website en onze social media in de gaten.

   

  De bond heeft aangegeven vandaag of morgen te komen met de geactualiseerde KNKV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Zie hun nieuwsbericht: https://www.knkv.nl/nieuwe-maatregelen-informatie-volgt-na-overleg-met-nocnsf/

   

  (update 1 oktober 2020)

   

  Op 1 oktober is de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden van KNKV verder verduidelijkt en aangescherpt. Bericht van bestuur is naar aanleiding daarvan aangepast: Van het bestuur: update coronamaatregelen 

   

  Het Coronaprotol wedstrijden en trainingen is voorzien van antwoorden op aantal praktische vragen die binnenkwamen bij Senioren TC. Antwoorden zijn ook voor jeugd relevant. 

   

  (update 30 september 2020)

   

  Van het bestuur: update corona maatregelen

   

   

   

  Als bestuur van KV Wageningen zijn we trots op de maatregelen die onze vrijwilligers de afgelopen weken hebben getroffen in kader van corona. En we zijn ook trots op hoe onze leden deze maatregelen zo goed mogelijk hebben opgevolgd. 

   

  "Wij zijn klaar met corona, maar corona nog niet met ons" is helaas de laatste week met oplopende cijfers voor ons allen de verkeerde kant op gegaan. Dit heeft gisteren tot aangescherpte maatregelen geleid.

   

   

   

  We mogen nog samen sporten! Door de nieuwe maatregelen na te leven, hopen we zo snel mogelijk richting betere omstandigheden te gaan. Ook nu rekenen we op jullie inzet en bereidheid tot het naleven van de nieuwe regels.

   

   

   

  Lees hier wat de nieuwe maatregelen betekenen: Van het bestuur: update coronamaatregelen 

   

   

   

  (update 29 september 2020)

   

  Geen publiek bij wedstrijden, kantines dicht
  Het zal jullie niet zijn ontgaan. De nieuwe maatregelen om het coronavirus eronder te krijgen. Vanaf dinsdagavond 29 september 18:00 uur gaan de sportkantines dicht en geen publiek bij wedstrijden. En dat voor 3 weken. Laten we hopen dat het daar bij blijft.

   

  Het KNKV heeft dinsdag 29 september een artikel geplaatst (Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ) waarin ze aangeven dat ze de nieuwe maatregelen hebben verwerkt in de FAQ over corona die al op hun website beschikbaar is: https://www.knkv.nl/faqcorona

   

  Deze zal de komende dagen verder door hen worden bijgewerkt verwachten we. 

   

  (update 3 september 2020) 

   

  Het bestuur heeft een splitsing gemaakt in de communicatie van de corona regels tussen a) alles wat op en rond het speelveld gebeurt, voor, tijdens en na wedstrijden en trainingen en b) het horeca-gedeelte

   

  A) Coronaprotocol rondom wedstrijden en trainingen

   

  B) Corona regels horeca-gedeelte
  Vanuit het beheer van Het Binnenveld een update rond corona middels 3 afbeeldingen met regels en instructies (zie hieronder). Ze gelden voor iedereen die op Het Binnenveld komt: registratie bezoek, de Corona huisregels (geldend binnen in het clubhuis) en de Corona regels op het terras (boven en beneden). 

 • (update 26 augustus) nieuwe informatie uit weekbrief 24 augustus (gepubliceerd 25 augustus)

  Vervoer van korfbalteams en mondkapjes

  Het nieuwe korfbalseizoen staat voor de deur en dat betekent dat naast de wedstrijden op het Binnenveld er ook teams af zullen reizen om hun wedstrijd bij de tegenstander te spelen. Het protocol van het KNKV, gebaseerd op de richtlijnen van de overheid, adviseert dat als personen uit verschillende huishoudens plaatsnemen in één auto de reizigers van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen. Om duidelijkheid te scheppen en discussies bij het afreizen van de teams te voorkomen, heeft het bestuur van KV Wageningen op basis van dit advies het volgende protocol opgesteld:

