• Coronavirus (met updates)

  25 mrt 2020
 • (update van 25 maart 18:00 uur)

  Op maandagavond 23 maart heeft de overheid aanvullende maatregelen afgekondigd m.b.t. de uitbraak van corona. Dit heeft vanuit het KNKV geleid tot een corona update (23 maart 22:15 uur), met daarin een aantal gevolgen voor de korfbalcompetitie- en evenementen.

  • Alle geplande wedstrijden (in het tweede deel) van de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen behorende bij de korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie, dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling, besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde datum die eerder is afgekondigd voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.
  • KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).
  • Het KNKV roept in dit bericht alle korfbalverenigingen op om de deuren tot 1 juni gesloten te houden. Dit betekent dat er tot die datum geen activiteiten zullen zijn op sportcomplex Het Binnenveld. Vanzelfsprekend betekent dit dat activiteiten als kaartavonden, paaseieren zoeken, playbackshow niet zullen doorgaan.
  • De voorraad van de kantine welke voor 1 juni over de datum zal zijn, wordt gedoneerd aan de voedselbank.
  • Het bestuur van KV Wageningen is op de achtergrond bezig inschattingen te maken van wat dit alles betekent voor de vereniging en komt daar zeker op terug bij de leden. 

  Het KNKV heeft een pagina met al haar updates rond corona: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het bestuur (bestuur@kvwageningen.nl)

  (update van 21 maart 12:30 uur)

  Donderdag 19 maart heeft het KNKV om 18:30 uur een update geplaatst die we toen al hebben gedeeld via de social media. Boodschap van die update is dat het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen.

  Ook de besluitvorming over de afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse (en de bijbehorende evenementen) én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april. Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen.

  Per mail zijn verenigingen geinformeerd over de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie. Het KNKV gaat daar vooralsnog mee door. Verenigingen hadden aanvankelijk t/m maandag 23 maart de tijd om het thuisprogramma aan te passen (wedstrijden per dag op de juiste tijd zetten), maar die deadline is nu verschoven naar 5 april.  

  https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  (update van 17 maart 9:00) 

  Maandagavond 16 maart heeft het KNKV om 21:00 uur een update geplaatst rond corona. Het bericht gaat over de afwikkeling van de diverse competities. Het volledige bericht lees je hier (en ook toekomstige updates van KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates).

  Hieronder een samenvatting: 

  Zaalcompetitie 2019/20: 

  - Topkorfbal (Wageningen 1 & A1 vallen hieronder): uitsluitsel over de afwikkeling volgt uiterlijk 6 april. Vanzelfsprekend gaan de finales in Ahoy op 4 april niet door.

  - Wedstrijdkorfbal (Wageningen 2 t/m 8, A2, A3, B1, C1, D1): Alle nog geplande wedstrijden worden afgelast. Over de afwikkeling, rangschikking en promotie- en degradatieregeling, neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit

  - Breedtekorfbal (overige teams): Alle nog geplande wedstrijden worden afgelast. Het bondsbestuur heeft besloten de competitie als niet gespeeld te beschouwen.  

  Veldcompetitie (voorjaarscompetitie): 

  Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

  (update van 16 maart 12:00) 

  Op 15 maart zijn landelijk aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Deze maatregelen gelden voor scholen, sportclubs en horeca. Deze blijven gesloten t/m 6 april. KV Wageningen had Het Binnenveld voor haar eigen activiteiten en dat van onderhuurders al gesloten. Daar komen nu ook de scholen bij. De gemeente Wageningen heeft aangegeven dat alle binnen- en buitensportaccommodaties niet meer gebruikt mogen worden voor alle sportevenementen, waaronder de competitie-, oefenwedstrijden en trainingen, gymlessen en overig gebruik.

  Op het complex vinden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden wel doorgang. Dit gebeurt door een beperkte groep mensen.

  Vanuit het KNKV, de korfbalbond, nog geen update. Wel hebben ze inmiddels een algemener adres voor hun updates rond corona: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

  (update van 12 maart 22:57)

  Tot nader order is Sportcomplex Het Binnenveld gesloten. Aanleiding zijn de additionele maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd op 12 maart om het coronavirus in te dammen. Daaropvolgend heeft het KNKV, op aangeven ook van NOC*NSF, alle wedstrijden afgelast t/m 31 maart en adviseert alle trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. KV Wageningen neemt dit advies vanzelfsprekend over. Dit betekent dat niet alleen de activiteiten van KV Wageningen komen te vervallen, maar ook de activiteiten van anderen (bijv. externe partijen) die gebruikmaken van Het Binnenveld.

  Voor vragen kun je terecht bij het bestuur, bestuur@kvwageningen.nl

  Bestuur KV Wageningen

  (update van 12 maart 18:45)

  Vanmiddag heeft de minister president nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

  Inmiddels heeft het KNKV een bericht gecommuniceerd
  “Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan..

  Dit betekent dat er dus geen korfbalwedstrijden zijn voor teams van KV Wageningen tot en met 31 maart. En tot nader order zijn er ook geen trainingen voor de teams.

  Houd vooral de updates op onze website in de gaten (in dit artikel) 

  Bestuur KV Wageningen

  (update van 11 maart)

  Komend weekend (14/15 maart) komen alle wedstrijden van Brabantse teams, uit en thuis, te vervallen. Daarmee volgt het KNKV het advies van NOC*NSF. En dit naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant en de oproep aan de Brabanders om 'zeven dagen sociale onthouding' in acht te nemen.  Voor KV Wageningen betekent dit dat de wedstrijd DOT F1 - Wageningen F2 komt te vervallen. 

  Je kunt hier het volledige bericht van KNKV lezen: https://www.knkv.nl/nieuws/komend-weekend-geen-competitie-voor-brabantse-teams.

  In het bericht van KNKV tevens een kopje "Sportspecifieke hygiënezaken"
  Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne volgt het KNKV het advies om bij de wedstrijden de komende periode het handen schudden met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij korfballers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor het handen schudden te gebruiken. Het KNKV adviseert het volgende:

  • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handen schudden;
  • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handen schudden;
  • Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken;
  • Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

  (bericht van 10 maart)

  Er is de laatste tijd veel te doen om het Coronavirus. KV Wageningen volgt het KNKV, die handelt volgens de richtlijnen van het RIVM. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoe de epidemie zich ontwikkelt. Met teams die geacht worden af te reizen naar Noord-Brabant zal er vooraf overleg gepleegd worden met ouders/spelers. Daarbij streven we ernaar om op donderdag de knoop definitief door te hakken, zodat er nog voldoende tijd is de bond en de tegenstander op de hoogte te brengen.

  Mocht jezelf vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Lammert Bastiaans (06 22576970).