  • Indien bij het vervoer van onze korfbalteams personen uit verschillende huishoudens plaatsnemen in één auto, zijn alle inzittenden van 13 jaar en ouder verplicht een mondkapje te dragen.
  • Eenieder zorgt zelf voor zijn/haar mondkapje.
  • We gaan ervan uit dat iedereen zich hierin kan vinden of in ieder geval bereid is zich hiernaar te schikken.
  • Indien iemand toch onoverkomelijke bezwaren heeft tegen de verplichting een mondkapje te dragen, dan licht hij/zij de teamouder ruim van tevoren in en draagt zelf een oplossing aan, die acceptabel is voor de rest van het team.
  • Komt het team niet tot overeenstemming, dan wordt contact opgenomen met het bestuur (jeugdtc@kvwageningen.nl (Arjen van Dee),technischezaken@kvwageningen.nl (Jan Willem van Nieuwenhuijsen en wedstrijdsecretariaat@kvwageningen.nl (Lammert Bastiaans)

  Alle actuele corona informatie m.b.t. KV Wageningen vind je hier: https://www.kvwageningen.nl/corona/ en daarbij een verwijzing naar het overzicht met de updates. 

  (update 20 augustus) informatie die ook in de weekbrief staat


  In de weekbrief een paar artikelen over corona: 

  - We gaan weer starten, maar met corona spelregels (van bestuur)

  - Coronamaatregelen rond wedstrijden (van TC's)

  - Nog meer over corona: over schoonmaken materialen etc. -> zoals teams het nu zelf doen vanaf 1 juli 

  We gaan weer starten, maar met corona spelregels

  Komende weken gaat de voorbereiding van alle teams op het nieuwe seizoen van start. Naast meer trainen gaan teams oefenwedstrijden spelen De activiteiten op de accommodatie gaan toenemen en we gaan ook weer naar het Binnenveld om elkaar te ontmoeten. We zien er naar uit om elkaar weer te zien, een wedstrijd te spelen of te kijken en niet te vergeten de gezelligheid op de accommodatie.

  Het zal niemand ontgaan zijn dat het corona virus nog altijd rond gaat en er nog steeds regels van kracht zijn die we moeten volgen. Ook wij hadden het liever anders gezien, maar dit is de situatie waar we mee om moeten gaan. Het is voor je eigen gezondheid belangrijk en  die van anderen. Voor je club en de sport is het belangrijk dat we met elkaar de regels in acht nemen.  Het gedrag van sporters en leden van sportverenigingen bepaald mede de ruimte die overheid biedt om te kunnen sporten en elkaar op de club te blijven ontmoeten. Daarnaast zit je club niet te wachten op een boete wanneer de leden en bezoekers de regels niet goed naleven. Inmiddels zijn ook in Wageningen de eerste boetes  van 4000 euro uitgedeeld aan verenigingen. Daarom aan jullie allen de uitdrukkelijk oproep: Neem de regels in acht, spreek elkaar er op aan en accepteer het wanneer je het verzoek krijgt je aan de regels te houden. 

  Omdat de regels niet altijd helemaal duidelijk zijn hebben we keuzes gemaakt die het in het naleven duidelijker maken. Een van de lastigste regels is wanneer mensen uit één huishouden bij elkaar blijven staan. Het is op de club niet te controleren. Daarom gaan we altijd uit van de situatie dat mensen niet tot één huishouden behoren.

  De belangrijkste regels op een rijtje:

  18+:

  • 1,5 meter afstand tot anderen.
  • Ook wanneer je rond het veld staat te kijken naar een wedstrijd.  

  Voor iedereen buiten wedstrijdvelden (korfbal, jeu de boules,volleybal etc.):

  • Volg aangegeven looproutes, ook het clubhuis in of naar de bar.
  • Stoelen en tafels in clubhuis en op terrassen niet verplaatsen.
  • Maximaal 2 mensen zittend bij een tafel.
  • Niet staan in clubhuis, op terras.
  • Niet meer dan 4 mensen onder een parasol.
  • Staand rond het veld naar een wedstrijd kijken: 18+ betekent altijd 1,5 meter afstand.

  En wat bij regen?

  • Neem een paraplu mee.
  • Kijk of er op het terras of in het clubhuis nog zitplaatsen zijn.
  • We creëren extra ruimte om tijdelijke te kunnen zitten in business home op VIP dek of eventueel tribune. Volg in die situaties de aanwijzingen.
  • Dus niet dicht bij elkaar onder een parasol kruipen..

  Teams:

  • Omkleden en schoenen aandoen in de kleedkamer of het benedenterras. NIET op het boventerras of in clubhuis.
  • Besprekingen met het teams (18+) kunnen niet plaats vinden in  bestuurskamer of commissiekamer (te weinig ruimte). Business home of tribune bieden wel ruimte.

  Houd je ook aan de regels wanneer het rustig is. Laten met elkaar zo snel mogelijk de nieuwe gewoontes inslijpen en ons realiseren dat we elkaar helpen door het juiste voorbeeld te geven.

   

  Bestuur, beheerders en barploegen  KV Wageningen (bestuur@kvwageningen.nl)

  Eerdere KV Wageningen corona updates vind je hier: https://www.kvwageningen.nl/corona/

  ------------------------------------------

  Protocollen & FAQ

  • Er is sinds 1 juli geen korfbalspecifiek protocol meer, maar het protocol Verantwoord sporten van NOC*NSF. De actuele versie vind je altijd hier https://nocnsf.nl/sportprotocol
  • Nadat NOC*NSF vrijdag 14 augustus het protocol 'Verantwoord sporten' geactualiseerd heeft, zijn NOC*NSF en een aantal sportbonden, die aan teamsport op het veld doen, gezamenlijk gekomen tot een lijst met antwoorden op veel gestelde 'coronavragen'. Het KNKV heeft de vragen en antwoorden, die met het oog op de aankomende (oefen)wedstrijden en veldcompetitie relevant zijn voor korfbalverenigingen, gepubliceerd op deze pagina: https://www.knkv.nl/faqcorona
  • Sportkantines, terrassen  en zelfstandige restaurants op sportlocaties zijn open. De rijksoverheid heeft hiervoor duidelijke regels: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca. En volg hierbij de protocollen van de KHN (koninklijke Horeca Nederland).

  -----------------------

  Coronamaatregelen rond wedstrijden

  Nu we naast trainingen ook weer wedstrijden gaan spelen op het Binnenveld of elders, willen we iedereen vragen om zich aan de volgende regels te houden:

  -      Douchen graag zo veel mogelijk thuis, mocht je ver moeten reizen mag het wel mits 1,5 meter afstand wordt gehouden in de kleedkamer (voor 18 jaar en ouder)

  -      Tijdens wedstrijden maximaal 3 personen in de dug-out, als er extra spelers zijn moeten zij naast de dug-out 1,5 meter afstand houden (voor 18 jaar en ouder)

  -      Teamouders/begeleiders/verzorgers die niet actief coachen en geblesseerde spelers worden gevraagd om tijdens de wedstrijd niet bij het team te gaan zitten, maar vanaf de zijkant te kijken

  -      Bij uitwedstrijden zijn mondkapjes in de auto verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, deze dient iedereen zelf mee te nemen.

  -      Ga als het mogelijk is met de fiets naar uitwedstrijden of ga met zoveel mogelijk auto's

  De TC’s (jeugdtc@kvwageningen.nl; seniorentc@kvwageningen.nl; tctkw@kvwageningen.nl)

  ------------------------------------------

  Nog meer corona

  • Vanuit het bestuur vinden jullie een bericht met meer corona gerelateerde info onder “We gaan weer starten, maar met corona spelregels” (hierboven)
  • Het schoonmaken van de materialen blijven we doen na de laatste training dat betreffende materialen worden gebruikt. De teams die deze materialen gebruikt hebben zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken en opruimen. Hetzelfde geldt natuurlijk na afloop van de wedstrijden.
  • Uitgebreide uitleg over het gebruik van alle faciliteiten t.b.v. trainingen (o.a. over het schoonmaken) vind je op de website: “Gebruik faciliteiten trainingen vanaf 1 juli 2020”

  ------------------------------------------------------------------------

  Voor alle updates rond het coronavirus vanuit KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  Is er nieuws te melden vanuit KV Wageningen m.b.t. het coronavirus, dan zal dat worden gemeld op de website (kvwageningen.nl/corona) en op de social media. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl)

  ---------------------------------------------------------------

  (update 17 augustus)

  Vrijdag 14 augustus heeft NOC*NSF het protocol 'Verantwoord sporten' geactualiseerd, met name op het vlak van het gebruik van sportkantines. De meest actuele versie van dit protocol, waarnaar het KNKV verwijst, is te vinden op nocnsf.nl/sportprotocol.

  Zoals deze week ook naar de verenigingen gecommuniceerd is: het KNKV krijgt momenteel logischerwijs de nodige vragen over eventuele corona-protocollen met het oog op oefenwedstrijden en de aankomende competities. Samen met NOC*NSF werken de sportbonden aan een handreiking ‘Wedstrijden & Competities’. Aan de hand van deze handreiking volgt begin volgende week een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen. Hierin trekt het KNKV samen op met collega-teamsportbonden, die ook actief zijn tijdens de veldcompetitie.

  Bron: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

   (update van 7 juli, n.a.v. weekbrief)

  De komende weken wordt er doorgetraind. Alle informatie over toegang, toezicht, schoonmaak etc. vind je in dit artikel: Trainingsschema jeugd & senioren - zomer 2020

  Daarin vind je ook een link naar meer informatie over hoe de faciliteiten trainingen te gebruiken, opgesteld door beheer. En dat natuurlijk in relatie tot de regels rond corona: Gebruik faciliteiten trainingen vanaf 1 juli 2020

   

  (update van 4 juli, tekst van mail die vrijdagavond 3 juli verstuurd is naar alle leden met als onderwerp: "Gezakt voor corona-test")

  Beste leden,

  We mogen weer! Maar we moeten het beter doen, anders mogen we heel snel NIET meer.

  Donderdagavond waren er veel mensen op het Binnenveld: voor de ondertekening van het Sport-en Beweegakkoord, trainingen, TKW vergadering en jeu de boules. Het clubhuis en terras was zorgvuldig conform de Corona-regels ingericht: 1,5 meter afstand en zitplaatsen voor iedereen.

  In de praktijk bleek niet iedereen zich goed aan de regels te houden (stoelen verplaatsen en staand bijeenzijn) en dat is simpelweg verboden: in de horeca in de binnenstad, maar ook bij ons op het Binnenveld.  

  Daar komt bij dat niet iedereen goed aanspreekbaar was op het naleven van de regels. De hele situatie werd extra ongemakkelijk, omdat de burgemeester ook aanwezig was! 

  En hoe graag we het ook anders zouden willen: samen zijn we verantwoordelijk voor de naleving van de regels. Dus niet alleen de bestuursleden en vrijwilligers, nee, jij en ik, allemaal:  dus spreek elkaar aan als er met stoelen wordt geschoven, help elkaar bij de naleving van de regels en blijf beleefd.

  Kortom: in het clubhuis en op het terras is zitten verplicht, mogen stoelen niet verplaatst worden en houd je onderling 1,5 meter afstand. 

  Tijdens wedstrijden mag je wel rondom het veld staan, op 1,5 meter aan elkaar, uiteraard zonder glaswerk! (Kinderen tot 18 jaar mogen wel dichterbij elkaar staan.)

  We moeten er niet aan denken dat we weer dicht zouden moeten. Laten we er samen een mooie zomer van maken.

  Sportieve groet,
  Het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl) 

   

  (update van dinsdag 30 juni - tekst gebaseerd op weekbrief van 29 juni)

  Coronavirus – wat verandert er per 1 juli (update)

  Algemeen
  Goed nieuws uit Den Haag. Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.

  Korfballers van 18 jaar en ouder dienen voor en na de training/of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit ook in de kleedkamers en kantines, die - net als toilet- en douchevoorzieningen - per 1 juli weer open mogen. Verder is geforceerd stemgebruik - zoals schreeuwen en spreekkoren - langs het veld niet toegestaan. En ouders zijn weer welkom op het complex mits ze afstand houden.

  Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn per 1 juli weer toegestaan. Hierbij mogen toeschouwers aanwezig zijn en zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voorlopig mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers zijn, binnen 100. Verder dienen uiteraard de hygiëneregels van het RIVM in acht te worden genomen.

  In navolging op de op 24 juni aangekondigde versoepelingen van het kabinet heeft NOC*NSF op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol, dat de komende dagen nog verder geüpdatet kan worden, gaat in per 1 juli en is te vinden op nocnsf.nl/sportprotocol. Korfbalverenigingen zullen geen korfbalspecifiek protocol ontvangen.

  Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie: “In de afgelopen periode hebben we als KNKV, naast het algemene protocol van NOC*NSF, elke keer een korfbalspecifiek protocol opgesteld. Met deze versoepelingen van het kabinet en het daaropvolgende protocol van NOC*NSF is een korfbalspecifiek protocol momenteel niet meer noodzakelijk. Daarom verwijst het KNKV onze korfbalverenigingen op dit moment naar het protocol van NOC*NSF, dat de komende dagen dus nog verder geüpdatet kan worden.” Tót 1 juli is dit korfbalspecifieke protocol nog van kracht.

  Achterin de weekbrief vinden jullie PDF van NOC*NSF met daarin spelregels in (1) onze sportaccommodatie en (2) sportkantine/clubhuis. En we gaan er vanuit dat iedereen zich houdt aan deze spelregels. 

  Doortrainen in de zomer
  Nu ook de senioren tijdens het korfballen niet langer 1,5 m afstand hoeven te houden, komt het moment dat zij weer onderlinge partijtjes kunnen gaan spelen. En dat na 3,5 maand… En dat is dan ook de reden dat de senioren deze zomer willen blijven trainen en dat kan dus ook. Boven bij “Actueel – Korfbal” vinden jullie daarvoor het schema. Ook de jeugd wordt de mogelijkheid geboden de komende 3 weken nog door te trainen, dat is in aangepaste vorm (onderlinge partijen, teams gemixed) en op aangepaste tijden. De details daarover ook bij “Actueel – Korfbal”.

  Het is nog wel steeds de bedoeling dat de gebruikte materialen worden gereinigd na gebruik.

  Binnen bij KV Wageningen

  De grootste verandering is natuurlijk dat de kantine weer geopend zal zijn per 1 juli en dat dit ook geldt voor de kleedkamers. Binnen is alles gereed gemaakt voor de 1,5 m afstand die er onderling moet zijn Er is eenrichtingsverkeer ingesteld. Wanneer je binnen moet zijn in Het Binnenveld is het de bedoeling dat je niet door de normale ingang op de begane grond naar binnen gaat, maar de stenen trap daar net voor pakt en op de 1e verdieping binnenkomt. Dit is tevens met blauwe pijlen aangegeven. In het Binnenveld worden de looplijnen verder aangegeven. Het meubilair is zo neergezet dat men zich aan de 1,5 m regels zoals die gelden in de horeca kan worden gehouden. Bij de bar is aangegeven waar te bestellen en waar de bestelling opgehaald kan worden en zijn vakken gemaakt om in de rij afstand te kunnen houden. In het clubhuis en op het dakterras is staan niet toegestaan, conform het horeca protocol. 

  Er is de oproep zoveel mogelijk te pinnen in de kantine, en dus zo min mogelijk met contant geld. En er is een manier om het betalen in de kantine voor iedereen met een mobiele telefoon makkelijker te maken. Dat is door gebruik te gaan maken van de KNIP app. In de toekomst is dat ook je clubcard van KV Wageningen. Lees meer over de KNIP app hieronder.

  (update van maandag 1 juni)

  Vanaf 1 juni 2020 hoeven jongeren van 13 tot en met 18 jaar tijdens de korfbaltraining buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. In navolging op het op 28 mei door NOC*NSF geüpdatete algemene sportprotocol presenteert het KNKV het geüpdatete korfbalspecifieke protocol 'Protocol verantwoord sporten'.

  Dit geüpdatete protocol gaat in per 1 juni om 12.00 uur. In dit protocol staat ook beschreven dat verenigingskantines en -terrassen tot 1 juli gesloten moeten blijven. Zelfstandige restaurants op sportaccommodaties mogen per 1 juni hun deuren en terrassen openen, met het KHN-protocol als leidraad. Het protocol - en ook dat van NOC*NSF - vind je hier.

  Voor alle updates rond het coronavirus vanuit KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  Is er nieuws te melden vanuit KV Wageningen m.b.t. het coronavirus, dan zal dat worden gemeld op de website (kvwageningen.nl/corona) en op de social media. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl)

   (update van zondag 17 mei, 20:30 uur)

  Vanaf maandag 17 mei geldt er een nieuw schema met trainingstijden. Dan starten ook de senioren met hun trainingen. Het volledige schema vinden jullie hier: Actueel schema trainingstijden voorjaar 2020

  (update van woensdag 13 mei, 19:30 uur)

  Twee zaken, die ook in de weekbrief vermeld stonden die woensdagmiddag is verspreid: 

  1) Jeu de boules start weer op donderdagavond 14 mei. De jeu de boules start weer op donderdagavond, en zal werken conform het protocol van de bond: https://njbb.nl/coronavirus-1/

  2) Algemeen sportprotocol en KNKV Protocol aangepast op 8 mei

  Vanaf 11 mei mogen korfballers van 19 jaar en ouder de trainingen weer hervatten. In navolging op het op 8 mei door NOC*NSF geüpdatete algemene sportprotocol presenteert het KNKV het korfbalspecifieke protocol: ‘Protocol verantwoord sporten (update 08-05-2020)'. Je vindt deze protocollen via https://www.knkv.nl/nieuws/update-protocols-%E2%80%98verantwoord-sporten

  Belangrijkste aanpassing in het KNKV protocol: Verder geldt nu in algemene zin(voor alle leeftijdscategorieën):

  • De bal mag tussen een ongelimiteerd aantal personen overgespeeld worden. (Let op: hierdoor vervallen twee punten in het Protocol voor de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar. Deze punten zijn doorgehaald.);
  • De verschillende leeftijdscategorieën binnen een vereniging dienen elkaar zo min mogelijk te kruisen.

   (update van donderdag 7 mei, 22:00 uur)

  We hebben als bestuur de aankondigingen van "Rutte & co" gisteren met belangstelling gevolgd en willen graag zo snel als kan meer leden de mogelijkheid bieden om op het Binnenveld aan de slag te gaan.
   
  We gaan komende week de jeugd trainingen evalueren en wachten ook nog even de berichtgeving van de gemeente en het KNKV af mbt wat kan en mag voor o.a. senioren en jeu de boules.
   
  We hopen dat in de week van 18 mei meer leden actief kunnen zijn op onze velden/banen. 
  Tot die tijd is er voor 18+ helaas nog geen mogelijkheid om te sporten in welke vorm dan ook op onze locatie.
   
  Het bestuur

  (update van zaterdag 2 mei, 17:00 uur)

  We mogen weer !!!

  Sinds de aankondiging dat er weer gesport mag worden zijn we als bestuur gestart met voorbereidingen.

  We hadden bedacht om een protocol op te stellen en dat bij de gemeente neer te leggen en dan afgelopen week weer te gaan trainen onder gestelde voorwaarden. Maar omdat de noodverordening nog gewoon van kracht is, bleek dat iets te voortvarend gedacht.

  We hebben afgewacht welke protocollen gemeente en sportbond hebben opgesteld en zijn samen met de Jeugd TC aan de slag gegaan. Dat alles heeft geresulteerd in onderstaand trainingsschema, wat van dinsdag 5 mei tot en met vrijdag 15 mei zal gelden. Met de daarbij horende protocollen.

  Dit alles gaan we evalueren. Daarna bekijken we hoe er tot de zomer vakantie verder getraind kan gaan worden.
   
   
  (update van woensdag 29 april, 19:00 uur)

  ++ Samen trainen in de buitenlucht bij KV Wageningen – nog even geduld

  Binnen KV Wageningen zijn diverse mensen inmiddels bezig om invulling te geven aan het samen trainen in de buitenlucht, onder begeleiding en strikte voorwaarden, mits de gemeente hiermee akkoord is.

  Samen met NOC*NSF, de sportbonden en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft het KNKV gewerkt aan een algemeen sportprotocol, waarin staat hoe de jeugd veilig kan sporten volgens de richtlijnen van het RIVM. In navolging op het algemene protocol heeft het KNKV ook een korfbalspecifiek protocol ontwikkeld. Wil je hier meer over weten: https://www.knkv.nl/nieuws/protocols-%E2%80%98verantwoord-sporten-kinderen-en-jeugd

  Op dit moment zijn we nog niet zover dat we kunnen aangeven wanneer we gaan starten en hoe het rooster er dan uit zal zien. Zodra daar meer over te melden is, dan zullen trainers, spelers, ouders etc. worden geïnformeerd. Vast staat wel dat er allerhande aanpassingen nodig zijn om te voldoen aan de gestelde voorwaarden.

  (update van woensdag 22 april, 17:30 uur)

  • Minister Rutte heeft in de persconferentie van dinsdagavond 21 april aangegeven dat kinderen en jongeren weer kunnen gaan sporten vanaf 28 april. Die zag niet iedereen aankomen. Hoe kunnen en mogen we dit bij KV Wageningen oppakken? Er is al contact met de gemeente en het bestuur gaat kijken wat er kan en mag en zal in overleg met de Jeugd TC bekijken hoe ze dit kunnen faciliteren. Hierover volgt op een later moment meer informatie.
  • KNKV heeft woensdagmiddag 22 april een bericht geplaatst over de definitieve afwikkeling van de zaalkorfbalcompetitie. Immers, de slotfase van o.a. de Korfbal League en de Hoofdklasse waren nog open. Voor Wageningen was alles al duidelijk, maar voor de play-off kandidaten uit de Hoofdklasse nog niet. Resultaat is dat Dalto is aangewezen als winnaar van de hoofdklassefinale en daardoor promoveert. KCC en Groen Geel zouden de playdowns moeten spelen. Omdat de reglementen geen uitsluitsel geven hoe deze 2 teams te rangschikken, wordt KCC aan de KL toegevoegd, en spelen volgend zaalseizoen geen 10 maar 11 teams in de KL. En er komt geen tussenklassen tussen KL en Hoofdklasse. Wil je de details weten, lees dan de brief daarover op de KNKV site.

   (update van donderdag 16 april, 22:00 uur)

  (update van dinsdag 7 april, 22:00 uur)

  Het KNKV heeft vandaag, dinsdag 7 april 16.30 uur, een uitgebreid bericht geplaatst m.b.t. de afwikkeling van de zaal- en veldcompetitie in het top- en wedstrijdkorfbal.

  In grote lijnen komt het er op neer (met dank aan NL Korfbal):
  • Zaal: huidige stand = eindstand
  • Korfbal League en Hoofdklasse mogelijk nog uitgespeeld
  • Veld: ongeldig verklaard
  • Het KNKV denkt na over een tussenklasse

  Nu de huidige stand de eindstand is voor het wedstrijdkorfbal betekent dit degradatie voor Wageningen 5, en het kampioenschap voor Wageningen 2 en 6. 

  Het hele bericht lees je hier: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  (update van zondag 5 april, 20:00 uur)

  • KNKV heeft vandaag om 13:00 uur een update geplaatst over de afwikkeling van de competities (https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates). Maandag 6 april is er afsluitend overleg bondsraad en daarna volgt maandagavond de communicatie of toch pas dinsdag.

  (update van dinsdag 31 maart, 22:15 uur)

  Voor alle updates rond het coronavirus:
  - KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates
  - KV Wageningen: https://www.kvwageningen.nl/corona

  Is er nieuws te melden vanuit KV Wageningen m.b.t. het coronavirus, dan zal dat worden gemeld op de website (kvwageningen.nl/corona) en op de social media. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl)

  Let op elkaar!

  (update van 25 maart 18:00 uur)

  Op maandagavond 23 maart heeft de overheid aanvullende maatregelen afgekondigd m.b.t. de uitbraak van corona. Dit heeft vanuit het KNKV geleid tot een corona update (23 maart 22:15 uur), met daarin een aantal gevolgen voor de korfbalcompetitie- en evenementen.

  • Alle geplande wedstrijden (in het tweede deel) van de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen behorende bij de korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie, dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling, besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde datum die eerder is afgekondigd voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.
  • KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).
  • Het KNKV roept in dit bericht alle korfbalverenigingen op om de deuren tot 1 juni gesloten te houden. Dit betekent dat er tot die datum geen activiteiten zullen zijn op sportcomplex Het Binnenveld. Vanzelfsprekend betekent dit dat activiteiten als kaartavonden, paaseieren zoeken, playbackshow niet zullen doorgaan.
  • De voorraad van de kantine welke voor 1 juni over de datum zal zijn, wordt gedoneerd aan de voedselbank.
  • Het bestuur van KV Wageningen is op de achtergrond bezig inschattingen te maken van wat dit alles betekent voor de vereniging en komt daar zeker op terug bij de leden. 

  Het KNKV heeft een pagina met al haar updates rond corona: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl)

  (update van 21 maart 12:30 uur)

  Donderdag 19 maart heeft het KNKV om 18:30 uur een update geplaatst die we toen al hebben gedeeld via de social media. Boodschap van die update is dat het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen.

  Ook de besluitvorming over de afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse (en de bijbehorende evenementen) én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april. Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen.

  Per mail zijn verenigingen geinformeerd over de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie. Het KNKV gaat daar vooralsnog mee door. Verenigingen hadden aanvankelijk t/m maandag 23 maart de tijd om het thuisprogramma aan te passen (wedstrijden per dag op de juiste tijd zetten), maar die deadline is nu verschoven naar 5 april.  

  https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  (update van 17 maart 9:00) 

  Maandagavond 16 maart heeft het KNKV om 21:00 uur een update geplaatst rond corona. Het bericht gaat over de afwikkeling van de diverse competities. Het volledige bericht lees je hier (en ook toekomstige updates van KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates).

  Hieronder een samenvatting: 

  Zaalcompetitie 2019/20: 

  - Topkorfbal (Wageningen 1 & A1 vallen hieronder): uitsluitsel over de afwikkeling volgt uiterlijk 6 april. Vanzelfsprekend gaan de finales in Ahoy op 4 april niet door.

  - Wedstrijdkorfbal (Wageningen 2 t/m 8, A2, A3, B1, C1, D1): Alle nog geplande wedstrijden worden afgelast. Over de afwikkeling, rangschikking en promotie- en degradatieregeling, neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit

  - Breedtekorfbal (overige teams): Alle nog geplande wedstrijden worden afgelast. Het bondsbestuur heeft besloten de competitie als niet gespeeld te beschouwen.  

  Veldcompetitie (voorjaarscompetitie): 

  Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

  (update van 16 maart 12:00) 

  Op 15 maart zijn landelijk aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Deze maatregelen gelden voor scholen, sportclubs en horeca. Deze blijven gesloten t/m 6 april. KV Wageningen had Het Binnenveld voor haar eigen activiteiten en dat van onderhuurders al gesloten. Daar komen nu ook de scholen bij. De gemeente Wageningen heeft aangegeven dat alle binnen- en buitensportaccommodaties niet meer gebruikt mogen worden voor alle sportevenementen, waaronder de competitie-, oefenwedstrijden en trainingen, gymlessen en overig gebruik.

  Op het complex vinden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden wel doorgang. Dit gebeurt door een beperkte groep mensen.

  Vanuit het KNKV, de korfbalbond, nog geen update. Wel hebben ze inmiddels een algemener adres voor hun updates rond corona: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  (update van 12 maart 22:57)

  Tot nader order is Sportcomplex Het Binnenveld gesloten. Aanleiding zijn de additionele maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd op 12 maart om het coronavirus in te dammen. Daaropvolgend heeft het KNKV, op aangeven ook van NOC*NSF, alle wedstrijden afgelast t/m 31 maart en adviseert alle trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. KV Wageningen neemt dit advies vanzelfsprekend over. Dit betekent dat niet alleen de activiteiten van KV Wageningen komen te vervallen, maar ook de activiteiten van anderen (bijv. externe partijen) die gebruikmaken van Het Binnenveld.

  Voor vragen kun je terecht bij het bestuur, bestuur@kvwageningen.nl

  Bestuur KV Wageningen

  (update van 12 maart 18:45)

  Vanmiddag heeft de minister president nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

  Inmiddels heeft het KNKV een bericht gecommuniceerd
  “Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan..

  Dit betekent dat er dus geen korfbalwedstrijden zijn voor teams van KV Wageningen tot en met 31 maart. En tot nader order zijn er ook geen trainingen voor de teams.

  Houd vooral de updates op onze website in de gaten (in dit artikel) 

  Bestuur KV Wageningen

  (update van 11 maart)

  Komend weekend (14/15 maart) komen alle wedstrijden van Brabantse teams, uit en thuis, te vervallen. Daarmee volgt het KNKV het advies van NOC*NSF. En dit naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant en de oproep aan de Brabanders om 'zeven dagen sociale onthouding' in acht te nemen.  Voor KV Wageningen betekent dit dat de wedstrijd DOT F1 - Wageningen F2 komt te vervallen. 

  Je kunt hier het volledige bericht van KNKV lezen: https://www.knkv.nl/nieuws/komend-weekend-geen-competitie-voor-brabantse-teams.

  In het bericht van KNKV tevens een kopje "Sportspecifieke hygiënezaken"
  Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne volgt het KNKV het advies om bij de wedstrijden de komende periode het handen schudden met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij korfballers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor het handen schudden te gebruiken. Het KNKV adviseert het volgende:

  • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handen schudden;
  • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handen schudden;
  • Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken;
  • Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

  (bericht van 10 maart)

  Er is de laatste tijd veel te doen om het Coronavirus. KV Wageningen volgt het KNKV, die handelt volgens de richtlijnen van het RIVM. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoe de epidemie zich ontwikkelt. Met teams die geacht worden af te reizen naar Noord-Brabant zal er vooraf overleg gepleegd worden met ouders/spelers. Daarbij streven we ernaar om op donderdag de knoop definitief door te hakken, zodat er nog voldoende tijd is de bond en de tegenstander op de hoogte te brengen.

  Mocht jezelf vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Lammert Bastiaans (06 22576970).